Printers

Hoe sluit ik een printer aan op mijn laptop?

Profielfoto Muriël5 augustus 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Wil je snel en gemakkelijk printen vanaf je laptop? In dit artikel lees je hoe je de juiste software op je laptop installeert én hoe je de draadloze en bekabelde printer op je laptop aansluit. Ook vind je hier een link naar de juiste handleiding per merk.

INHOUDSOPGAVE

Printer installeren op laptop

Voor het aansluiten van de meeste printers bij PrintAbout hoef je geen speciale software te installeren. Je MacBook of Windows-laptop herkent je printer automatisch. Printersoftware, zoals de Smart App van HP, kan sommige zaken wel makkelijker maken. Bijvoorbeeld het schoonmaken van je printer, of printen vanaf je telefoon of tablet. Hieronder vind je een lijstje van software voor de belangrijkste merken:

Printer aansluiten op laptop - Draadloos

Het aansluiten van een draadloze printer werkt voor elk type laptop en printer net een beetje anders. Over het algemeen kun je de volgende stappen volgen:

  1. Pak de printer uit en lees de handleiding zorgvuldig. Hierin staat ook uitgelegd hoe je het verpakkingsmateriaal van je printer moet verwijderen.
  2. Steek de stekker in het stopcontact, zet de printer aan en plaats de cartridges of toners. De printer start nu automatisch een installatieproces.
  3. Zodra de printer aan staat kun je hem handmatig met het juiste wifi-netwerk verbinden. Dit doe je met behulp van de navigatietoetsen op de printer zelf (zoek naar ‘instellingen’). Heeft de printer geen navigatiemenu? Maak dan verbinding via de software op je laptop (zie ‘Printer installeren op laptop’ om de juiste software te vinden).
  4. Zorg dat je printer met hetzelfde netwerk als je laptop is verbonden.

Lees ons artikel ‘Alles over draadloos printen’ voor meer over printen zonder kabel.

Printer aansluiten op laptop - Met kabel

Gebruik je liever een usb-kabel om je printer met je laptop te verbinden? Volg dan de volgende stappen:

  1. Haal de printer uit de verpakking en lees de instructies goed.
  2. Steek de stekker van de printer in het stopcontact, zet de printer aan en plaats de cartridges of toners. De printer installeert zichzelf nu automatisch.
  3. Klaar? Steek dan de meegeleverde USB-kabel in de USB-poort van je laptop.
  4. Je laptop herkent je printer in de meeste gevallen automatisch. Is dit niet het geval, probeer dan de juiste software op je computer te installeren en verbinding te maken (zie ‘Printer installeren op laptop’ om snel de juiste software te vinden).

Let op: Heb je geen nieuwe printer gekocht maar wil je je huidige printer met een kabel verbinden? Controleer dan eerst of de verbindingskabel onbeschadigd is. Is dit niet het geval, of kun je de juiste kabel niet meer vinden, gebruik onze keuzehulp om snel en gemakkelijk een nieuwe kabel voor je printer te vinden.

Printer aansluiten op laptop - Handleiding per merk

Hieronder vind je per merk een duidelijke installatiehandleiding voor het koppelen van je printer met je laptop:

Vond je dit artikel interessant? Kijk dan ook eens bij onze andere artikelen, bijvoorbeeld onze Top 3 kleine printers voor je laptop

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk