Accessoires

De accessoires voor jouw laserprinter

Profielfoto Muriël30 juli 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 24 november 2023

Geeft jouw laserprinter aan dat bepaalde onderdelen van jouw printer aan vervanging toe zijn? Dan moet je deze onderdelen vervangen om afdrukken te blijven maken van goede kwaliteit. In dit artikel lichten we een aantal meest gevraagde printer accessoires uit die jouw laserprinter weer afdrukken laat maken van hoge kwaliteit.

INHOUDSOPGAVE

Data cartridge

Een data cartridge is een soort geheugenkaartje wat in geautomatiseerde apparatuur zit. Hierop worden computergegevens opgeslagen. Een laserprinter bevat ook een data cartridge, hierop worden de bestanden opgeslagen die je naar de printer verzendt. Hierdoor kan de laserprinter de afdruk maken.

Drum

Wanneer je een drum aanschaft, dan heb je een laserprinter of een LED printer. Een drum is namelijk alleen te vinden in laserprinters en LED printers. Een drum zorgt er namelijk voor dat jouw afbeelding of tekst op het papier terecht komt. Een drum is lichtgevoelig en drukt dus de tekst of de afbeelding op het papier. Een laser verlicht delen op de drum waar poeder inkt op moet komen, de poeder blijft hangen op de verlichte delen waarna de drum over het papier rolt. 

Fuser

Op de drum wordt dus de tekst geprojecteerd en de poeder blijft hangen door de elektrische lading. Na de drum komt het papier bij de fuser die de toner poeder als het ware op het papier brandt. De fuser is dus ook een onderdeel van de laserprinter en LED printer.

Printer kabels

Printer kabels zijn, zoals de naam al zegt, kabels die bij de printer horen. De printers die je met een USB-kabel verbindt met de computer hebben vaak de printer kabel niet standaard meegeleverd. Bekijk dus goed wat er volgens de omschrijving in de doos moet zitten en of de printer kabel hierbij hoort. 

Imaging unit

De imaging unit is een samenstelling van alle belangrijke onderdelen van de laserprinter. Hieronder valt de drum, toner en de laser zelf.

Maintenance kit

Een maintenance kit is ook wel een onderhoudskit. Veel onderdelen van de printer zijn te vervangen wanneer ze slijten, zoals je hierboven kunt lezen. Sommige onderdelen zijn echter niet te vervangen maar kunnen wel onderhouden worden. Een maintenance kit of onderhoudskit kan onderdelen bevatten die vervangen kunnen worden en onderhouden kunnen worden. 

Welke gereedschappen en onderdelen er daadwerkelijk in zitten is afhankelijk van het soort printer wat je hebt. Maar ook wat jouw printer fabrikant toestaat zelf te onderhouden.

Onderzetkast

Een onderzetkast is een kast die je onder de printer kunt zetten. De kasten zijn zo ingericht dat je er papier, toners of cartridges onder kunt opslaan. Je vindt ze op wielen en op pootjes. Ook kun je veelal kiezen uit een onderzetkastje met deuren of lades.

Papierlade

De meeste laserprinters bieden de mogelijkheid om extra papierlades toe te voegen aan jouw printer. Papierlades zijn zodat je meer afdrukken kunt maken zonder het papier constant te hoeven vervangen. Je kunt bijvoorbeeld in de ene lade gekleurd papier doen en in de andere lade wit papier. Niet elke printer kan een extra papierlade toevoegen. Kijk dus goed of jouw printer de mogelijkheid heeft voordat je er een aanschaft. Dit is vooral handig wanneer je de laserprinter aanschaft voor op kantoor. Door niet constant het papier bij te hoeven vullen bespaar je tijd en geld. Bekijk wel goed hoeveel papierlades er toegevoegd kunnen worden aan jouw printer, er is namelijk een maximum.

Waste toner box

Met een laserprinter blijft er altijd afval over. Dit afval wordt opgevangen in een waste toner box. Jouw printer geeft een melding als je de waste toner box moet vervangen. De box is nooit schoon te maken en te hergebruiken. Hiermee gaat de kwaliteit van jouw prints achteruit. Het is dus van belang dat je een nieuwe aanschaft.

Ben je op zoek naar accessoires voor jouw laserprinter?

Bekijk ons hele assortiment accessoires en vind de beste voor jouw laserprinter.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk