• Home
  • Advies
  • HP printers: Voorkom foutmeldingen bij gebruik van tonercartridges door firmware updates
Printers

Huismerk HP werkt niet?

Zo los je het op!

Profielfoto Muriël16 juni 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Dit geldt voor de toner cartridge series: HP 203A/203X/205A (CF540/41/42/43A, CF540/41/42/43X en CF530/31/32/33A)

Eén van de grootste printermerken in ons assortiment is HP. HP printers leveren uitstekende afdrukresultaten en hebben een lange levensduur. Indien je huismerk cartridges gebruikt kunnen de automatische firmware - ook wel software - updates problemen opleveren. Daarover en over de oplossing daarvan, lees je in dit artikel.

INHOUDSOPGAVE

Wat is een firmware update?

Printers bestaan simpel gezegd uit 2 onderdelen; hardware en software. Hardware zijn alle onderdelen van de printer die je aan kunt raken, zoals de tonercartridge, maar ook een papierlade valt onder hardware. HP printer software zorgt ervoor dat jouw HP printer aangestuurd wordt. Door de HP printer software in jouw printer kun je dus afdrukken maken. Deze software wordt ook wel firmware genoemd.

HP en firmware-updates

Eens in de zoveel tijd wordt jouw printer automatisch geüpdatet door HP. Hier hoef je verder niks aan te doen. HP geeft aan dat de firmware updates nodig zijn om jouw printer zijn werk te laten doen. Zonder deze updates zou jouw printer minder goed werken. Een printer heeft echter lang niet altijd een update nodig om te kunnen blijven doen wat hij moet doen: printen, scannen, kopiëren en/of faxen. Als je geen huismerk cartridges gebruikt, kun je die updates gewoon installeren. Als je huismerk cartridges gebruikt en jouw printer gewoon goed werkt is het de vraag of je die updates nodig hebt. Wat doen deze updates?

Invloed van de HP printer software-updates op jouw printer

HP is een groot en bekend merk. Wanneer je een printer van HP aanschaft, willen zij het liefst dat je ook hun verbruiksartikelen blijft gebruiken. Dat je dus de originele HP cartridges aanschaft. Huismerkproducten zijn een bedreiging voor HP. Deze producten werken namelijk in de HP printers, doen vaak niet onder in kwaliteit (afhankelijk van de fabrikant van het huismerk), maar kosten wel minder per afdruk. Hierdoor is de eindgebruiker / consument eerder geneigd huismerkproducten te verkiezen boven originele HP producten. En dus loopt HP omzet mis.

HP wil jou als gebruiker van huismerkproducten natuurlijk graag terugwinnen als klant voor de printerverbruiksartikelen. Daar komt de invloed van de firmware updates op jouw printer om de hoek kijken. Deze updates zorgen er namelijk voor dat bij bepaalde printermodellen de niet-originele (huismerk) cartridges niet meer herkend worden. Door deze updates werken huismerk cartridges niet meer en hoopt HP dat je originele HP cartridges gaat gebruiken.

Automatische updates uitzetten en terugdraaien

Gelukkig is er een manier om te voorkomen dat jouw printer automatische firmware updates doet. Dat niet alleen, je kunt zelfs updates van jouw printer terugdraaien. Natuurlijk willen we je hier graag bij helpen. Daarom hebben we een handleiding voor je opgesteld hoe jij, binnen 2 minuten, de automatische firmware updates van jouw printer uit kunt schakelen. Alles zodat huismerk blijft werken in jouw HP printer.

Heel soms wordt er in het nieuws gemeld dat er een beveiligingslek is gevonden in de software waardoor jouw printer minder beveiligd is. In deze gevallen raden wij je aan om de firmware update eenmalig handmatig uit te voeren.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk