Printers

Zo vind jij de beste printer voor kantoor!

Profielfoto Muriël30 september 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 13 december 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe printer voor op kantoor? Dan wil je natuurlijk de beste printer voor jouw situatie. De ‘beste’ printer is voor iedereen anders. We helpen je natuurlijk graag met het vinden van jouw nieuwe, en dus de beste, printer! Een aantal factoren spelen een belangrijke rol bij het vinden van de beste printer voor kantoor. In dit artikel gaan we hier verder op in.

INHOUDSOPGAVE

Wil je deze stappen doorlopen op onze website, zonder zelf op zoek te moeten? Gebruik de keuzehulp!

Stap 1 - Welk soort printer heeft jouw voorkeur?

Welke technologie van de printer het beste past bij jouw situatie, hangt samen met de hoeveelheid printjes die jij denkt te gaan maken per maand. En dat niet alleen, het is natuurlijk ook afhankelijk van het doel van de printer. Wil jij veel en goede kwaliteit foto’s printen? Kies dan voor een inkjetprinter. Wil je vooral PDF’s afdrukken? Dan is een LED of laserprinter weer interessant. We leggen de verschillende technologieën graag aan je uit.

Inkjetprinters

Om te weten of een inkjetprinter, de printer is die bij jouw werkzaamheden past, is het handig om een goed beeld te hebben van wat een inkjetprinter nou eigenlijk is.

Een inkjetprinter is een printer die gebruikmaakt van de inkjettechnologie. In een inkjetprinter gaan dus inktcartridges, deze bevatten vloeibare inkt. Middels een printkop wordt deze inkt op het papier gespoten. Dit zorgt voor scherpe afdrukken van foto’s en afbeeldingen.

Wij raden je een inkjetprinter aan als je veel foto’s en afbeeldingen afdrukt.

Ben je specifiek op zoek naar een printer die in hoge kwaliteit foto’s af kan drukken? Kies dan voor een fotoprinter.

Laserprinters

Wordt er in jouw bedrijf veel geprint? Dan is een laserprinter zeker interessant voor jou.

Bij de laserprinter wordt er weer een andere techniek gebruikt om afdrukken te maken. In een laserprinter gaan namelijk toners met inkt in poedervorm. Bij een laserprinter wordt de tekst geprojecteerd op een elektrisch geladen rol. Dit wordt ook wel de drum genoemd. Op de verlichte delen van de drum wordt de toner gespoten. Hierna rolt de drum over het papier en wordt de afdruk gecreëerd.

Een laserprinter is geschikt als je veel afdrukken maakt per maand. Het wordt gebruikt in verschillende kantoren. Met een laserprinter kan je ook foto’s en afbeeldingen afdrukken, deze zijn echter minder scherp dan met een inkjetprinter.

LED printer

LED printers worden veelal gebruikt in kantoren. Dit komt doordat deze printers gebruik maken van toners.

Echter, hebben LED printers wel een andere werking dan laserprinters. Waar er bij een laserprinter gebruik gemaakt wordt van een laserstraal, werkt een LED printer met LED lampjes. In een laserprinter zitten meer bewegende onderdelen dan in LED printers. Dat maakt dat LED printers steeds meer mensen een voorkeur hebben voor LED printers. Het zijn betrouwbare printers, omdat ze minder bewegende onderdelen hebben. Hierdoor gaan LED printers minder snel kapot.

Heb jij een groter kantoor, waar veel geprint wordt? Dan is een LED printer zeker het overwegen waard.

Labelprinter

Ben jij op zoek naar een printer om je administratie te ordenen? Of wil jij jouw kasten op kantoor eenvoudig organiseren? Dan is het de moeite waard om te kijken naar een labelprinter. Een labelprinter biedt de mogelijkheid om tapes en etiketten te printen. Dit werkt eenvoudiger dan een gewone printer.

Vergeet dus niet: een labelprinter is een specifieke soort printer. Hiermee kun je geen afdrukken maken in bijvoorbeeld A4-formaat.

All-in-one printer

Dit is niet een bepaalde technologie. Want all-in-one printers zijn er van inkjetprinters, LED printers en laserprinters. Toch schalen we all-in-one printers onder ‘soorten printers’. Dit doen we, omdat all-in-one printers ervoor zorgen dat je eigenlijk alles kunt doen.

Of je nu wilt kopiëren, scannen, printen of faxen, een all-in-one printer kan dit. Dit ten overstaan van een printer die alleen kan printen. Een all-in-one printer is altijd prettig om te hebben op jouw kantoor. Ongeacht of het een groot kantoor is of aan huis.

Bij PrintAbout vind je all-in-one printers met de laserprinters, LED printers en inkjetprinters. We hebben dus all-in-one printers voor elk type kantoor.

Stap 2 - Hoeveel wil je gaan printen?

Welke printer het meest interessant is voor jou, is ook zeker afhankelijk van het gemiddeld aantal afdrukken dat je denkt te gaan maken. Elke printer heeft namelijk een gemiddelde capaciteit afdrukken wat het kan maken per maand. Wanneer je je aan die gemiddelde capaciteit afdrukken houdt, gaat de printer het langst mee. In dit artikel gaan we hier verder op in.

0-200 afdrukken per maand

Je zit aan de maximaal 150 afdrukken per maand als je de printer vooral gaat gebruiken om her en der facturen te printen, je administratie bij te houden, of als je af en toe eens een losse pagina print.

200-500 afdrukken per maand

Dit is de hoeveelheid afdrukken waar een gemiddelde zzp’er of thuiskantoor wel aan komt. Hierbij print je documenten of pagina’s en daarnaast ook administratie, facturen en maak je af en toe eens een kopietje.

Minimaal 500 tot ongeveer 1500 afdrukken per maand

Dit is een gemiddelde hoeveelheid afdrukken voor een kantoor met 2 tot 5 werknemers. Meerdere mensen printen dan dus documenten, verslagen, administratie of andere dingen uit.

Meer dan 1500 afdrukken per maand

Hier komen de meeste kantoren wel aan. Heeft jouw bedrijf meer dan 5 werknemers? Dan zijn meer dan 1500 printjes gemiddeld per maand geen uitzondering. Veel mensen lezen liever dingen vanaf papier dan vanaf een scherm. Daarnaast is er meer administratie en zijn er meer dingen die geprint moeten worden. Het is dan prettig als je een printer hebt die een hoge capaciteit per maand aan kan en niet na enkele jaren al kapot gaat, doordat de printer veel gebruikt wordt.

Stap 3 - Connectiviteit: vanaf welke apparaten moet er geprint kunnen worden?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende manieren om apparaten met een printer te verbinden. Via de kabel is bij velen al bekend, maar vooral de draadloze manieren zijn de laatste jaren enorm uitgebreid. We lichten graag de twee belangrijkste verbindingsmogelijkheden toe en leggen uit welke apparaten verbonden kunnen worden met de printer via deze verbindingsmogelijkheden.

Printen via wifi

Printen via wifi is één van de meest bekende manieren bij de meeste mensen. Dat komt mede doordat wifi niet meer is weg te denken uit de samenleving.

Hoe werkt het printen via wifi?
Dit is heel eenvoudig. Je sluit jouw printer aan op een wifi-netwerk en het desbetreffende apparaat sluit je op hetzelfde wifi-netwerk aan. Wanneer je gaat afdrukken verschijnt de printer automatisch in de lijst met mogelijke printers.

Hoe verbind je jouw printer met wifi?

  1. Ga op je printer-display naar de instellingen;
  2. Klik door tot je de optie ‘wifi instellen’ hebt gevonden;
  3. Hier kies je het wifi netwerk waar je mee zou willen verbinden en typ je eventueel het wachtwoord in als dit nodig is;
  4. Jouw printer is nu verbonden met de wifi!

Welke apparaten kunnen er met een printer verbinden via wifi?
Eigenlijk kun je alle apparaten met wifi verbinden op deze manier. Of het nu gaat om een laptop, tablet, smartphone of computer.

Printen via wifi direct

Printen via wifi direct is niet hetzelfde als printen via wifi. Wanneer je print via wifi direct komt er namelijk geen modem of router aan te pas. Wanneer jouw printer wifi direct accepteert, maakt het eigenlijk als het ware een eigen wifi netwerk aan, waarmee jij jouw device kunt verbinden. Het is dezelfde techniek als een router/modem waar draadloos internet vandaan komt. Wil je meer weten over wifi direct en de precieze werking? Lees dan ook ons advies artikel over wifi direct.

Hoe installeer je wifi direct op jouw printer?
Hieronder staat een kort stappenplan voor hoe jij op jouw printer wifi direct kunt instellen. Dit is een algemeen stappenplan, maar termen kunnen bij elke printer verschillen.

  1. Navigeer op het display van jouw printer naar het onderdeel ‘Netwerk’;
  2. Klik op ‘Netwerk installatie’ of ‘Draadloze verbinding installeren’;
  3. Klik op ‘Direct verbinden’ en vervolgens op ‘Draadloos direct’ of ‘Wireless direct’;
  4. Klik op: ‘Aan met beveiliging’;
  5. Stel een wachtwoord in voor de directe verbinding;
  6. Sla dit op.

Jouw printer heeft nu een wifi direct verbinding aangemaakt!

Welke apparaten kun je verbinden met wifi direct?
Dit antwoord is hetzelfde als bij ‘Verbinden via wifi’. Alle apparaten die je kunt verbinden met wifi, kunnen ook verbinden met wifi direct. Denk hierbij aan een tablet, smartphone, laptop of computer.

Stap 4 - Extra functionaliteiten nodig?

Er zijn een aantal extra functies die een printer kan hebben. Zo kun je onder andere kiezen voor een printer die een extra papierlade toe kan voegen, of een printer die in A3 kan printen.

Wil je een printer die automatisch dubbelzijdig kan printen? Dan kun je dat ook aangeven.

Het is dan wel zo prettig om te weten wat je kunt met deze extra functies. We vertellen je daarom hieronder kort wat deze functies inhouden.

A3 printen

Printen in A3-formaat, dat is vooral handig als je af en toe iets wilt afdrukken in groter formaat dan A4. Dit biedt je dus de mogelijkheid om bijvoorbeeld posters te printen, of bepaalde afbeeldingen in een groter formaat. Dit kan alleen als jouw printer A3-formaat ondersteunt.

Extra papierlade

Dit is vooral handig als er op kantoor veel geprint wordt. Niks is zo onhandig als na elk document het papier te moeten bijvullen. Door voor een printer te kiezen die meerdere papierladen ondersteunt, hoef je minder vaak het papier bij te vullen. Dit scheelt zowel in tijd als in printdruk.

Automatisch dubbelzijdig printen

Wanneer je kijkt naar duurzaamheid, is printen misschien niet het beste wat er is. Uiteraard doen we er alles aan om steeds verder te verduurzamen. Dit kan door bepaalde inktcartridges te recyclen (bij een inkjetprinter) of te kiezen voor gerecycled papier. Je kunt ook jouw steentje bijdragen door dubbelzijdig te printen. Alleen om dit papiertje voor papiertje handmatig te doen, dat is voor niemand ideaal. Zeker niet wanneer het gaat om een groter verslag. Wil je nu simpel dubbelzijdig kunnen printen? Dan kun je het beste kiezen voor een printer die automatisch dubbelzijdig kan printen.

Dit is tenslotte beter voor het milieu en verminderd onnodig veel handelingen.

Door de extra opties in gedachten te houden bij het kiezen van een printer, vind je uiteindelijk de beste printer voor jou!

Stap 5 - Heb je nog voorkeur voor een merk?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je een goede ervaring hebt met een bepaald merk printer. Of dat je met andere mensen hebt gesproken over hun printer en zij een bepaald merk aanraden. Dat begrijpen we heel goed. De meest bekende printermerken zijn HP, Epson, Brother en Canon. Dit zijn stuk voor stuk printers van hoge kwaliteit. Heb je geen voorkeur? Dan zijn bovenstaande stappen het meest belangrijk om erachter te komen welke printer wél bij je past.

Bekijk ons hele assortiment printers!

Vind hier de beste printer voor jou.

Printer keuzehulp

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een nieuwe printer? Wij hebben namelijk een handige keuzehulp, die je helpt bij het kiezen van de juiste printer. Met slecht enkele stappen weet je welke printer je nodig hebt.

Heb je nog vragen? Of doorloop je deze stappen liever met één van onze specialisten? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. We helpen je graag. Je kunt elke werkdag contact met ons opnemen, dan helpen we jou in je zoektocht.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk