Printers

Wat is een laserprinter?

Profielfoto Muriël26 augustus 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Wat is een laserprinter?

Wat is een laserprinter? Is een vraag die vaak opkomt als je opzoek bent naar een nieuwe printer. Sta je op het punt om een nieuwe printer aan te schaffen, voor bijvoorbeeld op kantoor? Dan is een laserprinter het meest geschikt. Je wilt natuurlijk zo laag mogelijke printkosten en zo hoog mogelijke kwaliteit! Dan is een laserprinter zeer geschikt. Voor je een laserprinter aanschaft, wil je natuurlijk wel weten wat je precies koopt. Daarom beantwoorden we graag de vraag: “Wat is een laserprinter?”

INHOUDSOPGAVE

Afdruktechniek

In een laserprinter gaan toners. Toners zijn eigenlijk cartridges met poeder erin. Dit vergt dus een andere techniek dan inktcartridges, waarbij er vloeibare inkt in de cartridge zit. Bij een laserprinter wordt het document met een laser geprojecteerd op een elektrisch geladen rol. Dit wordt ook wel de drum genoemd. Op de verlichte delen van de drum wordt vervolgens het poeder over de drum verspreid waarbij het aan de verlichte delen blijft plakken. Deze drum wordt vervolgens over het papier gerold waarna het de poeder aan het papier blijft plakken.

toner

Kosten

Een laserprinter is vaak een all-in-one printer. Je kunt er echter ook voor kiezen om een laserprinter aan te schaffen die alleen kan printen. Wanneer je een laserprinter aanschaft ligt de prijs onder de € 1000,- maar er zijn ook uitschieters qua prijzen.

Toners

Zoals hierboven al even werd genoemd, gaan er toners in laserprinters. De toners bevat een poeder die zorgt dat je afdrukken kunt maken.

Bij PrintAbout bieden we je de mogelijkheid om zowel originele toners als huismerk toners aan te kunnen schaffen. Graag zetten we voor je de overeenkomsten en verschillen op een rijtje van huismerk toners en originele toners. 

Huismerk toners

 Poedersamenstelling voldoet aan de ISO-normen
 Kosten minder
 Meer poeder
 Gratis verzending vanaf € 50,-

Originele toners

 Poeder voldoet aan de ISO-normen
 Kosten meer
 Minder poeder
 Toners van het originele merk printers

Je ziet dus dat de grootste verschillen zitten in de hoeveelheid poeder en de prijs. De aanschaf van huismerk toners bied voor je dus voordelen, je print meer voor minder geld!

Ben je op zoek naar een laserprinter?

Bekijk ons hele assortiment laserprinters en vind de beste voor jou.

Ben je benieuwd naar de accessoires die je nodig hebt voor een laserprinter? Of wil je weten welke onderdelen je kunt vervangen? Dan kun je dit advies lezen op onze adviespagina.

Heb je nog meer vragen die betrekking hebben tot het hoofdonderwerp: Wat is een laserprinter? Dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice, zij helpen je graag verder.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk