Imprimantes

Comparer les imprimantes

Quelle imprimante te convient le mieux ? Compare-les ici !

Tyra Gomez8 juillet 2024 - par Tyra

Ben je op zoek naar de ideale printer voor thuis of op kantoor? Bij PrintAbout begrijpen we dat de keuze van een printer een belangrijke beslissing is. Met een overvloed aan opties op de markt, kan het lastig zijn om de juiste printer te vinden. We helpen je printers vergelijken en gaan dieper in op de verschillende aspecten van printers. Ook lichten we populaire modellen uit zoals de all-in-one printer, de laserprinter voor kantoren en de kleinere inkjetprinters. Zodat jij de beste printer voor jouw behoeften kan kiezen.

Verschillende soorten printers

Bij het vergelijken van printers is het belangrijk om te weten welke soorten printers er beschikbaar zijn. De meest voorkomende printers zijn de inkjet-, laser-, LED- en labelprinters. Elk type heeft zijn eigen unieke voordelen en toepassingen. Neem bijvoorbeeld de populaire all-in-one printer, dit zijn printers die zowel printen, scannen als kopiëren. Tegenwoordig zijn de meeste nieuwe modellen all-in-one printers. Ideaal voor zowel op kantoor als thuisgebruik. De top 3 printers bij PrintAbout is gebaseerd op gebruiksgemak, reviews van klanten, functionaliteiten en het oordeel van de Consumentenbond.

Inkjetprinters

Deze printers staan bekend om hun veelzijdigheid en zijn ideaal voor thuisgebruik. Ze bieden uitstekende kleurenafdrukken en zijn geschikt voor het afdrukken van foto's en documenten. Populaire modellen en series voor een inkjetprinter zijn de Canon PIXMA, de HP ENVY en de Brother MFC. Ook fotoprinters zijn een goed voorbeeld van printers met een inkjettechnologie. Fotoprinters zijn inkjetprinters met een afdrukresolutie die hoger is dan 4.800 x 1.200 DPI. Door de hoge resolutie en het gebruik van inktcartridges worden foto’s haarscherp geprint. De inkjetprinter maakt gebruik van inktcartridges. De cartridges bevatten vloeibare inkt die op het papier verspreid wordt. De inkt wordt met een printkop op het papier gespoten met kleine druppels. 

Belangrijke kenmerken van de inkjetprinter:

 • Maakt gebruik van inktcartridges

 • Hoge printresolutie voor scherpe kleurenfoto’s

 • Veelal all-in-one printers

 • Zowel voor thuis- als kantooromgevingen

 • Minder geschikt voor enkel printen van veel tekstdocumenten

Caractéristiques principales
Caractéristiques
Imprimer, Scanner, Copier
Imprimer, Scanner, Copier
Imprimer, Scanner, Copier
Général
Impression

Alle inkjetprinters

Bekijk hieronder alle inkjetprinters.

Laserprinters

Laserprinters blinken uit in snelheid en efficiëntie. Ze zijn uitermate geschikt voor kantoren en grote printvolumes. De afdrukkwaliteit is helder en consistent. Laserprinters gebruiken toners. Een toner cartridge is een soort cartridge met poeder wat in een laserprinter gaat. De printer projecteert het document dat geprint moet worden op een elektrisch geladen rol; de drum. Op de plekken die door de laser verlicht worden blijft het tonerpoeder plakken. Vervolgens wordt het papier over de drum gerold, en zo wordt het inktpoeder op het papier overgedragen. Populaire series van de laserprinter zijn o.a. de HP Color LaserJet, Brother HL, HP LaserJet Pro en de Canon i-SENSYS.  

Belangrijke kenmerken van de laserprinter:

 • Hoge afdruksnelheid

 • Scherpe en langhoudende afdrukken

 • Toners gaan lang mee

 • Minder geschikt voor fotoafdrukken

153,00  T.T.C.
Caractéristiques principales
Caractéristiques
Imprimer, Scanner, Copier
Imprimer, Scanner, Copier, Faxer
Imprimer
Couleur - noir et blanc
Zwart-wit
Les deux
Zwart-wit
Connexions
Wi-Fi
Connexion au réseau, Wi-Fi
Connexion au réseau, Wi-Fi
Général
Options de connexion
Impression

Alle laserprinters

Bekijk hieronder alle LED printers.

LED printers

LED-printers zijn vergelijkbaar met laserprinters en bieden snelle afdrukken met hoge kwaliteit. Ze zijn vaak compacter en energiezuiniger. Van de LED-printers vind je populaire modellen zoals de Brother DCP en de Brother MFC. De afdrukkwaliteit van een LED printer is hoger dan die van een laserprinter. Een (kleuren) LED printer werkt met LED lampjes in plaats van een laserstraal met spiegels en lenzen. Door het gebruik van deze techniek bevat de printer minder bewegende onderdelen en is er tot wel 80% minder kans op slijtage. De LED-printers maken wel, net zoals de laserprinters, gebruik van toners.

Belangrijke kenmerken van de LED-printer:

 • Hoge afdrukkwaliteit

 • Hoge afdruksnelheid

 • Lange levensduur

 • Vaak all-in-one modellen

 • Ideaal voor kantoorgebruik

 • Minder geschikt voor fotoafdrukken

Caractéristiques principales
Caractéristiques
Imprimer, Scanner, Copier, Faxer
Imprimer, Scanner, Copier
Imprimer, Scanner, Copier
Couleur - noir et blanc
Les deux
Les deux
Les deux
Connexions
Connexion au réseau, Wi-Fi
Wi-Fi
Wi-Fi
Général
Options de connexion
Impression

Alle LED printers

Bekijk hieronder alle LED printers.

Labelprinters

Labelprinters zijn gespecialiseerd in het afdrukken van etiketten en (verzend)labels. Je vindt bekende modellen zoals Dymo, Zebra en Brother labelprinters. Labelprinters maken gebruik van labels, tapes en etiketten. De labelprinters maken gebruik van een technologie genaamd: thermisch printen. Thermisch printen is een methode waarbij warmte wordt gebruikt om tekst en afbeeldingen op labels te drukken. Het proces maakt gebruik van papier dat gevoelig is voor warmte. Dit speciaal thermische papier, laat inkt verschijnen wanneer het wordt blootgesteld aan warmte.  

Belangrijke kenmerken van een labelprinter:

 • Thermisch printen (geen inktvlekken)

 • Maken gebruik van labels en etiketten

 • Laag energieverbruik

 • Gebruik voor thuis en kantoor

 • Kunnen geen documenten of foto’s afdrukken

156,00  T.T.C.
246,00  T.T.C.
Caractéristiques principales
Connexions
USB, Wi-Fi
USB, Wi-Fi
USB
Général
Options de connexion
Caractéristiques

Alle labelprinters

Bekijk hieronder alle labelprinters.

Printer voor thuis of kantoor?

Eén van de eerste stappen bij het kiezen van de juiste printer is bepalen waarvoor je deze wilt gebruiken. We bieden printers voor verschillende toepassingen, waaronder:

 • Printers voor thuis: Als je op zoek bent naar een printer voor persoonlijk gebruik, zoals het afdrukken van schoolwerk, foto's of recepten, hebben we compacte en betaalbare opties beschikbaar.

 • Printer voor klein kantoor: Voor kleine kantoren of thuiskantoren waar regelmatig documenten moeten worden afgedrukt, bieden we efficiënte en betrouwbare printers.

 • Printer voor groot kantoor: Als je een veel documenten afdrukt en behoefte hebt aan hoogwaardige afdrukken en geavanceerde functies, hebben we krachtige zakelijke printers.

Populaire printers voor thuis

Caractéristiques principales
Couleur - noir et blanc
Les deux
Les deux
Les deux
Connexions
-
Wi-Fi
Wi-Fi
Général
Options de connexion
Impression

Populaire printers voor kantoor

104,00  T.T.C.
Caractéristiques principales
Caractéristiques
Imprimer
Imprimer, Scanner, Copier, Faxer
Imprimer, Scanner, Copier, Faxer
Connexions
Wi-Fi
Wi-Fi
Connexion au réseau, Wi-Fi
Général
Options de connexion
Impression

Printers vergelijken: dit zijn de belangrijkste specificaties en termen:

Ben je op zoek naar een nieuwe printer en wil je graag verschillende printers vergelijken? Dan is het handig om te weten op welke specificaties en termen je moet letten. Zo kun je de beste keuze maken voor jouw situatie. We zetten de belangrijkste kenmerken voor je op een rij.

Connectiviteit: met of zonder wifi
Een belangrijk punt om op te letten als je printers gaat vergelijken, is de connectiviteit. Wil je de printer met een kabel aansluiten op je computer of juist draadloos via wifi? Tegenwoordig hebben de meeste printers wifi, maar het is goed om hier op te letten. Zeker als je de printer wilt delen met meerdere computers of laptops in huis. Daarnaast zijn er ook andere verbindingsmogelijkheden, zoals wifi direct, bluetooth, AirPrint (voor iPhone) en netwerkaansluiting.

Automatische documentinvoer (ADF)
Ga je regelmatig documenten scannen of kopiëren? Kijk dan of de printer een automatische documentinvoer (ADF) heeft. Hiermee kun je meerdere pagina's tegelijk invoeren, zonder dat je elke pagina handmatig op de glasplaat hoeft te leggen. Een ADF bespaart je dus veel tijd en moeite.

Papierformaten en capaciteit
Welke papierformaten wil je kunnen printen? De meeste printers kunnen overweg met A4, maar misschien wil je ook wel eens op A3 printen. Kijk hier dus goed naar als je printers gaat vergelijken. Let ook op de papiercapaciteit: hoeveel vel papier passen er in de lade? Als je vaak grote aantallen print, is een grotere capaciteit erg handig.

Printkwaliteit en snelheid
Natuurlijk wil je dat je geprinte documenten en foto's er goed uitzien. Let daarom op de printkwaliteit, vaak uitgedrukt in DPI (dots per inch). Hoe hoger de dpi, hoe scherper het beeld. Voor tekst is 600 dpi prima, voor foto's mag het 1200 dpi of meer zijn. Kijk ook naar de printsnelheid: hoeveel pagina's per minuut kan de printer aan.

Printers vergelijken en kopen bij PrintAbout

Bij PrintAbout maken we het gemakkelijk om de juiste printer te vinden en te kopen. We bieden alleen betrouwbare merken en hebben ook huismerk cartridges beschikbaar, waarmee je op printkosten kunt besparen zonder concessies te doen aan kwaliteit. Bovendien kun je gebruikmaken van handige filteropties om snel de juiste printer te vinden op basis van merk, serie en meer.

Waar je ook naar op zoek bent, bij PrintAbout helpen we je graag de perfecte printer te vinden die aan jouw eisen voldoet. Neem vandaag nog een kijkje in ons assortiment en ontdek de vele mogelijkheden die we te bieden hebben. Met onze expertise en hoogwaardige producten zorgen we ervoor dat je de juiste keuze maakt en tevreden bent met je nieuwe printer. Mocht je zelf op zoek gaan naar een nieuwe printer, maak dan gebruik van onze handig keuzehulp. In een paar stappen vind jij de ideale printer die aansluit op jouw specifieke behoeften.

As-tu trouvé cet article pertinent ?

Comment pourrions-nous améliorer le contenu de cet article ?

Remarque : nous utilisons tes commentaires uniquement pour améliorer le contenu de notre site ; nous ne t'enverrons pas de réponse.

Contacter

Partager cet article