Cartridges en toners

HP cartridge vervangen

Profielfoto Muriël27 mei 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 9 november 2023

Worden jouw bestanden niet meer goed afgedrukt? Of worden jouw foto’s in de verkeerde kleur afgedrukt? Dan is een van jouw inktcartridges waarschijnlijk leeg. Lees hier alles over het vervangen van de cartridges van jouw HP printer.

INHOUDSOPGAVE

Voordat je begint

Zorg ervoor dat je het verschil weet tussen cartridges en toners. En weet ook dat het vervangen van jouw cartridges niet altijd noodzakelijk is. Soms kan een verstopte printkop bijvoorbeeld voor een slechte afdrukkwaliteit zorgen. In ons artikel ‘De printkop van jouw inkjetprinter reinigen’, lees je alles over cartridges, toners en (het schoonmaken van) printers en printkoppen. En volg je de stappen in ons artikel ‘Welke cartridge past in welke printer?’, dan weet je zeker dat je de juiste cartridge kiest.

Stap 1 - De cartridge(s) vervangen

  1. Open de toegangsklep. Bij de meeste HP printers schuiven de cartridges automatisch naar voren als je de klep opent, maar dat hangt af van het type printer dat je in huis hebt. Haal de cartridges er één voor één uit. Pas op je kleding: printerinkt is moeilijk te verwijderen.
  2. Haal de nieuwe inktcartridge uit de verpakking en trek daarna voorzichtig aan het oranje lipje om de plastic tape te verwijderen. Zorg ervoor dat je het koperen gedeelte niet aanraakt. Dit kan jouw gloednieuwe cartridge beschadigen.
  3. Pak de nieuwe cartridge aan de zijkanten vast, met het koperen gedeelte naar de printer gericht. Plaats de inktcartridge in de juiste houder: de zwarte cartridges zitten meestal rechts. Controleer dit goed!
  4. Duw de cartridge zachtjes in de houder, totdat deze vastklikt. Zit alles netjes op zijn plek? Sluit dan de toegangsklep van jouw printer.

Stap 2 - De HP printer uitlijnen

  1. Jouw HP printer drukt automatisch een uitlijningspagina af wanneer er een nieuwe inktcartridge is geïnstalleerd.
  2. Heeft jouw UP printer een scanner? Leg deze pagina op het scangedeelte van jouw printer, met de afdrukzijde omlaag in de rechterbenedenhoek. Sluit de scannerklep en tik op Kopie starten. De printer lijnt de cartridges nu voor je uit.
  3. Beschikt jouw printer niet over een scanner, open dan de meegeleverde HP printersoftware op uw computer of laptop. Zoek naar de optie Printer uitlijnen en volg de instructies op het beeldscherm.

Online keuzehulp

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste cartridges voor jouw printer? Wij hebben een handige keuzehulp, die je helpt bij het kiezen van de juiste cartridge. In slechts enkele stappen weet je welke supplies perfect bij jouw printer passen.

Bekijk ons hele assortiment HP cartridges!

Vind hier de beste HP cartridges voor jou.

Vond je dit artikel interessant? Kijk dan ook eens bij onze andere artikelen of neem contact op met onze klantenservice. We helpen je graag!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk