Cartridges en toners

Huismerk toners vs originele toners

Wat is het verschil?

Profielfoto Muriël25 juni 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Heb je thuis of op kantoor een laserprinter staan waarmee je regelmatig afdrukken maakt? Dan kan het zo zijn dat je na verloop van tijd lege toners heeft. Zeker wanneer je de laserprinter veelvuldig gebruikt. Daarnaast gaan in bedrijven toners sneller op dan in een huishouden. Ongeacht waar de laserprinter staat, de lege toners moeten vervangen worden voor volle. Deze lege toners moeten vervangen worden door volle toners. Vaak is het zo dat er een bepaalde soort toner in jouw printer past. Toch heb je wel een keuze wanneer je een nieuwe toner aanschaft. Je hebt namelijk de keuze uit een originele merk toner of een PrintAbout huismerk toner. Er zijn zowel verschillen als overeenkomsten tussen de toner. In dit artikel leggen we de verschillen en overeenkomsten tussen de PrintAbout huismerk toners en de originele toners.

INHOUDSOPGAVE

Verschillen tussen PrintAbout huismerk toners en originele toners

Eerst zetten we voor je de verschillen op een rijtje tussen de PrintAbout huismerk toners en originele toners. De verschillen zitten hem opvallend genoeg niet in de kwaliteit van inkt maar in de prijs en hoeveelheid inkt die de toners bevat. Toners bevatten natuurlijk geen vloeibare inkt, maar poeder. In de huismerk toners zit vaak meer poeder inkt. Hierdoor kun je meer afdrukken maken.

De originele toners zijn de toners van het merk printer wat je hebt. Deze toners zijn door de merknaam vaak duurder dan een huismerk toner. Je betaalt er dus meer geld voor. PrintAbout huismerk toners zijn dus voordeliger.

Overeenkomsten tussen de toners

Ook zijn er overeenkomsten tussen originele toners en PrintAbout huismerk toners. Zo is de poeder van de originele toner gelijk aan de poeder van de huismerk toners. Hoe dit kan ondanks de lagere prijs en hogere hoeveelheid inkt? Dat komt doordat er bepaalde ISO-normen verbonden zijn aan de inkt in de toners. ISO-normen zijn voorwaarden waaraan de inkt moet voldoen. Door deze voorwaarden is de inkt in alle soorten toners gelijk. Waar je dus voor betaalt, zijn eigenlijk de merken. Niet voor een hogere kwaliteit poeder inkt.

Daarnaast kan het nog weleens voorkomen dat er een foutmelding op jouw printer verschijnt als je een toner plaatst in de printer die niet van het originele merk is. Zolang het wel de goede toner is, kan er eigenlijk niks misgaan. Jouw printer gaat er niet kapot van en je kunt de foutmelding doorklikken. In veel gevallen komt er echter geen foutmelding bij een huismerk toner. Deze foutmelding komt er vooral, omdat het merk wilt dat je hun toners gebruikt. Daarnaast verloopt jouw garantie niet en kan jouw printer niet kapot gaan van een huismerk toner.

Profiteer van stapelkorting

Het bestellen van printbenodigdheden kan soms een tijdrovende en dure klus zijn. Of het nu gaat om toners die leeg raken op het verkeerde moment of het ontbreken van etiketten wanneer je ze nodig hebt. We begrijpen dat je snel en efficiënt nieuwe voorraad nodig hebt. Bij PrintAbout hebben we de perfecte oplossing: stapelkorting! Waarmee je het hele jaar door kunt profiteren van veel voorraad voor scherpe prijzen.

Online keuzehulp

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste toners voor jouw printer? Wij hebben een handige keuzehulp, die je helpt bij het kiezen van de juiste toner. In slechts enkele stappen weet je welke supplies perfect bij jouw printer passen.

Ben je op zoek naar toners voor jouw printer?

Bekijk ons hele assortiment toners en vind de beste voor jouw printer.

We hopen je zo voldoende te hebben geïnformeerd over ons huismerk. Mocht je nu nog aanvullende vragen hebben, dan kun je altijd ons artikel lezen waarin we alle veelgestelde vragen over het huismerk beantwoorden. Daarnaast staat onze klantenservice ook elke werkdag voor je klaar om alle vragen te beantwoorden!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk