Accessoires

Zelf foto’s afdrukken op fotopapier

Profielfoto Muriël1 juli 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 10 januari 2024

Kleurrijk, haarscherp en hoogglanzend… Niets laat de foto’s die je gemaakt hebt zo mooi tot leven komen als een afdruk op fotopapier. Helaas is het vaak erg prijzig om een professionele afdruk in een printshop te laten maken. Ook moet je er meestal een paar dagen op wachten. Heb je al een kleurenprinter in huis? Maak je afdruk dan gewoon zelf! In dit artikel vind je alles wat je moet weten over het afdrukken van je foto’s op fotopapier.

INHOUDSOPGAVE

Bekijk ons hele assortiment fotopapier!

Vind hier het beste fotopapier voor jou.

Het juiste papier kiezen

Voor een mooie afdruk is het juiste fotopapier onmisbaar. Een regulier A4’tje (80 grams) is dun en ‘zuigt’ inkt of toner op, waardoor randen minder goed zichtbaar zijn en je foto’s zichtbaar minder scherp worden afgedrukt. Bij PrintAbout vind je verschillende soorten stevig, kwalitatief hoogwaardig fotopapier van 100, 200, 250 en 255 grams. In A4, maar ook in grotere formaten. Zo weet je zeker dat je een afdruk maakt die lang mooi blijft! Bekijk het fotopapier bij PrintAbout

De printer instellen

Hoewel sommige printers de papiersoort in de printerlade kunnen herkennen, moet je de meeste printers nog even goed instellen voordat je een foto print. Hoe je dat doet, verschilt per merk, maar over het algemeen volg je de volgende stappen:

  1. Open het fotobestand op je computer.
  2. Kies in de taakbalk bovenaan je scherm voor ‘Printen’ of ‘Druk af’.
  3. Kies bij ‘Instellingen’ voor ‘Foto op glanzend papier’. De printer stemt de manier van printen nu precies af op het glanzende fotopapier in de lade (bijvoorbeeld door de hoeveelheid inkt of toner aan te passen).

Print je regelmatig foto’s? Overweeg dan een fotoprinter

Wissel je regelmatig de familiefoto’s in de lijstjes aan de muur? Overweeg dan een fotoprinter. Deze printers zijn speciaal gemaakt voor het printen van foto’s en printen daardoor scherper én zuiniger. 

Bekijk ons hele assortiment fotoprinters!

Vind de beste fotoprinter voor jou!

Vond je dit artikel interessant? Kijk dan ook eens bij onze andere artikelen, bijvoorbeeld over het kiezen van het juiste printpapier. Of neem contact op met onze klantenservice. We helpen je graag!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk