Printers

Epson EcoTank - printen zonder cartridges

Profielfoto Muriël17 juni 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 8 maart 2023

Heb je weleens gehoord van de Epson EcoTank? Dat is een printer zonder cartridges. Wereldwijd zijn er al meer dan 50 miljoen van verkocht. Niet zo vreemd, want door te printen zonder cartridges bespaar je veel tijd en moeite. En tot wel 90% op printkosten!

INHOUDSOPGAVE

Wat is Epson EcoTank?

Epson EcoTank is een printersysteem dat werkt met een hervulbaar inktreservoir. Het reservoir vul je met inkt in de bekende kleuren zwart, cyaan, magenta en geel. Vervolgens kun je tot wel 14.000 pagina’s in kleur afdrukken, zonder het reservoir bij te vullen. Vanzelfsprekend is de kwaliteit zoals u die van Epson gewend bent.

Epson EcoTank is een type printers met een hervulbaar reservoir. Het systeem is inmiddels in een groot aantal Epson printers is ingebouwd. Zowel zakelijke printers als printers voor consumenten zijn met EcoTank verkrijgbaar.

Hoe werkt Epson EcoTank precies?

Elke Epson EcoTank printer wordt geleverd met 4 flesjes met inkt: zwart, cyaan, magenta en geel. Hiermee vul je de inkttank in de printer. Vervolgens kun je maandenlang - en afhankelijk van jouw printergebruik mogelijk wel jarenlang - printen zonder omkijken naar de inkt. De meegeleverde inkt staat namelijk gelijk aan 72 ‘gewone’ inktcartridges.

Dat scheelt je niet alleen de tijd en de moeite voor het vervangen van cartridges, maar het maakt printen ook veel goedkoper. Volgens Epson kun je tot wel 90% voordeliger printen met Epson EcoTank.

Een groot aantal EcoTank printers heeft de inktniveaus aan de voorzijde van de printer geïntegreerd in het design, zodat je precies kunt zien hoeveel inkt er resteert. Als de inkt bijna op is, bestel je eenvoudig nieuwe flesjes met inkt om jouw printer na te vullen. De flesjes zijn voorzien van een druipvrije schenktuit, zodat je de inkt zonder knoeien in het reservoir kunt gieten.

De voordelen van Epson EcoTank op een rij

We zetten de voordelen van printen met een Epson EcoTank printer even voor je op een rij. Deze voordelen gelden voor alle printers uit de EcoTank reeks.

1. Met een EcoTank printer kunt je duizenden afdrukken maken

Met een EcoTank printer kun je tot wel 4.500 pagina’s in zwart-wit en tot wel 7.500 pagina’s in kleur printen. Als particulier doe je waarschijnlijk jaren met deze hoeveelheid inkt, zelfs als je dagelijks print. Kortom, de prints zijn veel goedkoper dan bij andere inktjetprinters.

2. Eenvoudig draadloos printen

Alle Epson EcoTank printers behoren tot de modernste printers, waarmee je afdrukken vanaf elk apparaat in jouw thuisnetwerk kunt maken. Print eenvoudig vanaf jouw pc, smarthone of tablet met de apps die Epson gratis ter beschikking stelt.

3. Innovatief en zuinig in gebruik

Epson heeft met zijn serie EcoTank printers verschillende prijzen en onderscheidingen gewonnen. De printers gaan zuinig om met energie en met het gebruik van inkt. Sommige modellen kunnen ook automatisch dubbelzijdig afdrukken voor extra papierbesparing.

4. Duurzame printkop

De printkop van Epson EcoTank printers is bijzonder duurzaam door het onslijtbare ontwerp. Je kunt ervan uitgaan dat je vele jaren plezier hebt van jouw Epson EcoTank printer.

5. Stijlvol en ruimtebesparend ontwerp

Epson EcoTank printers hebben een stijlvol ontwerp, waardoor ze naadloos passen in elk (thuis)kantoor. De inktniveaus zijn bij de meeste modellen aan de voorzijde geïntegreerd, zodat je precies kunt zien hoeveel inkt van welke kleur nog beschikbaar is.

Epson heeft een compleet assortiment EcoTank printers voor zakelijke en particulier gebruik. Elke printer heeft zo zijn eigen pluspunten, zoals dubbelzijdig afdrukken, een lcd-scherm of all-in-one-functionaliteit.

Bekijk ons hele assortiment Epson EcoTank printers!

Vind hier de beste Epson EcoTank printer voor jou.

Heb je meer vragen of wil je advies? Dan kun je kijken op onze andere adviespagina's of contact opnemen met ons. We helpen je graag met alles rondom jouw printer!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk