Printers

Printen vanaf iPhone?

4 manieren om dit te doen!

Profielfoto Muriël25 maart 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Printen vanaf je iPhone is net zo makkelijk als printen vanaf je iPad. Weet je niet hoe je dit moet doen? Graag leggen we het in dit artikel in klare taal voor je uit. 
Als je wilt printen vanaf je iPhone heb je 4 opties om uit te kiezen.

INHOUDSOPGAVE

Bekijk ons assortiment aan PrintAbout papier

Goedkoper printen? Bekijk dan ons aanbod aan huismerk papier. Dezelfde kwaliteit, maar dan goedkoper!

AirPrint: makkelijk via je iPhone printen

Apple heeft een eigen hulpprogramma waarmee je eenvoudig vanaf elke iPhone (en iPad) kunt printen. Wil je printen vanaf je iPhone, dan raden we deze optie als eerste aan. Mits je over een printer beschikt die AirPrint ondersteunt.
Vrijwel alle printers die op dit moment nieuw worden verkocht, ondersteunen AirPrint. Wil je weten welke printers dit zijn, kijk dan eens in de categorie AirPrint op onze website.

TekstPrinten via AirPrint is heel makkelijk. Ga naar het bestand dat je wilt printen vanaf je iPhone en tik op het deel-icoon wat je vindt op de pagina.

Dit icoon staat afhankelijk van de applicatie die je op dat moment gebruikt soms op een andere plek.

Als je een e-mail wilt printen, heeft het icoon de vorm van een reactie-icoon. Hier vind je vervolgens de optie: document afdrukken.

Bekijk ons assortiment aan AirPrint printers

Vind bij PrintAbout de beste printers voor jou!

Tik je vanaf je iPhone op het deel- of reactie-icoon, dan kan het afhankelijk van de instellingen en opties op je iPhone nodig zijn om wat verder omlaag scrollen.
Vanuit het menu dat verschijnt is het mogelijk om het document (de mail, de foto, de webpagina) op verschillende manier te delen. Bijvoorbeeld via AirDrop of e-mail. Maar ergens tussen de opties staat ook de mogelijkheid ‘Druk af’. Als je hierop tikt, komt het menu ‘Printeropties’ tevoorschijn. 

Heb je eerder geprint met je iPhone? Dan staat je voor AirPrint geschikte printer al in het rijtje. Zo niet, dan tik je op ‘Kies printer’ om je printer in je netwerk te zoeken.

Let op: je printer moet aan staan om te kunnen printen vanaf je iPhone. Daarnaast is het noodzakelijk dat je printer en iPhone beide hetzelfde wifi-netwerk gebruiken.

Printen vanaf je iPhone met een print-app

Werkt je printer niet via AirPrint? Dan kun je vaak alsnog direct via je iPhone printen door gebruik te maken van de app die vrijwel elke printerfabrikant heeft ontwikkeld. 
De app voor je printer kun je downloaden in de Apple Store. Zoek hiervoor gewoon op de merknaam van je printer. Zo vind je bijvoorbeeld de volgende printerapps:

  • Epson iPrint
  • Samsung Mobile Print
  • HP Smart

Stuur je printer een mail

Geen AirPrint en geen app voor je printer? Dan is het soms ook mogelijk om je printer een mail met een bijlage te sturen. Je printer zal de bijlage dan automatisch afdrukken. Onder andere de fabrikanten HP en Epson geven elke draadloze printer ook een eigen mailadres mee. Dit mailadres kun je opzoeken in het menu van je printer.

Tip: sla het mailadres onder de naam van je printer op in je adresboek. Als je dan een document vanaf je iPhone wilt printen, hoef je alleen op het deel- of reactie-icoon te tikken, voor ‘Delen via e-mail’ te kiezen en als ontvanger je printer te selecteren.

Let op: je printer moet wel aan staan om de e-mail te kunnen ontvangen en het bestand af te kunnen drukken.

Via je iPhone printen zonder draadloze printer

Heb je een oudere printer zonder draadloze opties? Dan is het meestal alsnog mogelijk om direct vanaf je iPhone (of iPad) te printen. Hiervoor moet dan wel je desktop of laptop aan staan en dient deze met een usb-kabel verbonden te zijn met de printer.
Om vervolgens te kunnen printen vanaf je iPhone is het nodig dat je een app installeert die het signaal van de iPhone opvangt en naar de printer stuurt.

  • Voor MacOS is is hiervoor de beste app HandyPrint. Niet gratis, maar wel makkelijk in het gebruik.
  • Bij Windows heb je verschillende mogelijkheden, zoals AirPrint Enabler of O’Print.
  • Als je de app eenmaal hebt geïnstalleerd, kun je makkelijk vanaf je iPhone printen door de instructies bij optie 1 te volgen.

Als het goed is, kun je nu printen vanaf jouw iPhone! Mocht je nu toch nog vragen hebben dan kun je altijd even contact met ons opnemen!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk