Printers

Welke printer kopen bij weinig gebruik?

Foto account Donna19 september 2022 - door DonnaLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Ik ga weinig printen, welke printer moet ik dan aanschaffen? Dat is een vraag die veel mensen zichzelf stellen als ze een printer aanschaffen. Je bent op zoek naar een printer die het beste bij jou en jouw situatie past. Dit hangt natuurlijk af van jouw printgedrag, hoe vaak maak je gebruik van een printer en wat zal je voornamelijk gaan printen? Print je veel foto’s of alleen wat simpele tekstdocumenten? Een goede printer voor thuis bij weinig gebruik hangt dus af van verschillende punten. Om je te helpen bij het maken van een keuze zetten we de volgende situaties voor je uit om erachter te komen wat de beste printer voor weinig gebruik is.

INHOUDSOPGAVE

Bekijk ons volledige aanbod aan printers voor weinig gebruik

Wij hebben voor jou alle printers geselecteerd voor weinig verbruik, zowel voor thuis als kantoor.

Waarvoor ga je de printer gebruiken?

Om erachter te komen welke printer bij weinig gebruik geschikt is, is het belangrijk om te achterhalen waar je de printer voor zal gebruiken. Wil je een printer die naast printen ook kan scannen en kopiëren of misschien zelfs faxen? Bij PrintAbout hebben we verschillende multifunctionele all-in-one printers waaruit je kunt kiezen. ​​All in one printers zijn printers die al deze functionaliteiten hebben. Wil je alleen printen en hoef je niet te kopiëren of scannen? Kies dan voor een printer die alleen print. Hierdoor betaal je niet voor overbodige functionaliteiten en ben je voordeliger uit.

Print je alleen maar simpele tekstdocumenten? Kies dan voor een zwart-wit printer, deze kost minder dan een kleurenprinter en gebruikt ook nog eens minder inkt. We raden je een kleurenprinter aan, wanneer je verslagen en rapporten graag in kleur afdrukt. 

Als je naast tekstdocumenten ook foto’s of afbeeldingen wilt printen, dan wil je natuurlijk een printer die scherpe en heldere foto’s en afbeeldingen in kleur kan printen. Een inkjetprinter is dan een goede keuze voor jou. Wil je alleen maar foto’s en afbeeldingen printen van hoge kwaliteit? Kies dan voor een fotoprinter en print jouw favoriete foto’s van hoge kwaliteit!

Thuis of op kantoor

Welke printer heb ik nodig voor weinig gebruik? Om deze vraag te beantwoorden is het van belang of je een printer zoekt voor thuis of voor op kantoor. Welke printer is het meest geschikt voor thuis en welke voor op kantoor? Wij vertellen het je graag. Hieronder leggen we uit welke printer het beste bij jou past.

Thuis

Zoek je een printer voor thuis? Dan zit je waarschijnlijk niet te wachten op een hele grote printer. Er zijn verschillende typen printers, zoals LED printers, die een compacte behuizing hebben en dus ideaal zijn voor een klein thuiskantoor. Mocht je op zoek zijn naar een goedkope printer, dan kun je het beste voor een inkjetprinter gaan. Deze printers zijn voordeliger om aan te schaffen en hiermee wordt elk soort document mooi afgedrukt.

Kantoor

Zoek je een printer voor weinig gebruik voor op kantoor? Zoals voor een klein kantoor? Dan kun je het beste voor een laserprinter of een LED printer kiezen. Een laserprinter kom je veelal tegen in zakelijke omgevingen, omdat je er grote hoeveelheden documenten mee kunt printen. LED printers zijn daarentegen betrouwbaar en gaan minder snel kapot, omdat ze minder bewegende onderdelen hebben. 

Benieuwd wat de beste printers voor thuis zijn? Lees dan ons advies “Wat is de beste printer voor thuis?” voor extra informatie. Voor de beste printer voor op kantoor kun je onze blog “5 stappen: vind de beste printer voor kantoor” lezen. 

Type printer 

Wil je een nieuwe printer kopen, maar ben je er nog niet uit? Het is je waarschijnlijk wel opgevallen dat er verschillende typen zijn. Maar welke printer is geschikt als je weinig print en welke printer is goedkoop in gebruik? Om een goede beslissing te kunnen nemen is het belangrijk dat je de voordelen van de typen printers weet. We leggen je hieronder dan ook graag uit welke typen printers het meest geschikt zijn voor weinig gebruik. 

Inkjetprinters

Een inkjetprinter is een goede printer voor thuis weinig gebruik. Deze printer is geschikt voor jou als je niet elke dag tientallen of honderden prints maakt. Je kunt met een inkjetprinter foto’s, afbeeldingen en documenten printen voor thuis of voor op kantoor. Een inkjetprinter maakt gebruik van inktcartridges met vloeibare inkt. De kleuren zijn hierdoor helder en intens. Inkjetprinters zijn relatief goedkoop, maar de inkt kan prijzig zijn. Hier merk je minder van wanneer je niet heel veel print. Kies je voor een inkjetprinter? Weinig gebruik kan er helaas wel voor zorgen dat de inkt van de cartridges opdroogt. Wil je weten hoe je dit kunt voorkomen? Lees dan onze blog “4 tips om uitgedroogde cartridges te voorkomen” voor meer informatie. 

Voor- en nadelen van inkjetprinters:
+ Geschikt voor weinig gebruik
+ Relatief goedkoop om aan te schaffen
+ Mooi afdrukresultaat
-  Inkt cartridges zijn prijzig
-  Inkt cartridges kunnen uitdrogen

Bekijk ons assortiment aan inkjetprinters

Vind de printer die bij jou past!

Hieronder zetten we een aantal goede inkjetprinters bij weinig gebruik voor je op een rijtje. Tussen deze printers zitten kleine verschillen die net voor jouw situatie belangrijk kunnen zijn.

Canon Pixma MG3650S Inkjetprinter

Een eerste goede printer voor weinig gebruik die we je willen voorstellen is deze Canon Pixma MG3650S Inkjetprinter. Deze multifunctionele, veelzijdige printer kan printen, scannen en kopiëren. De printer print in kleur en werkt via wifi, USB en Apple AirPrint. Ideaal voor als je vanaf meerder plekken in huis of kantoor wilt printen!

Canon PIXMA MG3650S Inkjetprinter

Belangrijkste specificaties:

Type:
Kleuren inkjetprinter 
Functies:
Printen, Scannen, Kopiëren 
Papierformaten:
A4, A5, B5, 10x15, DL 
Aansluitingen:
USB, APP, Wifi, Apple AirPrint, Android 
€ 51,00 incl. btw
Bekijk product

Canon Pixma TS5150 Inkjetprinter

Een andere goede printer voor weinig gebruik is deze Canon Pixma TS5150 inkjetprinter, een eenvoudige all-in-one printer. De Canon Pixma TS5150 is compact en stijlvol. Je kunt er gemakkelijk scherpe foto’s en documenten mee printen.

Canon PIXMA TS5150 Inkjetprinter

Belangrijkste specificaties:

Type:
Kleuren inkjetprinter 
Functies:
Printen, Scannen, Kopiëren 
Papierformaten:
A4, A5, B5, 10x15, DL 
Aansluitingen:
USB, APP, Wifi, Wifi direct, Apple AirPrint, Bluetooth, Android 
€ 64,00 incl. btw
Bekijk product

Laserprinter

Als je een printer voor weinig gebruik zoekt, is een laserprinter ook een goede optie. In een laserprinter gaan toners, cartridges met poeder inkt erin. Laserprinters zijn duurder om aan te schaffen, maar een voordeel van deze printer is dat ze weinig poeder verbruiken voor een afdruk, waardoor de laserprinters goedkoper zijn in gebruik. Een toner gaat lang mee en je hebt geen last van uitgedroogde inkt als je de printer een tijdje niet gebruikt. Doordat de toners poeder bevatten, in plaats van vloeibare inkt, kunnen ze niet uitdrogen. Laserprinters drukken daarbij ook nog eens snel af.

Voor- en nadelen van laserprinters:
+ Toners gaan lang mee 
+ Laserprinters drukken snel af
+ Voordelig in gebruik
- In verhouding tot inkjetprinters duurder

Bekijk ons assortiment aan laserprinters

Vind de ideale laserprinter!

Zoek je een printer voor thuis? Weinig gebruik maakt dat je zo min mogelijk onderhoud wilt en dat de kosten niet te hoog zijn. We helpen je hier dan ook graag bij en hebben een aantal goede laserprinters bij weinig gebruik voor je op een rijtje gezet.

Brother DCP-L2530DW Laserprinter

Ook deze Brother DCP-L2530DW laserprinter is een goede printer voor weinig gebruik. Deze printer is een compacte en snelle zwart-wit laserprinter met uitstekende draadloze eigenschappen. Je kunt ermee printen, scannen en kopiëren.

Brother DCP-L2530DW Laserprinter

Belangrijkste specificaties:

Type:
Zwart-wit laserprinter 
Functies:
Printen, Scannen, Kopiëren 
Papierformaten:
A4 
Aansluitingen:
USB, Wifi, Wifi direct, Apple AirPrint, Android 
€ 145,00 incl. btw
Bekijk product

HP Color Laser MFP 178nw Laserprinter

Wil je een laserprinter die ook in kleur kan printen? Dan is deze HP Color Laser MFP 178nw Laserprinter een goede optie. Je kunt met deze printer scannen, printen, kopieren via usb, wifi, een netwerkaansluiting en Apple AirPrint.

HP Color Laser MFP 178nw Laserprinter

Belangrijkste specificaties:

Type:
Kleuren laserprinter 
Functies:
Printen, Scannen, Kopiëren 
Papierformaten:
A4, A5, A6, B5, 10x15 
Aansluitingen:
USB, LAN, Wifi, Wifi direct, Apple AirPrint, Android 
€ 260,00 incl. btw
Bekijk product

LED printer 

Een LED printer werkt net als een laserprinter met licht. De kwaliteit, snelheid en mogelijkheden zijn van beide printers vergelijkbaar. Zowel laserprinters als LED printers maken gebruik van een toner. Daarmee zijn beide typen printers voordeliger per print dan printers die met inktcartridges werken. De led-technologie van de printer zorgt ervoor dat LED printers minder groot hoeven te zijn, dit kan een voordeel zijn als je een kleine kamer of een klein kantoor hebt.

Voor- en nadelen van LED printers:
+ Toners gaan lang mee
+ Voordelig in gebruik
+ Compacte behuizing
+ Duurzame technologie
- Duur om aan te schaffen

Bekijk ons assortiment aan LED Printers

Vind hier de LED Printer die bij jou past!

Hieronder hebben we een aantal goede LED printers bij weinig gebruik voor je op een rijtje gezet.

Brother DCP-L3510CDW LED Printer

Het kan zijn dat je een printer weinig gebruikt, dan is deze LED printer een aanrader. De Brother DCP-L3510CDW is een compacte all-in-one LED printer. Je kunt met deze LED printer stil en efficiënt printen, scannen en kopiëren zowel bij je thuis of op kantoor.

Brother DCP-L3510CDW LED Printer

Belangrijkste specificaties:

Type:
Kleuren LED printer 
Functies:
Printen, Scannen, Kopiëren 
Papierformaten:
A4, A5, A6, B5, B6, C5, 10x15, Postcard 
Aansluitingen:
USB, Wifi, Wifi direct, Apple AirPrint, Android 
€ 375,00 incl. btw
Bekijk product

Brother DCP-L3550CDW LED Printer

Welke printer bij weinig gebruik? Wij raden de Brother DCP L3550CDW LED printer aan, deze printer is van alle gemakken voorzien. Met deze LED printer kun je dankzij de verschillende aansluitingen vanaf jouw computer, telefoon of tablet printen. Hij print in zwart-wit en kleur via usb, netwerkaansluiting, wifi en Apple AirPrint.

Brother DCP-L3550CDW LED Printer

Belangrijkste specificaties:

Type:
Kleuren LED printer 
Functies:
Printen, Scannen, Kopiëren 
Papierformaten:
A4, A5, A6, B5, B6, C5, 10x15, Postcard, DL 
Aansluitingen:
USB, LAN, Wifi, Wifi direct, Apple AirPrint, Android 
€ 400,00 incl. btw
Bekijk product

Welke printer voor weinig gebruik kies jij?

We hopen dat we jou goed advies hebben kunnen geven over welke printer je zou kunnen aanschaffen als je weinig print. Welke printer het beste bij jou past, hangt dus heel erg af van jouw situatie en voorkeuren. Weeg de opties met elkaar af en kies de printer die voldoet aan jouw wensen. Zit je nog altijd met de vraag: Welke printer bij weinig gebruik past bij mij? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag met maken van de beste keuze.

Gebruik de online keuzehulp 

Mocht je na deze blog nog geen keuze kunnen maken welke printer bij weinig gebruik bij jou past, neem dan eens een kijkje bij onze online printer keuzehulp. Hierin kun je, door middel van het beantwoorden van een aantal vragen, achterhalen welke printer voor weinig gebruik het beste aansluit bij jouw wensen.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel