Printers

Help! Mijn printer is offline

Profielfoto Muriël29 april 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Geeft jouw computer de melding dat jouw printer offline is? Dan is er waarschijnlijk iets mis met de verbinding tussen de twee apparaten. In dit artikel lees je alles over de mogelijke oorzaken en oplossingen voor een offline printer.

INHOUDSOPGAVE

Verbindingsproblemen controleren en herstellen

Wanneer jouw computer en printer niet goed (meer) met elkaar communiceren, kun je zelf een aantal stappen nemen om dit probleem te verhelpen.

  • Is jouw printer met een kabel op jouw computer of laptop aangesloten? Controleer dan of deze kabel goed vast zit en onbeschadigd is. Probeer de kabel ook eens los te koppelen en opnieuw aan te sluiten.
  • Let op: Haal eerst de stroomkabel uit het stopcontact. Is de verbindingskabel beschadigd? Gebruik onze keuzehulp om snel en gemakkelijk een nieuwe kabel voor jouw printer te vinden.
  • Heb je een draadloze printer? Controleer dan eerst of jouw wifi-netwerk goed werkt. Soms helpt het om de router voor de draadloze internetverbinding te resetten.
  • Geen succes? Controleer dan de netwerkinstellingen van jouw printer. Kijk bij ‘Netwerkinstellingen’ op het display en zoek naar ‘Verbinding herstellen’ of een vergelijkbare optie (het navigatiemenu kan per printer verschillen).
  • Heeft jouw printer geen display, ga dan het configuratiescherm op je computer (‘Configuratiescherm’ bij Windows of ‘Systeemvoorkeuren’ bij Apple). Navigeer bij ‘Printers’ naar ‘Instellingen’. Hier kun je de verbindingsstatus bekijken en herstellen.

Jouw apparaten updaten

Zorg ervoor dat zowel jouw printer als uw computer altijd van de nieuwste software-update is voorzien. Zo weet je zeker dat alles goed en veilig blijft werken.

  • Ga naar de website van de fabrikant en zoek jouw printer op. Als er software, software-updates of drivers beschikbaar zijn kun je die hier meestal vinden.
  • Print je via een app, zoals de Smart App van HP voor jouw mobiele telefoon of tablet? Zorg dan ook dat je over de meest recente versie beschikt. Nieuwe versies en updates vind je in de App Store (Apple) of Play Store (Android).
  • Sommige draadloze printers met display kunnen direct vanaf de printer worden geüpdatet (dus zonder computer, smartphone of tablet). Navigeer via ‘Instellingen’ naar ‘Software-updates’ (de opties in het navigatiemenu kunnen per printer verschillen).

Tot slot: zorg ervoor dat updates op jouw printer, computer en mobiele apparaat automatisch worden gedownload en geïnstalleerd.

Vond je dit artikel interessant? Kijk dan ook eens bij onze andere artikelen, bijvoorbeeld over draadloos printen. Of neem contact op met onze klantenservice via de mail, chat of telefoon. We helpen je graag!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk