Accessoires

Zelf stickers printen? Tips van PrintAbout

Profielfoto Muriël18 maart 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 14 mei 2024

Je wilt zelf stickers maken en printen, bijvoorbeeld om adressen op enveloppen te plakken of dozen mee te labelen? Dat is met vrijwel alle laser- en inktjetprinters mogelijk. Hoe je dit het beste aanpakt laten we je graag in dit artikel zien.

INHOUDSOPGAVE

Bekijk ons hele assortiment PrintAbout stickervellen!

Vind hier de beste premium kwaliteit stickervellen voor jou.

Zelf etiketten maken en printen

Om zelf etiketten te maken en te printen heb je alleen een printer (laserjet of inktjet) nodig en een set stickervellen. Vrijwel alle sets stickervellen hebben standaardmaten waarmee je printer overweg kan. Het meestvoorkomende stickervel heeft gewoon A4-formaat en je kunt het bij iedere kantoorboekhandel krijgen, maar natuurlijk ook bij PrintAbout. 

De meeste stickervellen zijn geschikt voor beide typen printers, maar controleer voor de zekerheid even op de verpakking of dat ook voor de stickers van jouw keuze geldt.

Bekijk ons hele assortiment printers

Nieuwe printer nodig? Vind hier de beste inkjetprinter of laserprinter voor jou!

Stickers printen vanuit je tekstverwerkingsprogramma

Het is het makkelijkst om zelf stickers te printen vanuit Word of een ander tekstverwerkingsprogramma op je pc of Mac.

Let op: het is meestal niet aan te bevelen om zelf met tabellen of met rijtjes gegevens op een pagina in Word, Pages of een ander tekstverwerkingsprogramma aan de slag te gaan. De kans is groot dat je dan net niet goed uitkomt en een tekst wordt verdeeld over twee stickers of net buiten de marges van de stickers valt. Maak in plaats hiervan gebruik van de sjablonen voor labels of etiketten, die in elke tekstverwerker zitten.

Zelf stickers maken in Word

Veel mensen hebben Word op hun computer. Met dit tekstverwerkingsprogramma is het heel eenvoudig om stickers te maken en te printen. 

  1. Ga vanuit het menu-item Verzendlijsten naar Etiketten.
  2. Er opent zich nu een scherm waarin je de tekst voor op de etiketten kunt typen.
  3. Je kunt kiezen voor een tekst die op alle etiketten komt of voor een tekst die per etiket verschillend is. Je kunt de gegevens per sticker hier rechtstreeks invoeren.
  4. Ook kun je via dit menu de adresgegevens van je contactpersonen vanaf de computer importeren. Makkelijk, als je adresetiketten wilt maken.
  5. Voor het aantal etiketten heb je de mogelijkheid te kiezen hoeveel je er per pagina wilt. Je kunt ook van de etiketsjablonen in Word gebruikmaken.

Bij opties kun je ook kiezen voor de producent van de etiketten, zoals 3M of Avery. Dan weet je zeker dat alle instellingen goed staan.

Werk je op een Apple-computer? Print je adresetiketten direct vanuit de app Contacten

Werk je op een Mac en wil je adresstickers printen? Dan kun je vanuit de contactpersonen-app Contacten op je Mac direct etiketten samenstellen en printen.

Kies hiervoor Archief > Druk af en geef dan onder Stijl de optie Adresetiketten op. Ook hier kun je de fabrikant van de stickers kiezen om direct de goede instellingen te hebben.

Test je stickers door eerst op gewoon papier te printen 

Het lastigst is het bij zelf geprinte stickers vaak om te bepalen hoe het papier in de printer moet. Dat loopt bij de verschillende merken en modellen printers nog weleens uiteen. Meestal is er een tweede lade waarin je het stickervel kunt leggen, waarna de printer het vel na een printopdracht inneemt en weer uitdraait met de tekst erop geprint. Als je zeker wilt zijn van een geslaagde afdruk op het stickervel, kun je eerst een gewoon A4’tje printen met de gegevens die op de etiketten moeten komen. Maak hiervoor dan een markering aan één kant van het papier voordat je op afdrukken klikt.  Zo ontdek je of de etiketten aan de bovenzijde, aan de onderzijde, op de voor- of achterkant van de printer worden afgedrukt.

PrintAbout Premium stickervellen

Wil je zelf aan de slag met het ontwerpen en printen van stickers? Dan zijn de premium stickervellen van PrintAbout dé uitkomst. Of je nu een creatief project hebt of labels wilt bedrukken met belangrijke gegevens voor je bedrijf, met onze stickervellen kun je alle kanten op.

De stickervellen hebben een gewicht van 100 gr/m² dit zorgt ervoor dat de ondergrond waarop je de sticker plakt niet doorschijnt. Een ander groot voordeel van de stickervellen van PrintAbout is dat ze geschikt zijn voor diverse soorten printers. Je kunt ze gebruiken met zowel inkjetprinters als laserprinters. Bepaal welk type stickervel het beste past bij jouw project en printer. Kies de juiste hoeveelheid vellen en plaats je bestelling!


We hopen zo al jouw vragen te hebben beantwoord. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je altijd even contact met ons opnemen! We helpen je graag verder!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk