Printers

Welke labelprinter moet ik kopen?

Profielfoto Muriël27 mei 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Wil jij jouw (bedrijfs)eigendommen op een professionele manier labelen? Jouw administratie op orde brengen? Of verzend je regelmatig brieven en pakketjes? Dan mag een labelprinter eigenlijk niet ontbreken. Weet je niet welke labelprinter je moet kopen? In dit artikel lees je er alles over.

INHOUDSOPGAVE

Label-, verzendlabel-, sticker of etikettenprinter?

Een labelprinter, ook wel een verzendlabelprinter, etikettenprinter of stickerprinter genoemd, is een heel compacte, vaak ook draagbare printer. Je print er bijvoorbeeld tape-labels mee; handig voor het printen van tekst-stickers op ordners en tabbladen, maar ook voor het labelen van jouw (kantoor)spullen. Ook voor etiketten, zoals verzendstickers, gebruik je een labelprinter. Verstuur je regelmatig brieven of pakketjes met de post, dan kun je met een labelprinter veel tijd besparen.

Thermische labelprinters

Een thermische labelprinter gebruikt hitte om de printopdracht op de tape of het etiket af te drukken. Omdat je hiervoor geen inktpatroon of toner nodig hebt, is labels printen met een thermische laserprinter een stuk voordeliger. De afdrukken zijn van goede kwaliteit, maar kunnen na verloop van tijd wel iets vervagen.

Kleuren labelprinter

De meeste labelprinters printen enkel in zwart-wit. Wil je een (verzend)label dat extra opvalt, bijvoorbeeld wanneer jouw bedrijfslogo duidelijk zichtbaar moet zijn, dan raden we een kleuren labelprinter aan. Afdrukken van een kleuren labelprinter zijn van de hoogste kwaliteit en gaan lang mee, maar de labelprinter zelf is iets duurder in aanschaf.

Bekijk ons hele assortiment labelprinters!

Vind hier de beste labelprinter voor jou.

Of het nu gaat om een labelprinter van het merk Brother of Dymo; bij PrintAbout ben je altijd verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Vond je dit artikel interessant? Kijk dan ook eens bij onze andere artikelen, bijvoorbeeld over het printen van stickers. Of neem contact op met onze klantenservice. We helpen je graag!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk