• Home
  • Advies
  • Zo los je de foutcodes van jouw Brother printer op
Printers

Zo los je de foutcodes van jouw Brother printer op

Profielfoto Muriël28 oktober 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 24 november 2023

Heb je een Brother printer en geeft deze plotseling een foutcode? Bij PrintAbout helpen we je graag met het zoeken naar een snelle oplossing voor jouw printerprobleem.

Gelukkig duiden de meeste foutcodes niet op een heel groot probleem. Als je weet wat je moet doen, kun je meestal snel verder met printen. In dit artikel tref je een aantal veelvoorkomende Brother foutcodes aan.

INHOUDSOPGAVE

Foutcodes van jouw Brother printer

Printers van het merk Brother vermelden foutcodes als combinatie van letters en cijfers. Hieronder vermelden we een aantal van de meestvoorkomende foutmeldingen.

40/42/43/44

Deze foutcodes hebben te maken met de temperatuur van de printer. Die kan te hoog óf te laag zijn. Trek de stekker uit de printer en laat het afkoelen (of breng het naar een ruimte die warmer is).

50/51/52

Foutcode 50 treedt vaak op wanneer je probeert de printer los te koppelen en weer aan te sluiten. In dit geval kunnen er problemen zijn met de printkop, of zit er bijvoorbeeld een stuk papier of een paperclip vast in jouw Brother printer.

Wil je het probleem oplossen? Probeer dan het volgende:

  1. Haal de stekker uit de printer en open de klep.
  2. Beweeg de printkop naar een centrale positie.
  3. Start de printer opnieuw op en controleer de foutcode.

7D

Deze foutmelding geeft aan dat de printerdrum is vervuild. Dit probleem speelt alleen bij laserprinters. Pak de handleiding van jouw Brother printer erbij en bekijk de specifieke instructies om de printerdrum weer schoon te maken. Je kunt ook bellen met onze klantenservice, met het type van jouw Brother printer bij de hand.

CF

Deze foutmelding duidt op een volle opvangbak voor de toner. Om de foutmelding weg te krijgen moet je de opvangbak legen. Pas hierbij op dat je het poeder niet morst of inademt, want dit is giftig.

E51/E52

Deze code wijst op een probleem met de laser. Om dit op te lossen, zet de printer eerst uit en zet hem even later weer aan. Controleer of de foutmelding is verdwenen.

E54/E57/E60/E83/E88

Als je één van deze codes op je display krijgt, is de kans groot dat er een probleem is met de papierdoorvoer. Controleer of er papier vastzit in de printer en of het papier in de printerlade er netjes en ongekreukeld in ligt. Verwijder eventueel vastzittend papier en probeer het opnieuw. Soms helpt het ook om de printer uit te zetten en weer aan te zetten.

4F

Deze foutcode duidt op een probleem met de printkop. Dit kan erop wijzen dat de printkop defect is, maar ook op vervuiling of een geblokkeerde printkop. Wat je kunt doen, is kijken of er iets blokkeert, zoals papier of een paperclip, in de printer. Is dit niet het geval? Haal dan de stekker uit de printer, wacht een tijdje en steek de stekker weer in het stopcontact. Als dit de foutmelding niet oplost, kun je proberen de printkop schoon te maken.

Overige foutcodes Brother

Krijg je een andere foutmelding op jouw Brother printer? Neem dan contact op met de fabrikant, of vraag het aan onze klantenservice. We helpen je graag op weg.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk