Lege cartridges en toners inleveren?

Dat kan bij PrintAbout!

Inktpatronen en toners inleveren voor een beter milieu

Bij PrintAbout is het ook mogelijk om lege cartridges te recyclen. Door jouw lege cartridges in te leveren draag je bij aan een beter milieu. En dat niet alleen, wil jij jouw lege cartridges inleveren? Dan zijn ze ook nog eens geld waard! Lees hieronder verder over de werking.

Let op: Je kunt momenteel nog niet voor alle cartridges een vergoeding aanvragen. De actuele lijst met cartridges kun je vinden bij het aanmelden van een recycle-opdracht in jouw account. Voor huismerk cartridges van andere bedrijven kun je niet bij ons terecht, maar voor originele cartridges van andere bedrijven wel – mits deze cartridges op onze lijst staan. Let op: starter-cartridges komen niet in aanmerking voor ons recycleprogramma. 

Lege cartridges inleveren

Dat het recyclen van producten goed is voor het milieu, is algemeen bekend. Door het hergebruiken van producten of onderdelen van producten, hoeven er geen nieuwe grondstoffen te worden gebruikt. Dit is ook het geval bij cartridges. 

Waarom zou je lege cartridges inleveren?

Wanneer de cartridges in jouw printer leeg zijn, kun je ze niet meer gebruiken om te printen. Dit betekent echter niet dat deze cartridges niet meer te hergebruiken zijn. 

Als je jouw lege cartridges inlevert, kunnen ze opnieuw gevuld worden voor hergebruik. Hierdoor hoeven er geen nieuwe cartridges geproduceerd te worden. Dat scheelt tijd voor zowel jou als de fabrikant. Door jouw lege cartridges in te leveren, kunnen we voorkomen dat cartridge niet meer leverbaar is. Daarnaast draag je bij aan het milieu, er hoeven namelijk geen nieuwe cartridges geproduceerd te worden.

Nieuw! Lege toners inleveren

Heb jij nieuwe toners aangeschaft dan moet je ook je lege toners inleveren. Dit doe je zodat deze hergebruikt kunnen worden. Het is ook mogelijk om lege toners in te leveren bij PrintAbout. Ook hiervoor krijg je een leuke vergoeding die je kunt gebruiken bij je volgende bestelling. Let op: starter-toners komen niet in aanmerking voor ons recycleprogramma. 

Wil je liever lege toners inleveren voor een goed doel? Dat is ook geen probleem!

Overzicht geldige recycle cartridges

Hoe werkt het?

Wanneer je een bestelling plaatst bij ons voor nieuwe cartridges, ontvang je ook – mits deze cartridge al door ons gerecycled kan worden – een speciale envelop om jouw lege cartridges in op te sturen. Het gaat hierbij om cartridgemodellen van Canon en HP, je kunt namelijk nog niet voor elke cartridge een vergoeding aanvragen. Op de envelop staan 2 keuzes:

 • PrintAbout mag mijn vergoeding verdelen
  Je hoeft jouw lege cartridges niet aan te melden of een recyclenummer in te vullen. Stop jouw lege cartridges in de door ons meegeleverde recycle-envelop en stuur deze gratis naar ons toe. PrintAbout zorgt er voor dat de lege cartridges worden gerecycled en dat jouw vergoeding bij de goede doelen terecht komt.
   
 • Kies zelf wat je met de vergoeding wilt doen
  Je kunt zelf kiezen waar het bedrag naar toe gaat. Ook hier heb je de optie om te kiezen voor een goed doel naar keuze of je kunt de vergoeding gebruiken als korting op jouw volgende aankoop.

  1. Klik hier om een recycle-opdracht aan te maken;
  2. Selecteer de cartridges die je wilt recyclen. Indien jouw cartridges er niet bij staan, kunnen wij deze helaas nog niet recyclen;
  3. Klik op opslaan en noteer jouw recyclenummer op de recycle-envelop onder het kopje "Jouw recyclenummer";
  4. Stop jouw lege aangemelde cartridges in de recycle-envelop en stuur deze gratis op. Let op! Er kunnen maximaal 4 cartridges in het zakje, anders past deze niet in de brievenbus;
  5. Binnen 4 tot 6 weken ontvang je een e-mail met de status van jouw recycle-opdracht;
  6. Nu kun je de vergoeding doneren of gebruiken als korting bij jouw volgende bestelling.

Wat gebeurt er na het opsturen van de recycle-envelop?

Na het versturen van de recycle-envelop, komt het aan bij de recyclaar. Zij verwijderen het verpakkingsmateriaal en sorteren de cartridges. De lege cartridges worden vervolgens individueel verpakt en naar de productie gestuurd. Hier worden de lege cartridges nog een keer geïnspecteerd en gaan ze door een elektronische controle. Hier wordt bepaald of de cartridges nog goed functioneren. Waardoor de cartridges hergebruikt kunnen worden.

Vervolgens krijgen wij hier bericht van en keren wij de vergoeding uit.

Bedankt voor het recyclen

Wat moet je nog doen na het versturen van de recycle-envelop?

Je ontvangt binnen 4 tot 6 weken een e-mail van ons, met de status van de ingeleverde cartridges. Hierin staat jouw vergoeding en hoe je deze vergoeding kunt gebruiken.

Bij PrintAbout kun je kiezen uit 2 opties om jouw recyclevergoeding te besteden. Je kunt de vergoeding doneren aan een goed doel je de goede doelen waar je uit kunt kiezen, vind je hieronder. Of gebruiken bij jouw volgende aankoop bij PrintAbout!

De goede doelen

De goede doelen waar PrintAbout aan doneert zijn:

 • KWF Kankerbestrijding
 • Ronald McDonald kinderfonds
 • Alzheimer Nederland

We accepteren geen huismerk cartridges van andere bedrijven. Heb je originele cartridges gekocht bij een ander bedrijf, dan accepteren we deze wel. Let op: starter-cartridges komen niet in aanmerking voor ons recycleprogramma. 

Volg de stappen op het recyclezakje en draag bij aan een betere wereld!

Lege cartridges en toners inleveren? 

Cartridges en toners inleveren voor een beter milieu