Cartridges en toners

Huismerk vs origineel: de test

Sjors27 februari 2023 - door SjorsLaatst gewijzigd op 9 november 2023

Wij krijgen regelmatig de vraag of ons huismerk net zo goed is als het origineel. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen of jouw printer onze huismerkproducten wel accepteert, of het dezelfde kwaliteit heeft en of de garantie van de printer geldig blijft. Die vragen snappen wij maar al te goed. Hier beantwoorden wij die vragen en doen een test om ons huismerk te vergelijken met het origineel.

Wat is het verschil tussen originele en huismerkproducten?

Het grootste verschil tussen een origineel en huismerkproduct, is de inhoud. De Consumentenbond schreef dat een originele cartridge gemiddeld 8ml inkt bevat. Terwijl een gemiddelde huismerk cartridge 21ml bevat. Sommige cartridges van ons huismerk bevatten zelfs meer dan 21ml inkt. Hoe zit dat met onze huismerk toners? Ook onze huismerk toners hebben meer inhoud dan het origineel. Je kunt zowel met onze huismerk cartridges als toners dus meer printen, voor minder geld.

Huismerk cartridges en toners: de kwaliteit

Originele printermerken hebben patenten op hun producten. Daardoor kunnen alternatieve partijen niet exact dezelfde inkt maken. Maar je hoeft je geen zorgen te maken over de kwaliteit van onze huismerkproducten. Onze huismerkproducten worden namelijk met dezelfde kwaliteitsnormen gemaakt. Deze normen heten ISO-normen.

ISO-normen zijn internationale normen voor onder andere kwaliteitsmanagement. ‘’ISO’’ staat voor ‘’Internationale Organisatie voor Standaardisatie’’. Hier worden normen ontwikkeld en gepubliceerd. Ze zorgen ervoor dat producten en diensten van goede kwaliteit zijn en voldoen aan de verwachting van de klant. Wereldwijd worden ISO-normen erkend en gerespecteerd. Ze geven je bevestiging dat een product aan bepaalde kwaliteitsnormen voldoet. 

In ons advies lees je meer over de kwaliteit van ons huismerk.

Huismerk of origineel: hoe hebben we getest

De test die we hebben uitgevoerd is om enkele onzekerheden weg te nemen omtrent het gebruik van huismerkproducten in de printer. Na een onderzoek bij onze klanten, zagen we dat de onzekerheid ligt op verschillende vlakken, namelijk:
Accepteert de printer het huismerk wel? 
En is de kwaliteit wel hetzelfde als het originele A-merk? Beide punten nemen wij mee in ons onderzoek.

HP DeskJet met huismerkcartridges

De test doen we met behulp van een HP DeskJet 2710 inkjetprinter. Voor deze test hebben wij gekozen voor cartridges uit de HP 305 serie. Deze passen namelijk in de printer. Voor dit model printer zijn twee cartridges nodig, namelijk één cartridge met zwarte inkt en één 3-kleuren cartridge. 

Voor deze test hebben wij zowel met ons huismerk als met het origineel een testpagina uitgeprint. Bij een printer testpagina kun je namelijk alle kleuren en tekst zien. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van de printkwaliteit van zowel de printer als de inktcartridge. De testpagina is eerst uitgeprint met de originele cartridges van HP. Vervolgens zijn de cartridges verwisseld met het PrintAbout huismerk en hebben we dezelfde pagina afgedrukt. Hieronder vind je het resultaat:

Huismerk

Print met PrintAbout huismerk cartridges

Origineel

Print met originele cartridges

Foutmeldingen en garantie

In veel cartridges en toners zit een chip. Dergelijke chips communiceren met de printer. Printermerken willen graag hun eigen cartridges en toners verkopen, want hier verdienen ze het meeste aan. Hierdoor komt het wel eens voor dat je een foutmelding krijgt wanneer je een huismerkproduct in de printer doet. Wees gerust, dit is eenvoudig te voorkomen. Meestal kun je bij dit soort meldingen gewoon wegklikken door op ‘vorige’ of ‘ok’ te klikken. De printer werkt daarna gewoon met de huismerk cartridge of toner. Heb jij andere problemen met het installeren van jouw huismerkproducten? Lees dan ons advies, we helpen je graag verder.

Sommige fabrikanten vertellen dat de garantie op jouw printer vervalt op het moment dat jij huismerkproducten gebruikt. Dit mag echter niet volgens Europese en internationale wetgeving. Een fabrikant van printers mag niet beweren dat de garantie op een printer vervalt vanwege het gebruik van niet-originele cartridges. Er moet duidelijk bewijs zijn dat het defect komt door de niet-originele cartridge. Wordt dit bewijs niet geleverd door de fabrikant? Dan behoud jij gewoon jouw printer garantie.

Conclusie: huismerk of origineel?

Zoals je kunt zien op de foto’s is er geen verschil te zien met het blote oog. Je kunt dus gerust het PrintAbout huismerk aanschaffen zonder in te leveren op kwaliteit. Ons huismerk past perfect in de printer en brengt zo zijn voordelen met zich mee:

 Meer printen voor minder geld;
 Dezelfde kwaliteit als het origineel;
 Gratis verzending vanaf € 50,- aan huismerk;
 Levenslang garantie op onze huismerkproducten!

We hopen dat onze test wat mogelijke twijfel heeft weggehaald bij je. Wil je graag meer weten over ons huismerk? Lees dan onze blog waarbij we alles wat je moet weten over ons huismerk uitleggen. Je kunt ook contact opnemen met onze klantenservice!

Online keuzehulp

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste cartridges voor jouw printer? Wij hebben een handige keuzehulp, die je helpt bij het kiezen van de juiste cartridge. In slecht enkele stappen weet je welke supplies perfect bij jouw printer passen

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel