Printers

Brother printer installeren

Profielfoto Muriël8 september 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 24 oktober 2023

Heb je een nieuwe Brother printer aangeschaft? Dan moet je de Brother printer installeren. Een Brother printer installeren is niet zo lastig maar je moet net even de stappen weten. Wij leggen je graag de stappen uit, zodat jouw printer installeren eenvoudig en snel gaat. 

INHOUDSOPGAVE

Brother printer voorbereiden

Wil je de Brother printer installeren? Dan moet je eerst enige voorbereidingen treffen.

Verpakkingsmateriaal

Allereerst moet je het verpakkingsmateriaal verwijderen van en rondom de printer. Hierbij denk je aan de doos, het transportmateriaal en eventueel beschermmateriaal aan de binnenkant van de printer. In de handleiding kun je precies zien welk beschermmateriaal er eventueel in jouw printer zit. Lees deze dus goed door zodat je niks vergeet, dit belemmert het installeren van jouw Brother printer.

Steek nu de stekker in het stopcontact.

Maak jouw keuze

Hoe wil je de Brother printer installeren en verbinden? Wil je dat doen door kabels of via de wifi? Wanneer je ervoor kiest dit via de kabel te doen, dan stop je de kabel in jouw pc en in de printer. Weet je niet zeker of jouw printer aangesloten kan worden via de wifi? Dan vind je dit terug in jouw handleiding van de Brother printer.

Plaats nu de cartridges of toners in jouw Brother printer net als een stapeltje papier. Jouw printer is namelijk klaar voor gebruik! Zet de printer aan.

Brother printer installeren

Nu de printer volledig is aangesloten, wil je natuurlijk zorgen dat je er printopdrachten naar toe kunt sturen vanaf jouw pc of andere apparaten. Hiervoor moet je de Brother software op jouw printer installeren. Hier vind je de software voor jouw printer: http://support.brother.com/g/b/countrytop.aspx?c=nl&lang=nl

Hier volg je de aangeven stappen van het installatieproces. Via dit programma kun je ook kiezen voor jouw verbindingsmethode.

Brother printer installeren zonder de software

Wil je de Brother printer installeren zonder de software die je moet downloaden op jouw pc. Dan kun je de printer ook aansluiten via wifi en via jouw eigen printer. Hiervoor moet de printer wel een wifi functie hebben.

  1. Op jouw printer ga je hiervoor naar het wifi icoontje
  2. Dan klik je op instellingen wijzigen
  3. Dan start je de installatie
  4. Kies je de naam van uw netwerk (ook wel SSID)
  5. Voer je het wachtwoord in van jouw wifinetwerk
  6. En klik je op OK, door te navigeren met de pijltjes.

Jouw printer maakt nu verbinding met het internet of de kabel, waardoor het Brother printer installeren is gelukt! Je kunt nu printen!

Bekijk ook eens de overige adviespagina's en ons aanbod aan printers. Heb je vragen neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. 

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk