Cartridges en toners

Toner vs. cartridges

Wat zijn de verschillen?

Profielfoto Muriël20 november 2019 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Toner vs cartridge. Je gaat een nieuwe printer kopen, maar in de ene printer gaan toners en in de andere inktcartridges. Er zit nogal een verschil in de prijs van een toner cartridge en inkt cartridge. Je wilt natuurlijk een printer kopen die voor jouw thuissituatie of werkomgeving het voordeligst is. Daarom hebben we de verschillen tussen een toner en printer cartridge voor jou op een rijtje gezet. Hierdoor kun je een weloverwogen beslissing maken.

INHOUDSOPGAVE

Toner

Een toner cartridge is een cartridge met kleurenpoeder wat in een laserprinter gaat. Deze kleuren substantie wordt dus in een langwerpige cartridge geleverd, waarna deze weer in de printer kan worden geplaatst. Een laserprinter projecteert het document wat geprint moet worden op een elektrisch geladen rol, dit wordt ook wel de drum genoemd. Op de verlichte delen van de drum blijft de tonerpoeder plakken. Hierna wordt de drum over het papier gerold. Op die manier komt de inktpoeder op het papier. Een toner is dus een cartridge gevuld met poeder.

Inkt cartridge

Inktcartridges worden vaak gebruikt voor inkjetprinters. De cartridges bevatten vloeibare inkt die op het papier verspreid wordt. De inkt wordt met een printkop op het papier gespoten met kleine druppels. De printkop beweegt zich heen en weer boven het papier. Met kleine elektrische schokjes wordt er gezorgd dat de inkt op de goede plek terecht komt. In deze cartridges zit dus vloeibare inkt.

Het verschil: toner vs cartridge

Het verschil tussen een toner cartridge en een inktcartridge zit hem dus vooral in de vorm van de inkt. In een toner cartridge zit een kleurenpoeder, terwijl er in de cartridge vloeibare inkt zit. Daarnaast gaan beide cartridges in ander soort printers en is de werking van beide printers ook anders. De toner gaat in een laserprinter waarbij het poeder als het ware wordt geplakt op het papier doormiddel van de drum. Terwijl de inktcartridge vloeibare inkt bevat die door de inkjetprinter op het papier wordt gespoten. 

Hierdoor verschilt de prijs van beide producten ook erg. Toners gaan vaak langer mee dan de inktcartridges. In aanschaf zijn ze dus duurder in gebruik zijn ze voordeliger. Wil je nu echt voordelig een cartridge of toner kopen? Dan is het zeker de moeite waard om te kijken naar huismerk cartridges of toners. Deze zijn even goed en vaak veel goedkoper dan het origineel. 

Nu weet je het dus: cartridge vs toner, dit is het verschil!

Momenteel kun je verschillende lege cartridges inleveren en lege toners inleveren bij PrintAbout!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk