Cartridges en toners

Alles over Epson ReadyPrint

Foto account Donna1 november 2022 - door DonnaLaatst gewijzigd op 20 december 2023

Wanneer je een printer van Epson hebt zal je het vast wel eens tegengekomen zijn: Epson ReadyPrint. Naast HP, biedt nu ook Epson een inkt-abonnement aan genaamd Epson ReadyPrint. Benieuwd wat dit Epson inkt abonnement precies inhoudt? Wij hebben alle belangrijke zaken voor je uitgezocht. In dit artikel lees je alles wat je over Epson Readyprint moet weten!

INHOUDSOPGAVE

Wat is Epson Readyprint?

ReadyPrint Epson is dus een inktabonnement van Epson, waarbij jouw geschikte Epson printer automatisch nieuwe inktcartridges besteld zodra ze leeg raken. We kennen allemaal wel het moment dat je echt even iets belangrijks moet printen en de inkt op is.  Met Epson ReadyPrint kun je zoveel printen als je wilt, zonder na te denken over het bijvullen van de inkt en de kosten hiervan. De inkt wordt bij je thuis geleverd, zodra er inkt nodig is. Dit klinkt bijna perfect, maar zo’n printplan heeft ook zeker z’n nadelen. De voor- en nadelen zullen verder in dit artikel besproken worden.

Hoe werkt het?

 1. Kies een geschikte Epson printer (mocht je dit nog niet hebben).
 2. Kies het printplan dat het beste bij je past.
 3. Registreer online.
 4. Nog voordat je huidige inkt op is, wordt de nieuwe inkt rechtstreeks bij je thuis afgeleverd!

Printplannen Epson ReadyPrint

Epson ReadyPrint is een printplan waarmee je voor een vast bedrag per maand, een vast aantal pagina's afdrukt. Epson heeft drie verschillende varianten, maar geen gratis abonnement (zoals bij HP Instant Ink). Epson ReadyPrint biedt de drie onderstaande printplannen: 

 • ReadyPrint EcoTank
 • ReadyPrint Flex
 • ReadyPrint Go

Met Epson ReadyPrint kies jij het printplan dat het best bij jouw gebruik past. Zo druk je met ReadyPrint documenten af zonder dat je je nog zorgen maakt over de kosten en het inktniveau. Het bedrag dat je per maand betaalt, is afhankelijk van het aantal pagina’s dat je als abonnement neemt.

Readyprint Go

Wil je niet vastzitten aan een maandelijks abonnement? En wil je alleen betalen voor de inkt die je ook daadwerkelijk gebruikt? Dan is Epson ReadyPrint Go een goede optie voor je. ReadyPrint Go is het pay-as-you-go printplan voor inkt. Je kunt hierbij printen wat je maar wilt, zonder geplande betalingen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de inkt opraakt, ReadyPrint Go controleert de inktniveaus en waarschuwt wanneer de inkt bijna op is. 

Let op: bij dit printplan ontvang je originele cartridges. Je betaalt voor een originele cartridge van Epson al snel €6,95 terwijl je PrintAbout huismerk cartridges voor slechts €3,95 kunt bestellen. 

Epson ReadyPrint Go opzeggen

Aangezien het Epson ReadyPrint Go geen abonnement is, hoef je dit ook niet op te zeggen. Je krijgt automatisch een melding van ReadyPrint Go wanneer je inkt bijna op is. Daarnaast kun je het verzenden van een nieuwe cartridge altijd pauzeren, zo betaal je alleen voor nieuwe inkt wanneer jij dat wilt.

ReadyPrint Flex

De naam zegt het al, ReadyPrint Flex is een flexibel printplan van Epson print. Je kunt op elk moment overstappen op een ander abonnement van Epson print of je Flex abonnement stopzetten. Je kunt met dit printplan iedere maand een vast aantal pagina’s printen, voor een kleine maandelijkse vergoeding. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat de inkt opraakt, je kunt gewoon printen binnen je plan en nieuwe inkt wordt automatisch geleverd. Epson ReadyPrint Flex heeft 5 verschillende abonnementen, waarbij je iedere maand een bepaald bedrag betaalt om een vast aantal pagina’s te kunnen afdrukken.

Wil je meer printen dan dit vast aantal pagina’s? Dan kun je betalen voor de extra pagina’s die je afdrukt of je kunt tijdelijk overstappen naar een hoger printplan. Houd je pagina’s over aan het einde van de maand? Dan kun je kunt niet geprinte pagina’s twee maanden meenemen. Ga je toch over de limiet, dan betaal je €0,10 voor elke extra geprinte pagina. Dit klinkt misschien weinig, maar vergis je niet dit is echt veel vergeleken met het huismerk van PrintAbout. Wanneer je dan 20 extra pagina’s afdrukt ben je €2,- kwijt, dit is evenveel als je betaalt voor het hele maandbedrag bij 30 pagina’s per maand.

Wij hebben de kosten per pagina van deze abonnementen vergeleken met de kosten per pagina van een originele Epson cartridge en de PrintAbout huismerk cartridges. 
 

Aantal pagina’s (per maand) Epson ReadyPrint Flex (per pagina)Originele Epson 603 cartridge (per pagina)PrintAbout huismerk Epson 603 (per pagina)
30 (€1,99 per maand)€ 0,066 of meer•€ 0,080€ 0,025
50 (€2,99 per maand)€ 0,059 of meer•€ 0,080€ 0,025
100 (€4,49 per maand)€ 0,044 of meer•€ 0,080€ 0,025
300 (€9,99 per maand)€ 0,033 of meer•€ 0,080€ 0,025
500 (€16,49 per maand)€ 0,033 of meer•€ 0,080€ 0,025

 

*Met Epson ReadyPrint betaal je een vast bedrag per maand, dus het bedrag per pagina wordt hoger als je minder print dan het opgegeven aantal pagina’s.

Epson ReadyPrint Flex opzeggen

Toch niet helemaal tevreden met je Epson inkt abonnement? En wil je je Flex abonnement stopzetten? Geen probleem! Je kan heel eenvoudig op elk moment Epson Readyprint Flex opzeggen. Je abonnement is dan officieel opgezegd aan het einde van het huidige betalingstermijn. Daarnaast heb je recht op 14 dagen tijd om je keuze in te trekken, ook wel je herroepingsrecht genoemd. Hieronder leggen we d.m.v. een stappenplan kort uit hoe je Epson Readyprint kunt opzeggen:

Stap 1: Ga naar de inlogpagina van Readyprint en log in op je account.
Stap 2: Selecteer ‘beheer jouw account’ in het gedeelte abonnement beheren.
Stap 3: Annuleer je abonnement.

ReadyPrint EcoTank

ReadyPrint EcoTank is een flexibel en goedkoop printplan voor als je veel wilt printen. Het werkt in principe hetzelfde als ReadyPrint Flex; je betaalt een vast bedrag per maand om een vast aantal pagina’s af te kunnen drukken. Er zijn daarentegen wel een aantal verschillen. Bij ReadyPrint EcoTank hoef je alleen de activeringskosten te betalen en dan wordt de bijbehorende EcoTank-printer naar je opgestuurd. Deze printer blijft eigendom van Epson. De activeringskosten hangen af van welke printer je kiest. Je betaald dus naast het abonnement ook voor de benodigde printer. Het EcoTank plan is daarentegen wel een stuk goedkoper dan het Flex plan, een EcoTank printer gebruikt namelijk EcoTank inktflesjes. 

Houd je aan het einde van de maand niet geprinte pagina’s over? Dan kun je ook bij dit printplan ze meenemen naar de volgende 2 maanden. Dit telt zich dus maandelijks op, waardoor je straks veel meer geld uit hebt gegeven dan nodig was. Mocht je over de limiet heen gaan, dan betaal je voor elke extra pagina €0,03 bij EcoTank. 

Epson print biedt voor het ReadyPrint EcoTank plan drie abonnementen aan. We hebben de kosten per pagina van deze abonnementen vergeleken met de kosten per pagina van een regulier inktflesje van Epson en de PrintAbout huismerk inktflesjes. 

Aantal pagina’s (per maand) Epson ReadyPrint EcoTankOrigineel navul flesjes Epson 106Navul flesjes PrintAbout (Epson 106)
300 (€7,99 per maand)€ 0,004 of meer•€ 0,006€ 0,004
500 (€9,99 per maand)€ 0,005 of meer•€ 0,006€ 0,004
Onbeperkt€ 0,007 of meer•€ 0,006€ 0,004


*Met Epson ReadyPrint betaal je een vast bedrag per maand, dus het bedrag per pagina wordt hoger als je minder print dan het opgegeven aantal pagina’s.

Epson ReadyPrint EcoTank opzeggen

Wanneer je Readyprint EcoTank wilt stopzetten, werkt dit in principe hetzelfde als een Flex abonnement stopzetten. Je kunt hiervoor hetzelfde stappenplan volgen. Een groot nadeel is alleen dat je de printer wel weer moet inleveren bij Epson. Dit kun je doen via de instructies van Epson waarbij de printer in de originele doos moet zitten. Doe je dit niet? Dan zal Epson de kosten van een nieuwe doos in rekening brengen. 

De keerzijde van een printplan

We hebben al een aantal voordelen genoemd van de printplannen van Readyprint Epson, maar er zit ook een keerzijde aan de abonnementen. We hebben ook een aantal nadelen van Epson ReadyPrint voor je op een rijtje gezet.

 • Een nadeel van een printplan van Epson ReadyPrint is dat je misschien niet precies weet hoeveel pagina’s je per maand afdrukt. Dit kan natuurlijk per maand verschillen. De ene maand ga je misschien over het gestelde limiet heen, terwijl je een andere maand weer pagina’s over zou kunnen houden. Je betaalt wel voor deze pagina’s. Bij Epson ReadyPrint geldt dat je deze niet geprinte pagina's twee maanden mag meenemen. Ga je toch over de limiet heen? Dan betaal je per pagina een extra bedrag, afhankelijk van het printplan dat je kiest. Deze prijzen kunnen best wel oplopen, waardoor je alsnog duurder uit bent.
   
 • Een ander nadeel van ReadyPrint EcoTank en Flex is dat je printer verbonden moet blijven met het internet. De EcoTankprinter schakelt zichzelf helemaal uit als het 24 uur niet verbonden is met het internet. De Flex-cartridges kunnen zichzelf ook uitschakelen na 24 uur zonder internet. Mocht dit gebeuren, kun je contact opnemen met het klantenondersteuningscentrum om de cartridges weer te activeren. 

Printen met PrintAbout huismek

Met PrintAbout huismerk cartridges betaal je minder dan voor originele cartridges, terwijl je dezelfde kwaliteit krijgt. Dit betekent dat je kunt blijven printen zonder je zorgen te maken over hoge kosten. Daarnaast hoef je niet in te leveren op afdrukkwaliteit. De PrintAbout huismerk cartridges zijn speciaal ontworpen om dezelfde levendige kleuren en scherpe details te leveren als het origineel. Je kunt dus rekenen op prachtige afdrukresultaten, of het nu gaat om documenten of foto's. Bovendien zijn de PrintAbout huismerk cartridges eenvoudig te installeren en werken ze naadloos samen met jouw Epson printer.

Conclusie

Op het eerste gezicht lijkt printen met een printplan van Epson ReadyPrint goedkoop, maar printen met een cartridge van ons huismerk is meestal toch voordeliger. Dit blijkt ook uit de tabellen waarin de kosten zijn vergeleken. Als je precies het vooraf opgegeven aantal pagina’s per maand afdrukt is een printplan van Epson ReadyPrint interessant voor jou. Wij kunnen ons ook heel goed voorstellen als dit je niet lukt en je de ene maand meer print dan de andere maand. Wanneer je minder print dan je van tevoren dacht, wordt het bedrag per pagina duurder. Daarnaast moet je flink bij betalen wanneer je over het vastgestelde aantal pagina’s heen gaat. Om deze redenen is een voordeelverpakking van ons huismerk meestal het voordeligst.

Ben je op zoek naar Epson cartridges?

Bekijk ons hele assortiment en vind de beste cartridges voor jouw Epson printer.

We hopen dat we al je vragen over Epson Readyprint hebben kunnen beantwoorden. Mocht dit nu niet het geval zijn, dan staat de klantenservice voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden! Heb je andere vragen neem dan ook gerust contact met ons op.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel