Printers

Polaroid vs. HP Sprocket fotoprinter

Profielfoto Muriël14 februari 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Wil je jouw vriend of vriendin verrassen met een hand geschreven kaartje of wil je jouw vrienden een persoonlijke kaart sturen om te laten zien dat je om ze geeft? Dan is het leuk om een foto van jullie samen te geven en hier achter op iets te schrijven. Grote kans dat je naar een winkel gaat om deze foto te laten afdrukken, omdat je thuis geen fotoprinter hebt. Wist je echter ook dat er fotoprinters zijn die in je broekzak passen? Vroeger waren fotoprinters apparaten die ergens in je woonkamer of kantoor stonden, dit hoeft nu niet meer het geval te zijn. Deze pocket fotoprinters zijn goedkoper dan een grote fotoprinter, alleen het papier is wel iets duurder. Wil je weten hoe deze fotoprinters werken? Wij hebben de beste printers voor je op gezocht en de werking vergeleken. Lees hieronder de verschillen tussen een Polaroid en HP Sprocket printer.

INHOUDSOPGAVE

Hoe werkt een polaroid foto?

Een polaroid foto wordt ook wel een film genoemd en is eigenlijk een pakketje met verschillende chemicaliën. In een polaroid printer of camera gaat Zink-fotopapier. Zink staat hierbij voor “Zero Ink”. Na het maken van een foto worden de chemicaliën verspreid over de foto door een soort interne deegroller. Die deegroller wordt aangestuurd door de batterij in de filmrol. Tijdens het ontwikkelen reageren de verschillende stofjes op elkaar waardoor de foto tevoorschijn komt. Voor fotopapier voor een polaroid printer of camera betaalt je al snel €15 voor 10 foto’s. Om de polaroid foto’s zit een witte rand en zijn helemaal retro!

Polaroid printers

Nadat de digitale camera zijn intrede deed en ook op mobiele telefoons camera's verschenen, verdween de polaroid wat naar de achtergrond. In 2014 de polaroid camera zijn herintrede toen de Hema de camera ging verkopen. Vooral jongeren zijn erg gecharmeerd van de camera. Mede doordat ze veel bewuster bezig zijn met het maken van de foto, doordat een polaroid foto best prijzig is. 

Toch gaat er met de camera’s nog weleens wat mis of komt een foto er bijvoorbeeld bewogen uit. Dat is zonde, daarom deed in 2017 de polaroid printer zijn intrede. 
Deze printer maakt het mogelijk om de foto met uw smartphone te maken en uit te printen met een polaroid printer. De foto wordt via Bluetooth verstuurd naar de printer, waarna deze hem op dezelfde manier afdrukt als een polaroid camera.

HP Sprocket printer

Na de polaroid kwamen ook verschillende andere merken met de een pocket printer, de HP Sprocket is hier een voorbeeld van. Deze fotoprinter werkt met hetzelfde soort papier als een polaroid, weer Zink-papier. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van cartridges en inkt. Hierdoor betaal je voor het papier meer geld dan voor gewoon papier. 

Daarnaast heeft de HP Sprocket als voordeel dat er wel 10 pagina’s in kunnen. De pocket printer is aan te sluiten aan jouw mobiele telefoon, hierdoor kun je eerst de gewenste foto maken of selecteren en de beste printen. Het voordeel is dat je de kans op bewogen foto’s aanzienlijk verminderd in vergelijking met een polaroid camera. Met een polaroid camera kun je namelijk de foto niet vooraf bekijken.

Voor een pakje fotopapier van 20 vellen, voor de HP Sprocket fotopapier, betaal je minder dan € 12,- . Wil je liever meer vellen in een keer kopen? Dan zijn er ook nog pakjes van 50 vellen, deze kosten minder dan € 24,-.

Het fotopapier van de HP Sprocket fotoprinter bevat geen randen en zien er uit als een normale foto.

Printer keuzehulp

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een nieuwe (polaroid) printer? Wij hebben een handige keuzehulp, die je helpt bij het kiezen van de juiste printer. In slechts enkele stappen weet je welke printer het best aansluit bij jouw behoeften.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk