Printers

Beste printers van 2023

Profielfoto Bente5 mei 2022 - door BenteLaatst gewijzigd op 27 juni 2024

Wil je een nieuwe printer aanschaffen? Een printer voor thuis of voor een klein of groot kantoor? De keuze is enorm, maar wat is de beste printer? Waar moet je op letten en wat is belangrijk voor jou? Wij zetten de resultaten van het jaarlijkse onderzoek van de Consumentenbond over de beste printer voor jou op een rijtje. Daarnaast lichten we ook de beste printers van 2023 uit per categorie. Zo kan je een betere keuze maken bij het aanschaffen van een nieuwe printer.

INHOUDSOPGAVE

Vind hier de beste printer die bij je past!

Bekijk hier alle printers per categorie.

Waarop wordt de printer getest?

Om te weten welke printer het beste is, is het belangrijk om te weten waar de printers op getest zijn. Alle printers worden door onafhankelijke specialisten getest in een testlab. Tijdens de test worden de printers getest op afdrukprestaties, afdrukgemak, scannen, kopiëren, verbruik, verbruikskosten, verbindingsmogelijkheden en merktevredenheid.

Hoe werkt de printer test?

De printer test vindt plaats in een laboratorium. De laboranten voeren een testprogramma uit wat samen met de partners van de Consumentenbond is opgesteld. Na de test worden de resultaten  gecontroleerd en gedeeld met bedrijven die printers verkopen of hun persbureaus. Zij controleren de resultaten op vermoedelijke fouten, zodat deze opnieuw kunnen worden getest.

Hierna worden de rapportcijfers gegeven voor deelaspecten en als totaal testonderdeel.

Wat is de beste printer volgens de consumentenbond?

Best koop printer van 2023

De beste koop is de Canon Pixma G3520 inkjetprinter. Deze best geteste A4-wifiprinter heeft een goede scanner en reageert heel snel. Er kan dik papier (275g/m²) in en deze beste printer heeft amper kosten voor het inktverbruik. De printer biedt de mogelijkheid om af te drukken via wifi en USB en bevat een goede scanner. De opstarttijd is slechts 15 seconden, wat maakt dat je niet lang hoeft te wachten voordat je kunt printen. De printer kan 9,1 pagina’s zwart-wit printen per minuut, voor kleur zijn dit 5 pagina’s per minuut. De printer kan automatisch verbinden via wifi direct, waardoor hij makkelijk is in gebruik. Het grootste voordeel van deze printer is de goede prijs-kwaliteitverhouding door de goedkope inkt. Deze Canon printer krijgt van de Consumentenbond voor beste printer een 7,2.

Canon Pixma G3520 Inkjetprinter
 Zuinig gebruik van inkt
 Automatisch verbinden met wifi direct
 Afdrukken via wifi en USB
 Kan in zowel zwart-wit als kleur printen

Canon PIXMA G3520 Inkjetprinter

Belangrijkste specificaties:

Type:
Kleuren inkjetprinter 
Functies:
Printen, Scannen, Kopiëren 
Papierformaten:
A4, A5, A6, B5, 10x15, Postcard, DL 
Aansluitingen:
USB, Wifi, Wifi direct, Apple AirPrint, Android 
€ 320,00 incl. btw
Bekijk product

Best geteste printer van 2023

De beste kleurenprinter uit de test is de HP OfficeJet Pro 7720 inkjetprinter. Deze printer is een all-in-one kleurenprinter. Dit model kleurenprinter kan printen, scannen en kopiëren en kan automatisch dubbelzijdig afdrukken. De maximale papiergrootte is A3 en de printer beschikt over een automatische papierdoorvoer. De beste goedkope printer kan via wifi, USB, ethernet, Apple Airprint en e-mail afdrukken, hierdoor kun je op elk gewenste manier printen. De beste koop printer kan razendsnel afdrukken, namelijk 22 pagina’s zwart-wit per minuut en 18 pagina’s kleur per minuut. Het kleurenscherm van de printer zorgt ervoor dat deze makkelijk is in gebruik. De prijs-kwaliteitverhouding maakt dat deze printer als goedkoopste uit de test komt. De HP printer krijgt van de Consumentenbond voor beste printer een 7,3.

HP OfficeJet Pro 7720 Inkjetprinter
 Automatisch dubbelzijdig afdrukken
 Er kan A3 papier in
 Automatische papierdoorvoer
 Afdrukken via wifi, USB, ethernet, Apple AirPrint en e-mail
 Kan in zowel zwart-wit als kleur printen

HP OfficeJet Pro 7720 Inkjetprinter

Belangrijkste specificaties:

Type:
Kleuren inkjetprinter 
Functies:
Printen, Scannen, Kopiëren, Faxen 
Papierformaten:
A3, A4, A5, A6, B5, B6, C5, 10x15 
Aansluitingen:
USB, LAN, APP, Wifi, Apple AirPrint, NFC, E-mail printing, Android 
€ 263,00 incl. btw
Bekijk product

Beste printers 2024 per categorie

Benieuwd naar de overige top printers? Hieronder hebben we de beste printers van 2024 uitgelicht per categorie. Ook benieuwd naar de overige printers uit de lijst? Bekijk de onderstaande adviespagina's voor printers uit overige categorieën. Per categorie hebben we gekeken naar de printers met de beste beoordeling, die het meest verkocht zijn en welk het best getest zijn door de consumentenbond.

Keuzehulp voor de beste printers

Kun je hulp gebruiken bij een printer kopen die het beste past bij jouw behoefte? Zo zou je bijvoorbeeld andere behoeftes hebben voor een printer voor thuis, klein of groot kantoor. 
Op onze website vind je een printer keuzehulp. Met slechts enkele stappen vind je via onze keuzehulp de beste printer die bij jouw behoefte past. Probeer het nu uit!

Wil je liever persoonlijk advies? Neem dan contact op met een van onze specialisten van de klantenservice. We helpen je graag verder als je (technische) vragen hebt in je zoektocht naar de printer die bij je past.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk