Printers

Goedkope printer kopen?

Hier moet je op letten!

Profielfoto Muriël8 juli 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Een goedkope printer is niet altijd de goedkoopste printer. Dat klinkt misschien onlogisch, maar hoe voordelig je print heeft niet alleen te maken met de aanschafprijs. Je moet namelijk ook rekening moet houden met hoe vaak je print. In dit artikel lees je alles over het kopen van een printer die voor jou het voordeligst is.

INHOUDSOPGAVE

Waar moet je op letten bij het kopen van een goedkope printer?

Bij het kopen van een nieuwe, voordelige printer kun je letten op twee zaken: het type printer en het aantal pagina’s dat je per maand print.

1. Het type printer

In ons artikel ‘Welk printertype kan goedkoop printen?’ hebben we 3 populaire soorten printers met elkaar vergeleken: de inkjetprinter, laserprinter en EcoTank printer. In dit artikel kun je ook lezen dat het verstandig is om verder te kijken dan alleen de prijs van een printer. Zo is een inkjetprinter in aanschaf doorgaans heel voordelig – je koopt er al een vanaf 30 euro – maar ben je op de lange termijn relatief veel geld kwijt aan inkt. Zeker wanneer je veel print. 

2. Het aantal pagina’s dat je per maand print

Een gemiddeld huishouden print ongeveer 50 pagina’s (in zwart-wit) per maand. Bij sommige huishoudens ligt dat lager; bij andere juist weer veel hoger. Als je bijvoorbeeld huisgenoten hebt die studeren of veel thuis werken, kunnen de printkosten flink in de papieren lopen. Houd het aantal afdrukken dus eens een weekje bij. Print je meer dan 50 pagina’s per maand, overweeg dan een EcoTank printer. Deze printers hebben een hogere aanschafprijs, maar printen doe je al voor 9 euro per jaar (bij 50 pagina’s per maand). 

Tip!  A4-papier wordt meestal in pakken van 500 vellen verkocht. Ga eens na wanneer je voor het laatst een pak printpapier gekocht heeft. Als je dat kunt achterhalen, kun je jouw gemiddelde verbruik berekenen door het aantal vellen wat je nog over hebt te delen door het aantal maanden sinds jouw laatste aankoop.

Wat is de goedkoopste printer voor mij?

Hieronder vind je de goedkoopste printer voor ieder huishouden: een huishouden dat weinig, gemiddeld en juist bovengemiddeld veel print.

Tot 50 pagina’s per maand: HP DeskJet 2720e
Snel een eenvoudig printen, kopiëren en scannen: met deze compacte inkjetprinter kan het allemaal! Druk foto’s en documenten haarscherp af, direct vanaf jouw laptop, tablet of smartphone.

50 pagina’s per maand: HP LaserJet M209DWe
Kies voor deze voordelige laserprinter als je veel tekstdocumenten print. Bovendien wordt er bij de HP LaserJet M209DWe voldoende inkt en papier meegeleverd om direct na aanschaf 1000 pagina’s te kunnen printen. Zo kun je meteen aan de slag!

Heb je supplies nodig voor deze printer? Bekijk dan alle HP LaserJet M209DWe toners en supplies. Op zoek naar supplies voor een andere HP Laserjet printer? Bekijk dan hier onze complete aanbod aan HP LaserJet toners en supplies.

Meer dan 50 pagina’s per maand: Epson EcoTank ET-2600
Deze EcoTank printer is compact, voordelig en bovendien enorm zuinig in het gebruik. Hij wordt geleverd met inktflesjes voor 4.000 zwart-witte en 6.500 kleurenpagina’s. Dat is ook bij bovengemiddeld verbruik voldoende is voor zeker 2 jaar kosteloos printen.

Printer keuzehulp

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een nieuwe printer? Wij hebben een handige keuzehulp, die je helpt bij het kiezen van de juiste printer. In slechts enkele stappen weet je welke printer het best aansluit bij jouw behoeften.

Bekijk ons hele assortiment printers!

Vind hier de beste printer voor jou.

Vond je dit artikel interessant? Kijk dan ook eens bij onze andere artikelen, bijvoorbeeld over de beste printer onder de 150 euro. Wil je liever persoonlijk advies, dan kun je elke werkdag contact opnemen met ons.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk