Printers

HP printer installeren

Profielfoto Muriël12 maart 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 7 november 2023

Heb je een nieuwe HP printer gekocht? Dan moet je deze HP printer installeren. Het installeren van een HP printer is eigenlijk heel eenvoudig. Het kan via de kabel of wifi. Hieronder lichten we de verschillende manieren uit. In dit advies gebruiken we de HP inkjetprinters als voorbeeld, het installatieproces is in veel gevallen hetzelfde. Mocht je verschillen tegenkomen, kun je het beste de handleiding erbij pakken om te starten met het HP printer installeren.

INHOUDSOPGAVE

De voorbereiding

Voordat je de HP printer gaat installeren, moet je eerst de verpakking halen en het transportmateriaal verwijderen. Het kan ook zo zijn dat er nog beschermmateriaal aan de binnenkant printer zit. In de handleiding kun je ook vinden waar het precies zit.

Je kunt nu de printer stekker in het stopcontact steken en de printer aanzetten. Nadat de printer is aangezet kunt je het papier ook in de printer plaatsen.

Cartridges installeren

Bij het installeren van de HP printer moet je als eerste de cartridge plaatsen. Zorg ervoor dat je dit rustig en nauwkeurig doet. Plaats de juiste kleur cartridge op de juiste plek en verwijder de oranje sticker van de cartridge. Druk de cartridge in de houder totdat je een klik hoort. Bij PrintAbout kun je terecht voor originele en huismerk cartridges. Wat het verschil is tussen de twee, kun je lezen op onze adviespagina over de kwaliteit van de huismerk cartridge.

Kies de gewenste verbindingsmethode

Verbinden met de wifi

Klik op de printer op het wifi-tekentje en klik vervolgens op instellingen. Vervolgens kun je de draadloze installatie stappen op het scherm volgen. De verbinding kan tot ongeveer een minuut duren. 

De verbinding met de wifi kan ook via de software op de computer later. 

Verbinden via de kabel

Je kunt jouw HP printer installeren via wifi, maar je kunt de HP printer ook installeren via de kabel, zonder internet. Dit is erg eenvoudig. Hierbij moet je de kabel in de printer pluggen maar ook in de laptop of computer. Als je een Windows computer hebt moet je eerst de software op jouw computer downloaden. Ben je in het bezit van een Apple apparaat? Dan moet je eerst de kabel aansluiten en dan pas de software downloaden.

HP printer software downloaden

Om de printer goed te kunnen gebruiken heb je de HP software nodig op jouw computer. In de browser moet je hiervoor naar: support.hp.com/nl-nl/drivers/printers. Daar vul je de productnaam van de printer in en klik je op 'zoeken'. Vervolgens download je het programma. 

Je kunt nu het gedownloade programma openen. Als de printer compatibel is met HP Instant Ink, zal er direct gevraagd worden of je hier gebruik van wilt maken. Wil je het niet gebruiken omdat je bijvoorbeeld liever huismerk HP cartridges gebruikt of liever zelf wilt bepalen wanneer je nieuwe cartridges koopt? Dan kun je doorgaan naar de volgende stap.

Vervolgens doorloop je alle stappen om de software te installeren. Je kunt kiezen voor ‘volledige software en stuurprogramma’s’ als je ook software wilt installeren om problemen te verhelpen. Wanneer je dit niet nodig hebt, kun je gewoon het basisstuurprogramma downloaden. 

De installatie duurt vervolgens even. Na de installatie zal de computer verbinding gaan maken met jouw printer. Zorg dus dat je tegen die tijd de wifi-code bij de hand hebt, of de printer met de kabel heeft aangesloten aan jouw pc.

Veel printplezier!

Je kunt nu gebruik maken van jouw HP printer. Want de installatie van de HP printer is gelukt! Een HP printer installeren is makkelijker dan je denkt.

Keuzehulp voor de beste cartridges 

Is de installatie van jouw HP printer afgerond? Dan is het nu tijd om te gaan printen. Met de online keuzehulp zie je in een paar klikken welke inktcartridges en andere supplies het best aansluiten bij jouw nieuwe printer. 

Ben je op zoek naar cartridges voor jouw HP printer?

Bekijk ons hele assortiment huismerk en originele cartridges voor jouw HP printer.

Is het je toch niet helemaal gelukt, heb je vragen of advies nodig? Dan kun je contact met ons opnemen. We helpen je graag persoonlijk verder. Lees je liever een artikel? Bekijk dan al onze adviespagina's.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk