Printers

Vind de beste printer voor thuis

Profielfoto Muriël21 april 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 8 maart 2023

Beste printer voor thuis vinden? Dit helpt jou hierbij.

In deze periode van (veel) thuiswerken kan de juiste apparatuur niet ontbreken in jouw huishouden. Dit begint natuurlijk met de juiste (werk) laptop, computer, eventuele extra monitors en een snelle internetverbinding. Daarnaast zijn de kinderen in deze periode heel veel thuis. Je moet ze bezighouden en thuis lesgeven. De docenten sturen het huiswerk en de opdrachten naar je op, zodat jouw kinderen dit kunnen maken. Ook zijn er regelmatig opdrachten die geprint moeten worden. Dan is een goede printer een must have in jouw huishouden. Wij helpen je graag met het kiezen van de beste printer voor thuis.

Soort printer

Eerst is het van belang dat je het doel bepaalt van de printer. Zo weet je ook welke functies hij moet hebben. Je wilt natuurlijk de beste printer voor thuis.

Foto’s printen

Wil je eigenlijk voornamelijk foto’s printen met jouw printer voor thuis? Dan kun je het beste kiezen voor een fotoprinter of inkjetprinter. Inkjetprinters zijn door de afdruktechnologie het meest geschikt om foto’s mee af te drukken.

Eenvoudige printer

Wil je een eenvoudige printer voor thuis? Dat is een printer die alleen kan printen. Dit is vooral geschikt als je moeite hebt met techniek, niet te veel poespas wilt of geen andere functies nodig heeft. Hierbij kun je ook nog uit opties kiezen als:

  • Kleur wel of niet
  • Dubbelzijdig printen
  • Mogelijkheid te verbinden via wifi, af te drukken via USB of wifi direct.

All-in-one

Ook is er nog de alles-in-een printer. Dat is een printer die juist alles kan. Scannen, kopiëren en printen. Dit is handig als je vanuit huis werkt. Je kunt documenten eenvoudig naar collega’s doorsturen, ook als ze op papier staan. Ook kun je overeenkomsten en andere bestanden ondertekenen en digitaal opsturen. Daarnaast kan kopiëren handig zijn voor het (school) werk van jouw kinderen. 

Ook aan deze printer kun je verschillende opties toevoegen:

  • Mogelijkheid om in kleur te printen
  • Dubbelzijdig printen
  • Verschillende verbindingsmogelijkheden
  • Automatische documentinvoer (ook wel: ADF)

Accessoires

Ook is het goed om te kijken naar de accessoires die bij de printer horen. Zo gaan er in een inkjetprinter; inktcartridges. In een laserprinter of LED-printers gaan toners. Dit is een verschil in afdrukkwaliteit en prijs. Als je veel verwacht te gaan printen, dan is een laserprinter het meest geschikt. Mits een van jouw hoofddoelen niet is om regelmatig foto’s af te drukken. Toners zijn wel duurder, maar de technologie is goedkoper.

Bij PrintAbout willen we je met niet al te hoge kosten opzadelen. Daarom hebben we PrintAbout toners en PrintAbout cartridges. De inkt is even goed als het origineel, maar de toners en cartridges zijn wel goedkoper. Bekijk jouw voordeel op onze website.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk