Printers

Epson printer

installeren

Profielfoto Muriël7 november 2019 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Ga je een nieuwe Epson printer installeren? Wij hebben een stappenplan opgesteld wat je op weg kan helpen bij de installatie. Op deze manier kun je niks vergeten!

INHOUDSOPGAVE

Ben je op zoek naar cartridges voor jouw Epson printer?

Bekijk ons hele assortiment huismerk en originele cartridges voor jouw Epson printer.

Goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je de Epson printer gaat installeren, haal je hem uit de verpakking en verwijder je het transportmateriaal. Mogelijk zit er ook beschermmateriaal aan de binnenkant van je printer, dit moet je er ook uit halen. Je kunt voor de zekerheid de handleiding bekijken, om te zien waar er beschermmateriaal zit in jouw printer.

De stekker kan nu in het stopcontact worden gestoken. Door de de printerkabel in de printer en computer steken kun je de printer aansluiten via de kabel. Wanneer je printer draadloos wilt en kunt verbinden, dan hoef je de printerkabel niet in de computer en printer te doen. Ook kun je nu de cartridges en het papier plaatsen.

Printer installeren via de pc

Het is het makkelijkst om de printer in te stellen via de computer. Dit doe je door de printersoftware op je pc te installeren. 

  1. Ga naar ‘Epson.sn’.
  2. Je vult nu de productnaam van de printer in of je selecteert de printer uit de lijst ‘alle producten’. Op de voorzijde van de printer of in de handleiding vind je de productnaam.
  3. Vervolgens klik je op ‘instellen’.
  4. De stap van het voorbereiden kunt je overslaan, dit heb je al gedaan. Je scrolt dus naar beneden naar de tweede stap.
  5. Klik hier op ‘downloaden’.
  6. Nu kun je het gedownloade bestand openen.
  7. Je volgt de stappen van het installatieproces van het programma.

Indien jij jouw printer draadloos kunt verbinden, kun je via de software op de computer, de printer aansluiten op je wifi-netwerk. Dit doe je door in de software ‘wifi verbinding’ of ‘wifi connectie’ te selecteren. Hier volg je de stappen die op je computerscherm verschijnen.

Installatie via de Epson printer

Wanneer jij jouw Epson printer draadloos kunt verbinden, is er de mogelijkheid om de printer installatie te laten verlopen via de printer zelf. Dit doe je door op de printer naar de wifi instellingen te gaan. Hier selecteer je het juiste wifi netwerk (SSID) en voer je het wachtwoord in, als laatste klik je op de OK-knop.

Installatie via de printerkabel

Je kunt ook de printer aansluiten via de printerkabel in plaats van via het draadloze netwerk. Dit doe je door in de installatiesoftware op de computer te kiezen voor deze optie. De overige stappen van het installatieproces verloopt zoals hierboven beschreven.

Wanneer je alle stappen hebt doorlopen, is de Epson printer gereed om te printen. Je kunt nu jouw eerste print maken!

Keuzehulp Epson cartridges

Is de installatie van jouw Epson printer afgerond? Dan is het nu tijd om te gaan printen. Met de online keuzehulp zie je in een paar klikken welke inktcartridges en andere supplies het best aansluiten bij jouw nieuwe printer. 

Wil je nog meer lezen over jouw printer? Lees dan ook ons andere advies.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk