• Home
  • Advies
  • De verschillen tussen de Brother printer series
Printers

De verschillen tussen de Brother printer series

Profielfoto Muriël14 januari 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 9 november 2023

Je bent op het punt dat je een nieuwe printer nodig hebt. Maar welke printer wil je gaan kopen? Wordt het een HP, Canon of toch liever een Brother printer? We hebben hier voor jou op een rijtje gezet wat de verschillen tussen de Brother printer series zijn, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Binnen Brother zijn er drie reeksen: DCP, HL en MFC printers. We hebben ze voor jou vergeleken en de verschillen tussen de Brother printer series op een rijtje gezet.

INHOUDSOPGAVE

Brother HL printer serie

De Brother HL printer serie is de Brother printer serie die alleen maar kan printen. Ze kunnen dus niet kopiëren, scannen en faxen. Hierdoor is het een eenvoudige printer. Wel is er binnen de serie de mogelijkheid om een Brother HL printer te kopen die alleen zwart-wit print of een printer die ook in kleur kan printen. Brother HL printers zijn voor het overgrote deel laserprinters. Maar er zijn ook Inkjet- en LED-printers. Wil je liever een Brother printer die meer kan dan alleen printen? Dan kun je kijken naar de andere Brother printer series.

Brother MFC printer serie

De Brother MFC printer serie is een all-in-one printer serie. Dat houdt in dat deze printer serie alle functies heeft. Ze kunnen naast printen, ook kopiëren, scannen en faxen! In deze serie wordt er ook weer onderscheid gemaakt tussen printers die in kleur of zwart-wit printen. Wanneer een printer kleur print, kunnen er ook zwart-wit afdrukken mee worden gemaakt. 

Ook in deze Brother printer serie heb je de keuze tussen een Inkjet-, laser- of LED-printer.

Brother DCP printer serie

De Brother DCP printer serie is, net als de MFC-serie, een serie met all-in-one printers. Doordat deze printers wat groter zijn qua formaat dan de andere series, is deze printer vooral geschikt voor een klein en groot kantoor. Ook binnen deze serie heb je de keuze tussen een inkjet-, laser- of LED-printer. Zoek je een printer die wat compacter is qua formaat? Bekijk dan de MFC of HL printer serie.

Printer keuzehulp

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een nieuwe printer? Wij hebben een handige keuzehulp, die je helpt bij het kiezen van de juiste printer. In slechts enkele stappen weet je welke printer het best aansluit bij jouw behoeften.

Ben je op zoek naar een Brother printer in één van deze series?

Bekijk dan ons assortiment Brother HL, MFC en DCP printers en vind de beste voor jou.

Met ons advies willen we je graag helpen de juiste producten voor je printer te vinden. Heb je op deze pagina nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan ook onze andere pagina's of neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk