• Home
  • Advies
  • Welke cartridge past in welke printer? Wij vertellen het je!
Cartridges en toners

Welke cartridge past in welke printer?

Wij vertellen het je!

Profielfoto Muriël5 maart 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 24 juni 2024

Heb je een nieuwe printer gekocht? Dan heb je cartridges nodig om te printen. Uitzoeken in welke printer, welke cartridge moet kan nog best een uitdaging zijn. Er zijn zoveel soorten en elk merk printer of elke printerserie heeft weer een andere cartridge. We willen het zo makkelijk mogelijk maken voor je. Daarom zetten we voor u graag op een rijtje hoe je uit kunt vinden welke cartridge past in welke printer. Zo vind je altijd de juiste cartridge voor de juiste printer!

INHOUDSOPGAVE

Soorten printers

Het is als eerst van belang dat je bepaalt wat voor soort printer je hebt. Heb je een laserprinter of een inkjetprinter? Dat bepaalt of je een inktcartridge of toner cartridge nodig hebt. In een inkjetprinter gaan inktcartridges, in een laserprinter gaan toners. In een andere advies blog beschrijven we het verschil tussen een toner en cartridge jou, mocht je hier meer over willen weten. Wanneer je dit hebt bepaald, wordt de zoektocht al gemakkelijker.

Welke cartridge is op?

Je weet nu dus of je een toner cartridge of inktcartridge nodig hebt, dat helpt al met het beantwoorden van de vraag: “welke cartridge past in welke printer?”. Nu kan de zoektocht naar de juiste cartridge echt beginnen! 

De printer of computer geeft je een melding dat je inkt op is. Dan is het dus een kwestie van kijken welke kleur aan vervanging toe is. Krijg je geen melding maar merk je dat de kleuren er minder goed uitzien op uw print? Dan kun je de cartridges bekijken en voelen welke op zijn. 

Hoe voel je welke cartridge op is? Dat kun je eenvoudig doen door de cartridge te schudden. Met name cartridges die al eerder gebruikt zijn, maken een klotsend geluid als je ze heen en weer schudt.

Bepalen welke cartridge in welke printer past

Bij PrintAbout bieden we 3 manieren aan, hoe je kunt uitvinden welke cartridge in welke printer past. Hieronder lichten we elke manier aan je uit. De opties gelden voor zowel een inktcartridge als een toner cartridge.

Fabriekscode

Elke cartridge krijgt een fabriekscode mee, deze kun je vinden aan de zijkant of voorkant van de cartridge. Wanneer je hierop zoekt in de zoekbalk, komt de goede cartridge direct naar boven.

Printer

Je kunt ook de printernaam intypen in de zoekbalk, dan komt er links een lijstje met printers. Je kunt op de betreffende printer klikken. Op de productpagina van de printer vind je dan de cartridges die in de printer passen. Je kan ook onze categoriepagina bekijken met alle soorten printers.

Cartridge keuzehulp bij PrintAbout

Op de PrintAbout website hebben we een cartridge keuzehulp. Hier vult je jouw printermerk, printerserie en printermodel in. Dit is de manier hoe je eenvoudig uitvindt welke cartridge in welke printer past

Raak niet in de war wanneer je het originele merk en PrintAbout huismerk ziet tussen de cartridges. Bij PrintAbout bieden we je ook cartridges van ons eigen merk. Deze huismerk cartridges en huismerk toners zijn gevuld met meer inkt, je krijgt er levenslange garantie op en ze worden gratis verzonden. Wanneer je weet welke cartridge past in welke printer, is het zeker de moeite waard ons huismerk te bekijken. Daarnaast kun je lege cartridges inleveren bij PrintAbout.

Heb je meer hulp nodig? Neem dan gerust contact p met onze klantenservice. Bekijk ook onze overige adviesartikelen.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk