Printers

Welk printer type kan goedkoop printen?

Profielfoto Muriël17 december 2019 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 15 februari 2024

Je wilt een nieuwe printer gaan aanschaffen voor thuis, dan wil je natuurlijk goedkoop printen. Een gemiddeld huishouden print maximaal 50 pagina’s per maand, op basis hiervan hebben wij een vergelijk voor u opgesteld. Dit vergelijk is tussen een inkjetprinter, laserprinter en EcoTank printer. De ene printer is goedkoop in aanschaf, maar kost gedurende het jaar meer. Terwijl bij de andere printer de aanschafkosten hoger zijn en de inkt weer goedkoper. We willen je helpen bij het kiezen van de printer die het beste bij je past. Want je wilt natuurlijk ook weten: welke printer heeft goedkope cartridges en welke printer is zuinig met inkt? Printers vergelijken doen wij in dit artikel.

INHOUDSOPGAVE

Inkjetprinter

Een inkjetprinter is in aanschaf het goedkoopst en het duurst in verbruik. Het gebruikt namelijk inkt cartridges, dat is de standaard cartridge die de meeste mensen kennen. Een all-in-one printer koop je al vanaf € 30,-. Inkjetprinters hebben bij hun afdrukken een realistische kleurweergave en zijn daardoor zeer geschikt voor het afdrukken van foto’s. Een standaard inkjetprinter kun je al kwijt in je huishouden. Zeker als je weinig print. Cartridges zijn goedkoper maar moet je met meer regelmaat vervangen en valt dus duurder uit als je meer moet printen. Dit is dan ook gelijk antwoord op de vraag: welke printer heeft goedkope cartridges? Dat zijn dus inkjetprinters.

Laserprinter

Laserprinters worden vaker gebruikt in een klein of groot kantoor. Een laserprinter is duurder dan een inkjetprinter, maar de kosten per print zijn lager. Een toner kost meer, maar gaat langer mee. Daarnaast is de afdruksnelheid en papiercapaciteit hoger in een laserprinter. Afbeeldingen en foto’s afdrukken gaat beter met een inkjetprinter, maar voor (veel) documenten is een laserprinter geschikter. Hiermee bespaar je tijd en kosten. Welke printer bij weinig gebruik? Of welke printer kopen als je weinig print? Dan kan een laserprinter interessant zijn, het kost meer in aanschaf en de toners zijn duurder. Alleen het grote voordeel is, toners kunnen niet uitdrogen.

EcoTank printer

Een EcoTank printer is jouw beste koop, wanneer je veel afdrukken moet maken. Deze printer bevat een inktreservoir waar je door middel van flesjes inkt bijvult. De EcoTank printer heeft dus geen inkt cartridges, maar wel inkt! De printer is een investering, want de goedkoopste printer kost al snel 200 euro. De maandelijkse kosten zijn lager doordat de flesjes goedkoper zijn. Dit is dus vooral heel voordelig als je veel print per maand en dit wordt afgewisseld met afbeeldingen, foto’s en documenten. Dit geeft dan ook antwoord op de vraag: welke printer is zuinig met inkt? 

Vergelijking 

Goedkoop printen met de inkjetprinter, laserprinter en EcoTank op basis van 50 prints per maand. 

PrintertypeGeschikt voorPrintkosten
(zwart-wit en kleur)
Prijs van de printer
InkjetprinterKlein huishouden€ 140,- per jaarVanaf € 30,-
LaserprinterKantoor€ 110,- per jaarVanaf € 50,-
EcoTankGroot huishouden/Kantoor€ 9,- per jaarVanaf € 200,-

Printer keuzehulp

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een nieuwe printer? Wij hebben een handige keuzehulp, die je helpt bij het kiezen van de juiste printer. In slechts enkele stappen weet je welke printer het best aansluit bij jouw behoeften.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk