Cartridges en toners

Epson cartridge vervangen: zo doe je dat

Profielfoto Muriël24 juni 2021 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 11 april 2024

Wil je een cartridge in jouw Epson printer vervangen? Dat is een fluitje van een cent, als je weet wat je moet doen, zoals dat voor alles geldt. In dit artikel laten we je graag zien hoe je de cartridge in jouw Epson printer vervangt. Vooraf: er zijn natuurlijk tal van verschillende Epson printers. Bij elk model kan de procedure om een cartridge te vervangen iets verschillen, hoewel er voornamelijk overeenkomsten zijn. Dit artikel hebben we daarom vooral algemeen voor verschillende Epson printers willen schrijven. Wil je hulp op maat? Neem dan telefonisch, via de mail of via de chat contact op met ons.

INHOUDSOPGAVE

Stap 1 - Zorg dat je op tijd de juiste cartridges in huis hebt

Jouw Epson waarschuwt je als de inktpatronen bijna leeg zijn. Je hebt dan nog ruim de tijd om nieuwe cartridges te kopen en die op tijd in huis te hebben voordat de inkt echt op is. Controleer goed of je het juiste type cartridge voor jouw printer bestelt. Hiervoor kun je gebruikmaken van de handige hulptool op onze website.

Stap 2 - Jouw printer waarschuwt dat je de lege cartridge moet vervangen

Bij sommige Epson printers kun je de boodschap dat je de Epson cartridge moet vervangen nog één of meerdere keren negeren. Maar uiteindelijk komt het moment dat je de lege cartridge moet vervangen. De printer geeft aan (via jouw computer of op het display van de printer) welke cartridge(s) vervangen moet(en) worden.

Let op: wil je een cartridge vervangen die nog niet op is? Kies dan op de computer Installatie > Onderhoud > Vervanging cartridge en volg de verdere instructies.

Stap 3 - De printer openen en de lege cartridge verwijderen

Jouw Epson printer vraag je nu om de cartridge te vervangen. Open de printer en klik op OK op de computer. De cartridgehouder verplaatst automatisch naar de positie waar je de cartridge uit kunt nemen.

Let op: verplaats de houder nooit met de hand. Hierdoor kun je jouw printer beschadigen.

Afbeelding van het openen van de Epson printer

Stap 4 - Knijp in de cartridge en haal hem omhoog

Je moet het lipje waarmee de cartridge in de houder zit geklikt indrukken, waarna je de gehele cartridge uit de houder kunt tillen. 

Let op: de achtergebleven inkt kan rondom de inkttoevoer zitten en je kunt deze per ongeluk op de vloer of het meubilair morsen. Neem indien nodig een oude handdoek, pak er handschoenen bij of verplaats de printer naar een plek waar dit geen kwaad kan.

Afbeelding van het verwijderen van de lege Epson cartridge

Stap 5 - Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking en verwijder de tape

De nieuwe cartridge maak je pas open als je deze direct kunt plaatsen, om uitdroging van de inkt te voorkomen. Kijk goed in de handleiding van jouw type printer of op de doos van de cartridge of je ze nog moet schudden. Dit is soms het geval bij de zwarte cartridges of kleurencartridges. Verwijder de gele tape zodat de inkttoevoer is geopend.

Afbeelding van het verwijderen van de tape van een Epson cartridge

Stap 6 - Druk de nieuwe cartridge in de houder

Plaats de cartridge op de lege plek in de cartridgehouder en druk op de bovenkant totdat hij vastklikt. Controleer of de cartridge goed in de houder zit door te kijken of de bovenzijden van alle cartridges gelijk lopen.

Afbeelding van het plaatsen van de nieuwe Epson cartridge

Stap 7 - Sluit de printer

Doe de printerklep dicht en druk op OK op de printer en/of jouw computer. De printer laadt de nieuwe inkt automatisch in. De printer laat een lampje knipperen tijdens dit proces. Schakel de printer niet uit zolang het lampje knippert.

Nu is het vervangen van jouw Epson cartridge klaar en kun je verdergaan met printen.

Vervang jouw Epson cartridges door voordelige huismerkcartridges

Wist je dat je veel kunt besparen door te kiezen voor huismerkcartridges van PrintAbout? Deze bevatten meer inkt dan de originele cartridges van Epson en zijn tegelijkertijd voordeliger in de aanschaf. Ook krijg je een levenslange 100% garantie op onze huismerkcartridges.

Lees meer over de huismerkproducten van PrintAbout.

Online keuzehulp voor de beste cartridges

Vind in een paar stappen uit welke cartridges het beste bij jouw printer passen met de online keuzehulp

Bekijk ons hele assortiment Epson cartridges!

Vind hier de beste Epson cartridges voor jou.

Heb je nog vragen of wil je advies over iets anders? Dan kun je kijken op onze andere adviespagina's of contact opnemen met ons. We helpen je graag verder.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk