Cartridges en toners

Canon printer inkt vervangen?

Lees ons advies!

Profielfoto Muriël22 juli 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Moet de inkt van jouw Canon printer vervangen worden? In dit artikel lees je alles over inktcartridges, en hoe je jouw nieuwe cartridge in jouw Canon printer plaatst.

INHOUDSOPGAVE

Voordat je begint

Canon heeft printers uit verschillende series, die er allemaal net even anders uitzien. Het is dus belangrijk dat je weet welke printer je in huis hebt. Via het serienummer op de sticker kun je het juiste model achterhalen. Zie je geen sticker? In ons artikel ‘De verschillen tussen de Canon printer series’ lees je meer over de verschillende Canon printers. Daarnaast is het handig als je het verschil weet tussen een cartridge en een toner.

Elke Canon printer ziet er net even anders uit, maar voor het vervangen van de inkt kun je in de meeste gevallen de volgende stappen volgen:

Stap 1 - Open de Canon printer

Open jouw Canon printer door de toegangsklep te openen. De cartridges komen bij printers van Canon automatisch naar voren.

Afbeelding van het openen van de Canon printer

Stap 2 - Verwijder de lege cartridge

Verwijder nu de cartridge door het lipje van de houder voorzichtig richting de cartridge te duwen. Inkt geeft vlekken, dus pas op je kleding! Laat, indien je meer cartridges wil vervangen, de overige cartridges nog even zitten.

Afbeelding van het vervangen van de lege Canon cartridge

Stap 3 - Plaats de nieuwe cartridge

Open de verpakking van jouw nieuwe cartridge. Gebruik hiervoor nooit een schaar, want dat kan de nieuwe cartridge beschadigen. Plaats de cartridge nu voorzichtig in de houder, op dezelfde manier waarop je de oude cartridge zojuist verwijderd heeft. Weet je niet meer welke kant boven moet? Kijk dan naar de cartridges die nog in jouw printer zitten.

Afbeelding van het vervangen van de nieuwe Canon cartridge

Meerdere cartridges vervangen?

Moet je meerdere cartridges vervangen, herhaal stap 2 en 3 dan tot alle cartridges op hun plek zitten.

Lijn jouw printer uit om ervoor te zorgen dat je weer haarscherpe afdrukken kunt maken. Zoek hiervoor naar de optie Printer uitlijnen bij de meegeleverde software.

Wat je nog meer moet weten over (het kopen van) cartridges

Weet je niet welke cartridge je moet hebben? Of heb je problemen bij het installeren van jouw nieuwe Canon cartridge (al dan niet van het huismerk)? Lees dan onderstaande artikelen.

Online keuzehulp

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste cartridges voor jouw printer? Wij hebben een handige keuzehulp, die je helpt bij het kiezen van de juiste cartridge. In slechts enkele stappen weet je welke supplies perfect bij jouw printer passen.

Bekijk ons hele assortiment Canon cartridges!

Vind hier de beste Canon cartridges voor jou.

Vond je dit artikel interessant? Kijk dan ook eens bij onze andere artikelen. Kom je er niet uit, neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk