• Home
  • Advies
  • Zo stel je de inktniveaus op je Epson printer opnieuw in
Printers

Epson printer inktniveaus resetten

Profielfoto Muriël1 april 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

We krijgen bij PrintAbout veel vragen van mensen die hun Epson printer willen resetten. In de meeste gevallen is dit om de inktniveaumeters van de cartridges weer op 100% te zetten.

INHOUDSOPGAVE

Waarom de inktniveaus resetten?

Er zijn 2 redenen waarom je de inktniveaus van je printer zou willen resetten. 
1. De eerste reden is omdat er vaak nog een reserve aan inkt in de cartridge zit wanneer de printer aangeeft dat hij leeg is. 
2. De tweede reden is omdat je de cartridge met een navulset hebt bijgevuld en de meters weer op 100% wilt krijgen.

Het probleem is dat de printer de inktniveaus naar de chip schrijft. Dus als de cartridges volgens de chip leeg waren en je hebt ze bijgevuld, dan zijn ze na terugplaatsing in de printer nog steeds ‘leeg’.
Dit speelt met name bij Epson printers, aangezien deze printers bij een te laag inktniveau simpelweg stoppen met printen. Wanneer de laatste afdruk nog goed was, weet je zeker dat er nog voldoende inkt in de cartridges zit om meer afdrukken te maken.

Epson inktniveaumeters resetten

Om het probleem met te lage inktniveaus op te lossen moet je de inktniveaumeters van je Epson printer resetten. Dat is noodzakelijk omdat je anders niet met de bijgevulde cartridges kunt printen. Dit is wezenlijk anders dan bij concurrerende merken als HP, Brother of Canon. Bij deze merken kun je er na een waarschuwing dat de cartridges ‘leeg’ zijn alsnog voor kiezen om door te gaan. Zo niet bij je Epson printer.

Waarom kun je niet printen zonder de chip te resetten?

Volgens Epson heeft dit te maken met de veiligheid van je printer. En hoewel het voor de printkop inderdaad niet goed is om met lege cartridges te blijven printen, verkoopt Epson natuurlijk ook graag nieuwe (en originele) cartridges aan je.

Navulbare cartridges gebruiken

Kun je nu geen navulbare cartridges gebruiken? Gelukkig wel. Want navulbare cartridges zijn beter voor het milieu, ze gaan langer mee doordat er meer inkt in kan en deze optie is goedkoper dan nieuwe, voorgevulde cartridges kopen.

Inktniveaus resetten (softwarematig)

Alleen dat probleem met die inktniveaus. Hoe los je dat op? In sommige gevallen kunt je jouw printer via het onderhoudsmenu resetten. Dat doe je als volgt.

Ga in het startscherm naar Installatie en druk op OK.

Selecteer de optie Onderhoud en druk op OK.

Selecteer de optie Inktniveaus resetten en druk op OK.

Niet bij alle printers (van Epson) is het zo eenvoudig om de inktniveaumeters te resetten. Als er geen officiële oplossing voor je printer is, heb je naast een navulset voor je lege cartridges ook een chipresetter nodig. Een chipresetter is een apparaatje dat je over de chip heen plaatst waarna de chip gereset wordt. Daarna kun je gewoon weer printen.

Online cartridge keuzehulp

Vind in een paar stappen de beste cartridges voor jouw printer met onze online keuzehulp. Probeer het nu uit!

Bekijk ons hele assortiment Epson cartridges!

Vind hier de beste Epson cartridge voor jou.

Is alles duidelijk? Mocht dit nu niet het geval zijn, dan staat de klantenservice voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. Heb je andere vragen neem dan ook gerust contact met ons op.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk