Cartridges en toners

Toner vs. Drum, wat zijn de verschillen?

Profielfoto Muriël21 juli 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 15 februari 2024

Heb je een laserprinter thuis of op kantoor? Dan bevat deze laserprinter verschillende onderdelen waaronder een drum en een toner. Ondanks dat de producten qua uiterlijk erg op elkaar lijken, hebben ze toch een hele andere functie. De toner kan dus nooit een drum vervangen en de drum nooit de toner. Door dit verschil tussen drum en toner is het van belang dat je goed op let wanneer je een nieuwe toner of drum nodig heeft, dat je wel het goede product koopt. Om je een beetje op weg te helpen leggen we je graag het verschil tussen drum en toner uit.

INHOUDSOPGAVE

Wat is een toner?

Om de verschillen goed te zien, is het belangrijk dat we je eerst uitleggen wat een toner is en wat deze kan. Een toner is de cartridge van de laserprinter. In de toner zit poeder inkt, door de toner kun je afdrukken maken. Wanneer een laserprinter aangeeft dat de inkt op is, dan moet je de toner vervangen. Want de toner bevat het inkt om de afdrukken te maken. De toner wordt in de drum geplaatst.

Wat is een drum?

Dan hebben we ook nog een drum. De drum en de toner werken samen. Een drum zorgt ervoor dat de toner uiteindelijk op het papier terecht komt. De tekst wordt op de drum geprojecteerd, waarna de poeder uit de toner op de drum wordt gespoten. Door de licht statische elektriciteit blijft de toner poeder plakken. Hierna rolt de drum over het papier en door de lichte druk blijft de poeder plakken.

Verschil tussen drum en toner

Eigenlijk werken de drum en toner dus samen. De toner bevat de poeder inkt en de drum zorgt dat de poeder inkt ook daadwerkelijk op het papier terecht komt. Jouw printer kan twee verschillende meldingen geven:

De inkt is op: dan vervang je de toner.

De drum moet vervangen worden: dan vervang je dus de drum.

Vragen?

Is alles duidelijk? Mocht dit nu niet het geval zijn, dan staat de klantenservice voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. Je kan uiteraard ook bij ons terecht voor overige vragen, zoals welke printer het beste bij je past. Neem dan gerust contact met ons op via de chat, telefoon of mail.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk