Printers

Vind het typenummer van jouw printer

Tyra Gomez13 september 2023 - door TyraLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Bij het zoeken naar een nieuwe cartridge voor je printer, is het van groot belang om nauwkeurig te bepalen welk specifiek type cartridge je nodig hebt. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat je printer optimaal blijft presteren en dat je afdrukken van de hoogste kwaliteit krijgt. In een paar eenvoudige stappen leggen we je uit hoe je het typenummer vindt van jouw printer en welke cartridge hier bij passen.

Typenummer van de printer vinden

Het is vaak niet nodig om ver en lang te zoeken. Het model van je printer is doorgaans duidelijk vermeld op de plastic behuizing van de printer zelf. Het specifieke typenummer bevat over het algemeen met combinatie van aantal letters, gevolgd door een rij cijfers. 

Staat het typenummer niet op de buitenkant of lukt het je niet deze zo snel te vinden? Wij helpen je verder! De ene printer is net iets anders dan de ander, en sommige printers hebben niet direct een duidelijke aanduiding op de plastic behuizing. Maar maak je geen zorgen, er zijn verschillende manieren om te ontdekken welk type printer je hebt.

Eén van de eerst plekken om te zoeken is op de doos waarin de printer is geleverd. Op deze doos staat meestal in grote letters vermeld welk type printer het is. Je vindt deze informatie vaak op de voorkant van de doos, maar het kan ook op de zijkant staan of op een kleine sticker met de productdetails. Gooi de doos dus niet weg voordat je met zekerheid weet welk type printer je hebt.   

Mocht je ook op de doos het typenummer niet kunnen achterhalen, dan kun je altijd nog de gebruiksaanwijzing van het product raadplegen. In de gebruiksaanwijzing staat, naast het typenummer, ook aangegeven welke cartridges geschikt zijn voor jouw nieuwe printer.  

In het kort

  1. Zoek het typenummer op de plastic behuizing van de printer zelf
  2. Het typenummer kan gevonden worden op de doos
  3. Raadpleeg de bijgeleverde handleiding van de printer

Wat is de juiste cartridge voor mijn printer?

Het kiezen van het juiste cartridge-type kan verwarrend lijken, gezien de hoeveelheid aan merken en modellen op de markt. Om deze uitdaging te overwinnen, kun je beginnen met het doornemen van de handleiding van je printer. Hierin vind je vaak gedetailleerde informatie over welke cartridges juist zijn voor jouw specifieke printermodel.

PrintAbout heeft het nog eenvoudiger gemaakt met de cartridge keuzehulp. Hier vul je het merk en het typenummer van de printer in en binnen enkele seconden vind je uit welke inktcartridge perfect bij jouw inkjetprinter past.

PrintAbout huismerk

Laat je niet verwarren als je zowel het originele merk als het huismerk van PrintAbout ziet. Bij PrintAbout bieden we onze huismerk cartridges aan. PrintAbout cartridges zijn rijkelijk gevuld met extra inkt waardoor je er veel meer printplezier uit haalt, worden geleverd met levenslange garantie en worden kosteloos verzonden. Driedubbel voordeel!

 

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel