Cartridges en toners

Canon printer: inkt vervangen

Profielfoto Muriël
22 juli 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 14 april 2022

Moet de inkt van jouw Canon printer vervangen worden? In dit artikel lees je alles over inktcartridges, en hoe je jouw nieuwe cartridge in jouw Canon printer plaatst.

Voordat je begint

Canon heeft printers uit verschillende series, die er allemaal net even anders uitzien. Het is dus belangrijk dat je weet welke printer je in huis hebt. Via het serienummer op de sticker kun je het juiste model achterhalen. Zie je geen sticker? In ons artikel ‘De verschillen tussen de Canon printer series’ lees je meer over de verschillende Canon printers. Daarnaast is het handig als je het verschil weet tussen een cartridge en een toner.

Aan de slag

Elke Canon printer ziet er net even anders uit, maar voor het vervangen van de inkt kun je in de meeste gevallen de volgende stappen volgen:

  1. Open jouw Canon printer door de bovenste plaat op te tillen. De cartridges komen bij printers van Canon automatisch naar voren. 
  2. Verwijder nu de cartridge door het lipje van de houder voorzichtig richting de cartridge te duwen. Inkt geeft vlekken, dus pas op je kleding! Laat, indien je meer cartridges wil vervangen, de overige cartridges nog even zitten.
  3. Open de verpakking van jouw nieuwe cartridge. Gebruik hiervoor nooit een schaar, want dat kan de nieuwe cartridge beschadigen. Plaats de cartridge nu voorzichtig in de houder, op dezelfde manier waarop je de oude cartridge zojuist verwijderd heeft. Weet je niet meer welke kant boven moet? Kijk dan naar de cartridges die nog in jouw printer zitten.

Moet je meerdere cartridges vervangen, herhaal stap 2 en 3 dan tot alle cartridges op hun plek zitten.

Lijn jouw printer uit om ervoor te zorgen dat je weer haarscherpe afdrukken kunt maken. Zoek hiervoor naar de optie Printer uitlijnen bij de meegeleverde software.

Wat je nog meer moet weten over (het kopen van) cartridges

Weet je niet welke cartridge je moet hebben? Of heb je problemen bij het installeren van jouw nieuwe Canon cartridge (al dan niet van het huismerk)? Lees dan onderstaande artikelen.

Vond je dit artikel interessant? Kijk dan ook eens bij onze andere artikelen. Kom je er niet uit, neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag!

Vond je het een relevant artikel?

Wat zouden we nog beter kunnen doen?

We gebruiken je feedback alleen om de site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld je nu aan!