Printers

HP foutcodes

Dit zijn ze en zo los je ze op!

Profielfoto Muriël20 mei 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Een probleem met jouw printer is altijd vervelend. Maar als jouw HP printer een foutcode geeft, weet je in ieder geval waar je het moet zoeken om snel een oplossing voor het printerprobleem te vinden. In dit artikel treft je een aantal veelvoorkomende HP-foutcodes en de oplossingen aan.

INHOUDSOPGAVE

Soorten HP foutcodes

Er zijn verschillende soorten foutcodes die jouw printer kan geven. Er zijn kortere en langere foutcodes, foutcodes die alleen uit cijfers bestaan en foutcodes die een combinatie van cijfers en letters bestaan.

Hieronder bespreken we enkele van de meestvoorkomende foutcodes van HP printers. Staat jouw HP foutcode niet in ons lijstje? Kijk dan op de website van HP voor foutcodes die minder vaak voorkomen. 

Korte HP foutcodes

02

Deze foutcode wijst op een probleem met de kabel die uw printer met jouw computer verbindt. Verwijder de kabel, start de printer opnieuw op en probeer de drivers te updaten via de instellingen van jouw printer. Sluit hierna de kabel opnieuw aan. Werkt de printer nog steeds niet, probeer dan een nieuwe kabel.

12

Deze foutcode is eenvoudig op te lossen. Eén of meer kleppen van jouw HP printer staan open. Controleer of de cartridges goed geïnstalleerd zijn en sluit alle kleppen. Probeer het daarna opnieuw. 

13/E3

Deze code wijst op een papierstoring. De kans is groot dat ergens in de printer papier is vastgelopen. Zet eerst de printer uit, open daarna alle kleppen en trek eventueel vastzittend papier rustig en met 2 handen uit de printer, om te voorkomen dat het scheurt. Als er geen papier meer in de printer vastzit, kun je de printer weer inschakelen en zou de melding moeten verdwijnen.

41/49

De HP-foutcode 41/49 is een vage melding die duidt op een ‘algemene printerfout’. Dat kan dus van alles zijn. Het beste kun je de huidige printopdracht afbreken en het opnieuw proberen. Controleer ook of de kabel goed in de printer zit en of alle kleppen gesloten zijn.

Langere foutcodes

99.100F/99.101F

Met deze foutcode geeft de printer aan dat er een cartridge ontbreekt of onjuist is geplaatst. Controleer de plaatsing van de cartridges en probeer het opnieuw.

10.0004

De printer kan niet communiceren met de drum van de printer. Een drum tref je alleen aan in een laserprinter. Controleer de drum en plaats de eenheid terug in de printer.

10.1000

Een van de cartridges geeft een foutmelding. Controleer de cartridges, maak ze eventueel schoon en plaats ze op de correcte wijze terug.

10.700X

Een van de cartridges is leeg. Bestel een nieuwe HP cartridge.

0XB80AFA20

Er zijn problemen met de wifi-verbinding. Start de printer opnieuw om weer verbinding te maken met het netwerk. Reset eventueel ook de router.

0XC19A0023

De printkop geeft een foutmelding. Je kunt proberen de stekker even uit het stopcontact te halen en daarna terug te plaatsen. Helpt dit niet, voer dan een reset uit.

0XC19A0020

Deze HP-foutcode geeft een inktsysteemfout aan. Ook hier is het advies: haal de printer even uit het stopcontact en als dat niet werkt, voer dan een reset uit.

Andere HP-foutcodes oplossen

Kom je er niet uit? Heb je andere problemen met jouw HP printer? We helpen je graag verder, zodat je snel weer kunt printen. Je kunt ons elke werkdag bereiken.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk