• Home
  • Advies
  • Inkt vervangen Dymo LabelWriter? Volg dit stappenplan
Printers

Inkt vervangen Dymo LabelWriter?

Volg het stappenplan

Sjors16 januari 2023 - door SjorsLaatst gewijzigd op 1 juli 2024

Ben jij thuis of op werk, orde op zaken aan het stellen met jouw LabelWriter? Merk jij vervolgens dat de print afdrukken steeds vager worden? Dan kun je jezelf afvragen hoe dat komt. Zo kun je vermoeden dat de Dymo LabelWriter inkt op is, maar meestal kun je beter de Dymo LabelWriter labels vervangen. Hoe dat komt? Dat ontdek jij hier.

Alle Dymo etiketten en rollen

Bekijk hieronder ons complete aanbod aan Dymo etiketten en rollen. Wij bieden ook goedkopere huismerk alternatieven aan.

Inkt vervangen Dymo LabelWriter

Soms kun je denken dat jouw Dymo LabelWriter inkt op is. Dat kan eigenlijk niet, want een Dymo LabelWriter gebruikt geen inkt. De Dymo LabelWriter is een thermische printer die gebruik maakt van een thermische printkop. Door de warmte van de printkop, komt jouw design op het label. Wanneer de labels op zijn, moet je alleen de Dymo rol vervangen. Het kan dus niet zo zijn dat jouw Dymo LabelWriter inkt op is, maar je moet wel de Dymo LabelWriter labels vervangen. Kortom, inkt vervangen van Dymo LabelWriters is niet mogelijk.

Dymo LabelWriter cartridge vervangen

Wanneer afdrukken minder snel uit jouw Dymo LabelWriter komen, kun je vermoeden dat de Dymo LabelWriter cartridge vervangen moet worden. Dit is echter niet het geval, want er gaat geen cartridge in de Dymo LabelWriter. Om de afdrukken weer scherp uit de printer te krijgen, kun je wel de Dymo rol vervangen.

De algemene regel voor thermische Dymo printers is: ‘’Inkt vervangen Dymo LabelWriter, kan niet. De Dymo LabelWriter rol vervangen helpt met het verbeteren van de printkwaliteit’’. We hebben het, ter illustratie, in een tabel geplaatst. 

Dymo LetraTag XR inkt vervangenKan niet  
Dymo LabelWriter 400 inkt vervangenKan niet
Dymo LabelWriter 450 inkt vervangenKan niet
Dymo LabelWriter 450 rol vervangenMoet wel
Dymo LabelWriter rol vervangenMoet wel

Dymo LabelWriter labels vervangen

Nu weet jij dat er geen inktcartridge in een Dymo LabelWriter gaat. Hoe komt het dat jouw labelprinter minder goed afdrukt? Dat heeft meestal te maken met een van deze twee oorzaken:

1. De labels zijn niet meer goed;
2. De batterijen van de Dymo LabelWriter zijn bijna leeg;

Houd jouw Dymo labels goed door ze op een schoon, droog oppervlak op kamertemperatuur te bewaren. Hoe minder je de labelrollen blootstelt aan direct zonlicht, hoge temperaturen, een hoge vochtigheidsgraad of stof, des te langer de kwaliteit van de labelrollen bewaart blijft. Bij langdurige blootstelling aan direct zonlicht, tl-verlichting of hitte zullen de labels vervagen. Dymo LabelWriters kunnen ook minder scherp printen wanneer de batterij bijna leeg is. In dat geval kun je het beste de batterijen vervangen of opladen.

Dymo LabelWriter rol vervangen: Het stappenplan

Het is verstandig om op tijd nieuwe rollen aan te schaffen, of er een aantal op voorraad te hebben. Zo kun jij altijd doorgaan met jouw werkzaamheden. 

Van deze LabelWriter kun je geen inkt vervangen: Dymo LabelWriter

Jij weet nu dat er geen inkt in de Dymo LabelWriter gaat. De verwarring kan ontstaan door een lege batterij of een oude labelrol. Hierdoor is het mogelijk dat de labelprinter minder scherp labels afdrukt. Vervang deze voorwerpen zodat jouw printer weer scherp print.

Wil je de Dymo rol vervangen? Volg dan dit stappenplan:

  1. Open de deksel van de labelprinter;
  2. Schuif de etiket geleider helemaal naar rechts;
  3. Klik op de achteruitknop;
  4. Neem de schijf en etiketten van de spoel;
  5. Plaats de nieuwe Dymo rol op de spoel;
  6. Plaats de schijf terug in de LabelWriter aan de linkerkant;
  7. Sluit de etiket geleider vlak tegen de labels;
  8. Druk op de vooruit knop;

Jouw Dymo LabelWriter is nu weer klaar voor gebruik.

We hopen dat je antwoord op je vraag hebt gekregen. Heb je toch nog vragen of speciale wensen voor jouw labelprinter? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze voor jouw labelprinter.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel