Printers

Verschillen tussen de Canon printer series

Profielfoto Muriël24 december 2019 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 9 november 2023

Je wilt een Canon printer kopen en dan stuit je op de volgende situatie: allemaal verschillende soorten Canon printer series. Welke van deze soort printer past het beste bij jouw wensen? De verschillen binnen de Canon printer series, zitten hem vooral in het gebruik. Wil je de printer gebruiken voor thuis? Of wil je hem op kantoor gebruiken? En gebruik je de printer het meest om documenten af te drukken of juist voor de afdruk van foto’s? Wij hebben de Canon PIXMA, Canon I-SENSYS en Canon MAXIFY serie naast elkaar gelegd en de verschillen voor je uitgewerkt in deze blog.

INHOUDSOPGAVE

Canon PIXMA

De Canon PIXMA printers, zijn inkjetprinters. Ze zijn vooral gericht op thuisgebruik en zijn voornamelijk all-in-one printers. Dit houdt in dat de printer kan printen, scannen en kopiëren. Daarnaast zijn deze printers ook zeer geschikt voor het afdrukken van foto’s. In de Canon PIXMA printers gaan verschillende inktcartridges. Dit is goed voor jouw portemonnee, wanneer een printkleur op is, hoef je alleen deze kleur te vervangen. Wanneer je een printer hebt met meerdere kleuren in een cartridge, dan moet je al deze kleuren vervangen ook wanneer er maar één op is. 

Daarnaast heeft deze printer serie een compact formaat, hierdoor staan ze niet in de weg.

 Ideaal voor thuis (werken)
 Voornamelijk all-in-one printers
 Inkjetprinters

Canon i-SENSYS

Met de aankoop van een Canon i-SENSYS printer, haal je een laserprinter in huis. In de Canon i-SENSYS printer gaan dus toners. Toners gaan vaak langer mee en hierdoor hoef je ze minder vaak bij te vullen. Dit is dus zeer geschikt wanneer je vaker wilt printen. Daarom is deze printer ook vooral aan te raden wanneer je een printer koopt voor op kantoor. Print deze printer een pagina al in minder dan 8 seconden. Deze printer soort is groter dan het PIXMA of MAXIFY model, daardoor zijn ze dus vooral geschikt voor een middelgroot en een groot kantoor.

 Laserprinters
 Geschikt voor een thuiskantoor waar regelmatig geprint wordt
 Middelgrote printer

Canon MAXIFY

De Canon MAXIFY printers zijn, net als de Canon PIXMA printers, inkjetprinters. Deze serie is echter ontworpen voor kantoor. Dit blijkt vooral uit de hogere afdruksnelheid, daarnaast heeft deze Canon printer serie een automatische documentinvoer. Wil je een stapel documenten achter elkaar kopiëren of scannen? Dan gaat dit aan een stuk door. Wil je het liefst foto’s printen? Daar is de Canon MAXIFY minder geschikt voor.

 Inkjetprinters
 Ideaal voor kantoor
 Hoge afdruksnelheid

Vind jouw nieuwe Canon printer hier

Bekijk ons assortiment Canon PIXMA, i-SENSYS en MAXIFY printers.

Printer keuzehulp

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een nieuwe printer? Wij hebben een handige keuzehulp, die je helpt bij het kiezen van de juiste printer. In slechts enkele stappen weet je welke printer het best aansluit bij jouw behoeften.

Heb je nog vragen over de verschillende canon printer series? Dan verwijzen we je graag door naar de rest van ons advies. Wil je liever iemand spreken? Dan kun je altijd contact opnemen met ons.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk