Programme de recyclage

Lege cartridges inleveren

Hoe lever ik mijn lege cartridges in?
Wanneer je een bestelling plaatst bij ons voor nieuwe cartridges, ontvang je ook een recycle-envelop om jouw lege cartridges in op te sturen. Op de envelop staan 2 keuzes:
 

 • PrintAbout mag mijn vergoeding verdelen
Je hoeft jouw lege cartridges niet aan te melden of een recycle-nummer in te vullen. Stop jouw lege cartridges in de door ons meegeleverde recycle-envelop en stuur deze gratis naar ons toe. PrintAbout zorgt er voor dat de lege cartridges worden gerecycled en dat jouw vergoeding bij de goede doelen terecht komt.
 
 • Kies zelf wat je met de vergoeding wilt doen
Je kunt zelf kiezen waar het bedrag naar toe gaat. Ook hier heb je de optie om te kiezen voor een goed doel naar keuze of je kunt de vergoeding gebruiken als korting op jouw volgende aankoop.
 1. Klik hier om een recycle-opdracht aan te maken;
 2. Selecteer de cartridges die je wilt recyclen. Indien jouw cartridges er niet bij staan, kunnen wij deze helaas nog niet recyclen;
 3. Klik op opslaan en noteer jouw recyclenummer op de recycle-envelop onder het kopje "Jouw recyclenummer";
 4. Stop jouw lege aangemelde cartridges in de recycle-envelop en stuur deze gratis op. Let op! Er kunnen maximaal 4 cartridges in het zakje, anders past deze niet in de brievenbus;
 5. Binnen 2 weken ontvang je een e-mail met de status van jouw recycle-opdracht;
 6. Nu kun je de vergoeding doneren of gebruiken als korting bij jouw volgende bestelling.

Wat gebeurt er met de lege cartridges?
Wanneer je de lege cartridges ingeleverd en verzonden hebt, komt het aan bij de recyclaar. Zij verwijderen het verpakkingsmateriaal en sorteren de cartridges. De lege cartridges worden vervolgens individueel verpakt en naar de productie gestuurd. Hier worden de lege cartridges nog een keer geïnspecteerd en gaan ze door een elektronische controle. Hier wordt bepaald of de cartridges nog goed functioneren. Waardoor de cartridges herbruikt kunnen worden.

Waarom lege cartridges inleveren?
Door jouw lege cartridge te laten recyclen help je niet alleen het milieu, je krijgt er dus ook een leuke vergoeding voor terug. Deze kun je zelf besteden bij PrintAbout of doneren aan een goed doel!

Huismerk en originele cartridges
We accepteren de lege cartridges van het PrintAbout huismerk. Als het gaat om huismerk cartridges van andere bedrijven dan kun je deze niet bij ons recyclen. Heb je originele cartridges, bij een ander bedrijf, gekocht? En wil je deze lege cartridges inleveren? Origineel accepteren we te allen tijde. Let op: starter-cartridges komen niet in aanmerking voor ons recycleprogramma.

Let op! - Momenteel kun je maar één recycle korting per bestelling gebruiken.

Jouw voordeel

Jouw voordeel als je lege cartridges inlevert
Wanneer je lege cartridges inlevert, help je mee aan een schonere wereld. Maar dat niet alleen. Je haalt er ook een stukje voordeel uit. Bij PrintAbout krijg je er namelijk een leuke vergoeding voor terug.

Je hebt 2 keuzes:

 1. Je kunt het geld doneren aan een goed doel (Alzheimer Nederland, Ronald McDonald kinderfonds of KWF Kankerbestrijding).
 2. Je kunt de vergoeding ook gebruiken als korting bij jouw volgende bestelling.

Wil je meer weten? Je kunt hier meer lezen over het recyclen.
Let op! - Momenteel kun je maar één recycle korting per bestelling gebruiken.

Lege toners inleveren

Worden toners ook geaccepteerd?
Ja, sinds kort is het ook mogelijk om verschillende populaire tonerseries van HP en Canon te recyclen. Welke toners dit zijn, vind je in 'mijn PrintAbout-account'. Let op: starter-toners komen niet in aanmerking voor ons recycleprogramma.

Geen zakje ontvangen?

Ik heb geen recycle-envelop ontvangen bij mijn bestelling
Momenteel ontvang je nog niet bij elke bestelling een recycle-envelop, alleen bij de bestellingen waarvan de cartridges gerecycled kunnen worden. Let op: starter-cartridges komen niet in aanmerking voor het recycleprogramma.

Heb je nog cartridges die gerecycled kunnen worden? Dan kun je deze in een eigen envelop naar ons toesturen. Vergeet niet eerst hier een recycle-opdracht aan te maken en het recyclenummer op jouw eigen envelop te schrijven.

Stuur jouw lege cartridges naar:
European Cartridge Recycling Centre
PO Box 10655 /NL
Bedrijvenzone Machelen Cargo 829C
1830 MACHELEN
Belgium

Mijn cartridge staat niet in de lijst

De cartridge die ik wil inleveren, staat niet in de lijst
Wat fijn dat jij jouw lege cartridges in wilt leveren! Momenteel is het zo dat we nog niet alle typen cartridges kunnen recyclen. Op dit moment kun je lege cartridges inleveren van Canon, HP en PrintAbout huismerk. Indien jouw cartridges dus niet in de lijst op de website staan, kunnen wij deze helaas (nog niet) recyclen.

We accepteren geen huismerk cartridges van andere bedrijven. Heb je originele cartridges gekocht bij een ander bedrijf, dan accepteren we deze wel.

Vergoeding lege cartridges

Lege cartridges aanmelden
Wil jij zelf bepalen waar de vergoeding naar toe gaat? Dan dien je zelf de lege cartridges aan te melden op onze website. Na aanmelding ontvang je van ons een recyclenummer. Deze moet je invullen op de envelop met lege cartridges. Zonder dit recyclenummer kunnen wij niet achterhalen wie de lege cartridges heeft opgestuurd en dus ook de vergoeding niet uitbetalen.
Wil je er zeker van zijn dat de cartridges goed aankomen? Dan kun je een plastic zakje om de lege cartridges doen. Dit voorkomt dat het door kan lekken en het recyclenummer onleesbaar wordt.
 

 • PrintAbout mag mijn vergoeding verdelen
Je hoeft jouw lege cartridges niet aan te melden of een recycle-nummer in te vullen. Stop jouw lege cartridges in de recycle-envelop en stuur deze gratis naar ons toe. PrintAbout zorgt er voor dat jouw lege cartridges worden gerecycled en dat jouw vergoeding bij de goede doelen terecht komt.

 
 • Kies zelf wat je met de vergoeding wilt doen
Je kunt zelf kiezen waar het bedrag naar toe gaat. Ook hier heb je de optie om te kiezen voor een goed doel naar keuze of je kunt de vergoeding gebruiken als korting op jouw volgende aankoop.
 1. Klik hier om een recycle-opdracht aan te maken;
 2. Selecteer de cartridges die je wilt recyclen. Indien jouw cartridges er niet bij staan, kunnen wij deze helaas niet recyclen;
 3. Klik op opslaan en noteer jouw recyclenummer op de recycle-envelop;
 4. Stop jouw lege aangemelde cartridges in de recycle-envelop en stuur deze gratis op;
 5. Binnen 2 weken ontvang je een e-mail met de status van jouw recycle-opdracht;
 6. Nu kun je de vergoeding doneren of gebruiken als korting bij jouw volgende bestelling.
 7. De daadwerkelijke vergoeding wordt bepaald nadat de producten door ons zijn gecontroleerd

Is het zakje niet groot genoeg voor alle lege cartridges?
In principe raden we je aan om alle lege cartridges van een recycle-opdracht in één envelop te versturen. Toch kan het natuurlijk zo zijn, dat je meer lege cartridges hebt en ze niet allemaal in het zakje passen. Dan willen we vragen om de lege cartridges in meerdere enveloppen te versturen. Maak voor elke envelop een nieuwe recycle-opdracht aan. Elke envelop krijgt een aparte verwerking, staat er geen nummer op, dan kunnen we niet achterhalen wie de lege cartridges heeft ingeleverd.

Organise-le toi-même !

Demande le à Printy

Notre assistant virtuelle connaît (presque) tout et est prêt à répondre à toutes tes questions.

Commencer à chatter

As-tu déjà vu nos blogs ?

Dans nos blogs, nous donnons des conseils sur ton imprimante et des solutions aux problèmes.

Découvrir les conseils

Retourner ta commande ?

Si tu n'es pas entièrement satisfait de ta commande, remplis le formulaire de retour.

Enregistrer un retour