Printers

Ontdek de voordelen van mobiele printers

Tyra Gomez19 oktober 2023 - door TyraLaatst gewijzigd op 1 juli 2024

Je bent onderweg naar een vergadering en je bent vergeten om belangrijke documenten af te drukken. Wat nu? Vroeger zou dit een groot probleem zijn geweest, maar vandaag de dag komen mobiele printers om de hoek kijken, die een wereld van mogelijkheden openen voor degenen die altijd onderweg zijn. In deze blog lees je wat mobiele printers zijn en welke voordelen ze hebben.

Wat is een mobiele printer?

Een mobiele printer is een draagbare, compacte versie van een inkjetprinter. Het belangrijkste verschil is natuurlijk de mobiliteit: mobiele printers zijn ontworpen om gemakkelijk mee te nemen en overal te kunnen gebruiken. Ze zijn ideaal voor mensen die onderweg zijn, zoals zakenreizigers en studenten.

Hoe werkt een mobiele printer?

Mobiele printers werken op verschillende manieren, maar de meest voorkomende technologieën zijn inkjet en thermisch printen. Hoe werken deze technologieën?

Inkjet printen
Deze inkjetprinters werken op dezelfde manier als ‘normale’ inkjetprinters, maar dan op een kleinere schaal. Ze gebruiken cartridges met inkt die op papier worden gespoten om tekst of afbeeldingen te creëren. Inkjettechnologie levert vaak levendige kleuren en scherpe afdrukken op.

Thermisch printen
In plaats van inkt te gebruiken, maken thermische printers gebruik van hitte om afbeeldingen of tekst op thermisch papier over te brengen. De bekendste thermische printers zijn labelprinters. Deze mobiele labelprinters worden voornamelijk gebruikt in zakelijke omgevingen voor het afdrukken van etiketten, barcodes en (verzend)labels.

Hoe gebruik je een draagbare printer?

Het gebruik van een mobiele printer is eenvoudig en vereist meestal de volgende stappen:

Stroomvoorziening: Zorg ervoor dat de printer is opgeladen of aangesloten op een voedingsbron.
Verbinding: Maak verbinding met de printer via Bluetooth, Wi-Fi, NFC, USB-kabel, of via de bijbehorende app, afhankelijk van het model. 
Selecteer het bestand: Kies het document of de afbeelding die je wilt afdrukken vanaf je smartphone, tablet, laptop of ander geschikt apparaat.
Printinstellingen: Pas indien nodig de afdrukinstellingen aan, zoals de afdrukkwaliteit en het papierformaat.
Afdrukken: Druk op de printknop in de app of op de printer zelf om het document af te drukken.
Geniet van je afdruk: Wacht even terwijl de printer zijn magie verricht, en voilà, daar heb je jouw afgedrukte document!

De voordelen van mobiele printers

Mobiele printers bieden vele voordelen voor mensen die altijd onderweg zijn. Hier zijn een aantal van de belangrijkste pluspunten:

 Eenvoudig: Je kunt overal afdrukken, of je nu in een hotelkamer, café of zelfs in de auto zit.
 Draagbaarheid: Mobiele printers zijn klein en licht, waardoor je ze gemakkelijk kunt meenemen.
 Tijdbesparing: Mobiele printers besparen je tijd, omdat je niet hoeft te wachten op prints bij een winkel of kantoor.
 Flexibiliteit: Mobiele printers zijn geschikt voor diverse toepassingen, van zakelijke documenten tot vakantiefoto's.

De favoriete mobiele printers van PrintAbout

Bij PrintAbout begrijpen we de behoefte aan flexibiliteit en mobiliteit in het moderne bedrijfsleven. Daarom hebben we zorgvuldig een selectie gemaakt van onze favoriete mobiele printers om aan al jouw draagbare printbehoeften te voldoen.

HP OfficeJet 250 Mobile All-in-One Inkjetprinter

Met de HP OfficeJet 250 koop je een robuuste, compacte en lichte, portable 3-in-1 printer van HP. Je print in kraakheldere 4800 x 1200 DPI resolutie zodat je zelfs foto’s kunt afdrukken en dat zonder witranden. Én je kunt hem ook overal daadwerkelijk gebruiken, door zijn uitstekende wifi (direct) mogelijkheden en USB-portals.

HP OfficeJet 250 Mobile All-in-One Inkjetprinter

Belangrijkste specificaties:

Type:
Kleuren inkjetprinter 
Functies:
Printen, Scannen, Kopiëren 
Papierformaten:
A4, A5, A6, B5, C5, DL, 10x15 
Aansluitingen:
USB, Wifi, Wifi direct, Android 
€ 281,00 incl. btw
Bekijk product

Brother PJ-822 Mobiele printer

De Brother PJ-822 Mobiele printer is ideaal voor mensen die regelmatig onderweg zijn of op locatie moeten printen. Je verstuurt eenvoudig printopdrachten via USB-C of via je mobiele device. De printer heeft een afdrukresolutie van 203 dpi en een printsnelheid tot 13,5 pagina’s per minuut. Met een gewicht van slechts 0,43kg neem je het apparaat eenvoudig mee op reis.

Brother PJ-822 Inkjetprinter

Belangrijkste specificaties:

Type:
Zwart-wit inkjetprinter 
Functies:
Printen 
Papierformaten:
A4, A5 
Aansluitingen:
USB, Wifi, Apple AirPrint, Android 
€ 427,00 incl. btw
Bekijk product

HP OfficeJet 200 Mobile Inkjetprinter

HP OfficeJet 200 is compact, licht en robuust genoeg om overal mee naartoe te nemen. Zijn formaat is slechts 36x19x6.5cm, vergelijkbaar met een forse laptop, dus hij past in jouw koffer of tas. De printer maakt gebruik van WiFi Direct zodat je ook vanaf jouw mobiele device direct kunt printen.

HP OfficeJet 200 Mobile Inkjetprinter

Belangrijkste specificaties:

Type:
Kleuren inkjetprinter 
Functies:
Printen 
Papierformaten:
A4, A5, A6, B5, C5, 10x15 
Aansluitingen:
USB, Wifi, Android 
€ 213,00 incl. btw
Bekijk product

Investeren in een mobiele printer voor onderweg

Mobiele printers zijn kleine krachtpatsers die de manier waarop we documenten afdrukken hebben veranderd. Ze zijn handig, gemakkelijk te gebruiken en veelzijdig, waardoor ze een must-have gadget zijn voor iedereen die onderweg is. Dus, waar wacht je nog op? Voeg een mobiele printer toe aan je PrintAbout winkelwagen en geniet in no-time van het gemak van afdrukken waar je maar wilt. Je zult versteld staan van de mogelijkheden die deze kleine apparaten bieden in onze steeds mobieler wordende wereld. Print, deel je ideeën en herinneringen en blijf productief, waar je ook bent! 

Bekijk ons hele assortiment Mobiele printers!

Vind hier de mobiele printer die jij nodig hebt.

Heb je toch nog vragen of speciale wensen voor jouw mobiele printer?  Of misschien over een andere type printer? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice of maak gebruik van onze online keuzehulp. Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze voor jouw mobiele printer. Lees ook onze overige advies artikelen.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel