• Home
  • Advies
  • Heb je problemen met de installatie van jouw huismerk cartridge?
Cartridges en toners

Heb je problemen met de installatie van jouw huismerk cartridge?

Profielfoto Muriël6 december 2019 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 11 januari 2024

Huismerk cartridges zijn vaak veel goedkoper dan originele cartridges. Toch rijst bij veel mensen de vraag: “Is een huismerk even goed?”, en “herkent mijn printer een huismerk cartridge?” Het antwoord op beide vragen is: “Ja!” In veel gevallen is een huismerk cartridge goedkoper, voller en even goed. 

Mocht je toch problemen ondervinden met het installeren van jouw huismerk cartridge, zoals: de printer herkent de cartridge niet, dan vind je op deze pagina wat tips die jou verder kunnen helpen.

INHOUDSOPGAVE

PrintAbout huismerk cartridges

Bekijk hier het hele aanbod aan PrintAbout huismerk cartridges!i

De plaatsing van de cartridge

Wanneer jij jouw huismerk inktpatroon in jouw printer doet, werkt dit op dezelfde manier als het plaatsen van een originele cartridge. Het verschilt mogelijk alleen per merk en/of type cartridge. 

Het is de bedoeling dat je eerst de kap van de printer haalt. Wanneer je dit doet, komen de cartridges naar voren. Als dit niet direct gebeurt, kun je kijken in het menu van de printer voor een optie “cartridge vervangen”. Wanneer je hierop klikt, komen ze wel naar voren.

Je kunt nu de cartridges er voorzichtig uit halen door ze naar boven te duwen. Hierbij kan er inkt lekken, dus let goed op jouw kleren!

Verwijder het beschermmateriaal van de huismerk cartridges en plaats ze op de plek van de oude inktpatronen. Zorg dat je ze goed vastklikt.

Herkent de printer de cartridge niet?

Oplossing 1 - Eerste afdruk met starters cartridge:

Als het de eerste keer is dat je de printer gebruikt, kan het zo zijn dat de eerste afdruk moet worden gedaan met een originele cartridge. In dat geval kun je de bijgeleverde, originele cartridge in de printer plaatsen en een print maken. Na deze print vervang je de standaard cartridge weer voor het huismerk.


Oplossing 2 - Voorkeur fabrikant:

Het kan zijn dat de printer de foutmelding geeft dat er geen originele cartridge in zit of dat de cartridge niet compatibel is. De printer herkent de cartridge niet. Deze melding krijg je omdat de fabrikant liever heeft dat je de originele accessoires gebruikt. Je kunt deze melding gewoon wegklikken door op ‘vorige’ of ‘ok’ te klikken.


Oplossing 3 - Controleer of je de juiste cartridge hebt geplaatst:

Controleer ook of je de goede cartridge gebruikt hebt. Elk printer merk heeft verschillende cartridge series. Je kunt gemakkelijk nagaan of je de goede gebruikt door te vergelijken of de nummers van de originele cartridge overeenkomen met die van de huismerk cartridge. 


Oplossing 4 - Beschermmateriaal verwijderen:

Het beschermmateriaal kan zorgen dat de printer het inktpatroon niet herkend. Controleer dus goed of al het tape en het beschermkapje eraf zijn.


Oplossing 5 - Verouderde software:

Ook kan het zijn dat de printer verouderde software heeft, deze moet ook eens in de zoveel tijd ge-update worden. Bij ‘instellingen’ op de printer kun je ‘printer update’ of ‘product update’ vinden. Wanneer je deze stappen doorloopt, gaat de printer zichzelf automatisch updaten.

We raden dit echter af bij HP printers. De meeste HP updates zorgen er namelijk voor dat het huismerk niet meer werkt in de printer. Wil je meer lezen over de updates die HP uitvoert en hoe jij dit kunt stoppen? Wij leggen je in dit artikel alles uit over de HP updates.

Online keuzehulp

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste cartridges voor jouw printer? Wij hebben een handige keuzehulp, die je helpt bij het kiezen van de juiste cartridge. Met slecht enkele stappen weet je welke supplies perfect bij jouw printer passen.

We hopen dat jouw problemen hiermee opgelost zijn. Mocht dit nu niet het geval zijn, dan kun je altijd even contact met ons opnemen!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk