Cartridges en toners

Alles over HP Instant Ink

Profielfoto Muriël21 januari 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Heb je een printer van HP? Dan heb je het vast al eens voorbij zien komen: Instant Ink. HP biedt met deze service de garantie dat je altijd over voldoende printerinkt beschikt – zonder dat je daarvoor naar de winkel moet. Makkelijk, maar er zitten ook haken en ogen aan dit inkt-abonnement. In dit artikel lees je alles wat je over HP Instant Ink moet weten.

INHOUDSOPGAVE

Wat is HP Instant Ink?

Met HP Instant Ink sluit je een abonnement af voor printerinkt. Je betaalt dan voor het aantal pagina’s dat je per maand denkt te printen. Kies uit 5 abonnementen: voor 15, 50, 100, 500 of 700 pagina’s per maand. Hoe hoger het aantal pagina’s per maand, hoe hoger de maandprijs, maar hoe lager het bedrag dat je per pagina betaalt. 

Voor het HP Instant Ink abonnement krijg je speciale cartridges toegestuurd. Deze cartridges blijven eigendom van HP en werken alleen met een actief abonnement. Is jouw Instant Ink-cartridge leeg, dan krijg je volgens de fabrikant automatisch een nieuwe opgestuurd. Je hoeft dus niet meer naar de winkel. Je hoeft niet meer na te denken over welke cartridge in jouw printer past. En je zit op belangrijke momenten ook niet meer zonder inkt.

Een HP Instant Ink abonnement werkt niet met elke HP-printer: op de website van HP Instant Ink vind je een overzicht van geschikte apparaten.

Is HP Instant Ink gratis?

Nee, HP Instant Ink is niet gratis. Je betaalt voor het aantal pagina’s dat je per maand print. Het abonnement van 15 pagina’s is wel gratis, maar er zit een addertje onder het gras. Voor elke pagina boven de 15 betaal je namelijk flink bij: € 1,- voor 10 pagina’s. Dat lijkt in de eerste instantie wellicht niet zo duur, maar voor een gemiddeld verslag van 100 pagina’s moet je dan al € 10,- neertellen. Dat is meer dan je voor professioneel drukwerk betaalt. Zit er een foutje in jouw document en moet je het opnieuw printen? Dan komt daar weer € 10,- bovenop. Zo loopt jouw eenvoudige printopdracht al snel in de papieren.

HP Instant Ink prijzen

Ook voor de betaalde abonnementen van HP Instant Ink – voor 50, 100, 300 en 700 pagina’s – geldt: print je meer pagina’s dan waarvoor je een abonnement hebt afgesloten, dan moet je fors bijbetalen. In onderstaande tabel hebben we de kosten voor printen met HP Instant Ink met andere opties vergeleken. Stel dat je een printer uit de HP DeskJet 2620-serie in huis heeft. Deze printer is compatibel met HP Instant Ink, maar je kunt er ook een reguliere HP-cartridge (in dit geval de HP 304XL) of een cartridge van ons huismerk voor kopen.

Aantal pagina's
(per maand)
HP Instant Ink
(per pagina)
Reguliere HP cartridge
(HP 304XL)
(per pagina)
PrintAbout huismerk
(voordeelverpakking)
(per pagina)
 50 (€ 2,99 per maand) € 0,059 of meer* € 0,105 € 0,040
 100 (€4,99 per maand) € 0,049 of meer* € 0,105 € 0,040
 300 (€9,99 per maand) € 0,033 of meer* € 0,105 € 0,040
 700 (€19,99 per maand)  € 0,033 of meer* € 0,105 € 0,040

*Met HP Instant Ink betaal je een vast bedrag per maand, dus het bedrag per pagina wordt hoger als je minder print dan het opgegeven aantal pagina’s.

Conclusie

Printen met een cartridge van ons huismerk is meestal het voordeligst. Het printen met HP Instant Ink lijkt op het eerste gezicht misschien iets voordeliger dan printen met een reguliere HP cartridge. Maar dan moet je wel precies het vooraf opgegeven aantal pagina’s afdrukken. Je betaalt immers een vast bedrag per maand, dus met Instant Ink wordt het bedrag per pagina hoger als je minder print dan je van tevoren verwacht. Print je meer pagina’s? Ook dan moet je per pagina flink bijbetalen. Met een voordeelverpakking van ons huismerk is printen in de meeste gevallen het voordeligst - ongeacht hoe vaak je print. HP Instant Ink is eigenlijk pas interessant als je stelselmatig heel veel printjes maakt (meer dan 300 pagina’s per maand). In andere gevallen betaal je dus vooral het gemak. Het is aan jou of je dat het geld waard vindt.

HP Instant Ink ervaringen

Voor een HP Instant Ink ervaring kun je het best terecht op een onafhankelijke review-website. HP Instant Ink Nederland is niet te vinden op Trustpilot, een bekende beoordelingswebsite. Maar een veelvoorkomende HP Instant Ink review op de .com-pagina van Trustpilot is dat de Instant Ink-cartridges regelmatig veel te laat worden geleverd. Het probleem zit dan niet in de bezorgdienst, maar in het feit dat jouw printer de bestelling voor een nieuwe Instant Ink-cartridge niet goed aan HP doorgeeft (bijvoorbeeld door een slechte internetverbinding).

Ben je op zoek naar HP cartridges?

Bekijk ons hele assortiment en vind de beste cartridges voor jouw HP printer.

Wil je meer weten over jouw HP printer? Lees dan ook eens 3 verschillen tussen HP printer series of bekijk onze andere adviesartikelen.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk