• Home
  • Advies
  • Verschil huismerk cartridges en originele cartridges
Cartridges en toners

Verschil huismerk cartridges en originele cartridges

Profielfoto Muriël14 mei 2020 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 7 november 2023

Heb je thuis een printer staan waarmee je regelmatig afdrukken maakt? Dan kan het zo zijn dat je na verloop van tijd lege cartridges heeft. Deze lege cartridges moeten vervangen worden door volle. Vaak is het zo dat er een bepaalde soort cartridge in de printer past. Toch heb je wel een keuze wanneer je een nieuwe cartridge aanschaft. Er is namelijk de keuze uit een originele merk cartridge of een PrintAbout huismerk cartridge. Er zijn zowel verschillen als overeenkomsten tussen de cartridges. In dit artikel leggen we de verschillen en overeenkomsten tussen de PrintAbout huismerk cartridges en de originele cartridges.

INHOUDSOPGAVE

Verschillen tussen PrintAbout huismerk cartridges en originele cartridges

Allereerst de verschillen tussen de PrintAbout huismerk cartridges en originele cartridges. De verschillen zitten hem niet in de kwaliteit van inkt maar in de prijs en hoeveelheid inkt die de cartridge bevat. 

De originele cartridges zijn de cartridges van het merk printer wat je hebt. Deze cartridges zijn door de merknaam vaak duurder dan een huismerk cartridge. Je betaalt er dus meer geld voor. Daarnaast bevat een huismerk cartridge meer inkt dan een originele.

Overeenkomsten tussen de cartridges

Ook zijn er overeenkomsten tussen originele cartridges en PrintAbout huismerk cartridges. Zo is de inkt van de originele cartridge gelijk aan de inkt van de huismerk cartridges. Hoe dit kan ondanks de lagere prijs en hogere hoeveelheid inkt? Dat komt doordat er bepaalde ISO-normen verbonden zijn aan de inkt in de cartridges. ISO-normen zijn voorwaarden waaraan de inkt moet voldoen. Door deze voorwaarden is de inkt in alle soorten cartridges gelijk. Waar je dus voor betaalt, zijn eigenlijk de merken. Niet voor een hogere kwaliteit inkt.

Daarnaast kan het nog weleens voorkomen dat er een foutmelding op de printer verschijnt als je een cartridge plaatst in de printer die niet van het merk is. Zolang het wel de goede cartridge is, kan er eigenlijk niks misgaan. De printer gaat er niet kapot van en je kunt de foutmelding doorklikken. In veel gevallen komt er echter geen foutmelding bij een huismerk cartridge.

Heb je thuis lege cartridges die je wilt inleveren, dat kan ook bij PrintAbout. Wanneer je nieuwe cartridges bestelt en deze recyclebaar zijn, ontvang je een zakje om ze in op te sturen als de cartridges leeg zijn.

Ben je op zoek naar cartridges voor jouw printer?

Bekijk ons hele assortiment huismerk en originele cartridges en vind de beste voor jouw printer.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk