Printers

HP printers: Voorkom foutmeldingen bij jouw toner cartridges door firmware updates

Profielfoto Muriël16 juni 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 8 maart 2023

Dit geldt voor de toner cartridge series: HP 203A/203X/205A (CF540/41/42/43A, CF540/41/42/43X en CF530/31/32/33A)

Eén van de grootste printermerken in ons assortiment is HP. HP printers leveren uitstekende afdrukresultaten en hebben een lange levensduur. Ondanks dat HP dus kwaliteitsprinters levert, is er echter wel een kanttekening te plaatsen bij de service van HP printers. Deze kanttekening heeft betrekking op de automatische firmware - ook wel software - updates die bij bepaalde printermodellen worden uitgevoerd. Wat deze automatische firmware updates doen, de problemen die de updates kunnen opleveren en de oplossing voor de problemen, lees je in dit artikel.

INHOUDSOPGAVE

Wat is een firmware update?

Printers bestaan simpel gezegd uit 2 onderdelen; hardware en software. Hardware zijn alle onderdelen van de printer die  je aan kunt raken, zoals de toner-cartridge, maar ook een papierlade valt onder hardware. HP printer software zorgt ervoor dat jouw HP printer aangestuurd wordt. Door de HP printer software in jouw printer kun je dus afdrukken maken. Deze software wordt ook wel firmware genoemd.

HP en firmware-updates

Eens in de zoveel tijd wordt jouw printer automatisch ge-update door HP. Hier hoef je verder niks aan te doen. HP claimt dat elke firmware update nodig is om jouw printer zijn werk te laten doen. Zonder deze update zou jouw printer minder goed werken. Niets is minder waar. Een printer heeft geen update nodig om te kunnen doen wat hij moet doen: printen, scannen, kopiëren en/of faxen. Wat doet deze update dan wel?

Invloed van de HP printer software-updates op jouw printer

HP is een groot en bekend merk. Wanneer je een printer van HP aanschaft, willen zij het liefst dat je ook hun verbruiksartikelen blijft gebruiken. Dat je dus de originele HP cartridges aanschaft. Huismerkproducten zijn een bedreiging voor HP. Deze producten werken namelijk in de HP printers, doen niet onder in kwaliteit, maar kosten wel minder. Hierdoor is de eindgebruiker / consument eerder geneigd huismerkproducten te verkiezen boven originele HP producten. En dus loopt HP omzet mis.

HP wil jou natuurlijk graag terugwinnen als klant voor de printer-verbruiksartikelen. Daar komt de invloed van de firmware updates op jouw printer om de hoek kijken. Deze updates zorgen er namelijk voor dat bij bepaalde printermodellen de niet-originele (huismerk) cartridges niet meer herkend worden. Huismerk cartridge HP werkt dus opeens niet meer door deze update. HP beïnvloedt hiermee doelbewust de keuzevrijheid van de eindgebruiker.

Gelukkig eindigt het hier niet, je kunt jouw keuzevrijheid voor jouw printer-verbruiksartikelen behouden en zelfs terugkrijgen. Zo zorg je dat huismerk weer werkt in jouw HP printer.

Automatische updates uitzetten en terugdraaien

Gelukkig is er een manier om te voorkomen dat jouw printer automatische firmware updates doet. Dat niet alleen, je kunt zelfs updates van jouw printer terugdraaien. Natuurlijk willen we je hier graag bij helpen. Daarom hebben we een handleiding voor je opgesteld hoe jij, binnen 2 minuten, de automatische firmware updates van jouw printer uit kunt schakelen. Alles zodat huismerk werkt in jouw HP printer.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk