• Home
  • Advies
  • Hoe is de kwaliteit van een huismerk cartridge?
Cartridges en toners

Hoe is de kwaliteit van een huismerk cartridge?

Profielfoto Muriël13 november 2019 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Is de cartridge van jouw printer (bijna) leeg? Dan moet je een nieuwe cartridge kopen. Je kunt kiezen tussen een originele cartridge van jouw printermerk of een huismerk cartridge. Een huismerk cartridge is vaak zoveel goedkoper dat je gaat twijfelen over de kwaliteit van de cartridge. Je gaat op zoek naar ervaringen met het huismerk. Deze twijfel is niet nodig. Het huismerk is net zo goed, toch benieuwd naar de verschillen tussen een originele en een huismerk cartridge? Wij vertellen het je graag!

INHOUDSOPGAVE

Huismerk cartridges vs. originele cartridges

Een huismerk cartridge is vaak volledig gevuld, terwijl dit bij originele cartridges niet het geval is. De kwaliteit van huismerk inkt is exact hetzelfde als die van de originele cartridges. Nu vraag je je zich misschien af hoe dit kan, dat leggen we je graag even uit. 

Printerfabrikanten hebben patenten op hun eigen ontwikkelde inkt. Dat houdt in dat alternatieve partijen deze inkt niet exact na mogen maken. Hierdoor wordt de samenstelling van de inkt iets veranderd, waardoor het wel is toegestaan. Dat de inkt anders is samengesteld, zie je niet terug in de kwaliteit van de print. 

Wanneer inkt wordt geproduceerd, moet het voldoen aan een aantal voorwaarden. Dit worden ook wel ISO-normen genoemd. Alle PrintAbout huismerk inkt voldoet aan de ISO-normen. 

Grootste verschillen origineel en huismerk

 Huismerk is goedkoper dan origineel
 Huismerk cartridges bevatten meer inkt dan het origineel
 Je hebt levenslange garantie op het huismerk

Krijg je een foutmelding bij jouw huismerk cartridges?

Het komt regelmatig voor dat de printer een foutmelding geeft wanneer je een huismerk cartridge hebt geïnstalleerd. Deze melding komt over het algemeen niet wanneer je een originele cartridge plaatst. Dit klopt, de printer geeft deze melding omdat de fabrikant liever heeft dat je de originele cartridge gebruikt. Deze melding kunt je gewoon negeren en wegklikken, de printer gaat normaliter niet kapot van het gebruik van een huismerk cartridge. 

Let op printertype

Niet elke huismerk cartridge kan in elke printer worden gebruikt. In een cartridge zit namelijk een chip en deze moet bekend zijn bij het specifieke printertype om gebruikt te kunnen worden. Op de verpakking van de huismerk cartridges kun je zien in welke printer de cartridge werkt. Ook kun je op onze website zien in welke printer de cartridges kunnen. Ook kun je bij jouw printer zien welke huismerk cartridge hierbij hoort. Wil je hulp bij het kiezen van de juiste huismerk cartridge? Gebruik dan de cartridge keuzehulp onderaan de website.

Het kan voorkomen dat de printer aangeeft dat de geplaatste huismerk cartridges leeg zijn en dat het geen originele cartridge is. Dit soort berichten kun je negeren. Wanneer je niet verder kunt printen kan het helpen als je de printer reset. In de handleiding van jouw printer, zie je hoe je dit moet doen.

Ben je op zoek naar huismerk cartridges?

Bekijk ons hele assortiment en vind de beste huismerk cartridges voor jouw printer.

Ontdek de stapelkortingen van PrintAbout

Of het nu gaat om toners die onverwacht opraken of het ontbreken van etiketten wanneer je ze dringend nodig hebt. We begrijpen jouw behoefte aan snelle en efficiënte aanvulling van je voorraad. Het hele jaar door geniet je van stapelkorting op huismerkproducten, zoals: cartridges, toners, etiketten en tapes. In plaats van elke keer een losse cartridge te bestellen, bieden wij je de kans om te besparen door er minimaal twee of meer tegelijkertijd aan te schaffen. Het klinkt simpel, maar de besparingen kunnen aanzienlijk zijn. Hoe meer stuks je bestelt, hoe hoger de korting die je ontvangt.

Online keuzehulp

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste cartridges voor jouw printer? Wij hebben een handige keuzehulp, die je helpt bij het kiezen van de juiste cartridge. In slechts enkele stappen weet je welke supplies perfect bij jouw printer passen.

Heb je de cartridges gekocht en gebruikt waardoor ze leeg zijn? Dan kun je de lege cartridges inleveren in veel gevallen. Ben je benieuwd hoe het werkt als je cartridges inlevert? We vertellen het je graag!

Wil je meer informatie over verschillende type printers, het installeren of verbinden van je printer? Lees dan ook ons overige advies!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk