Printers

Brother printer resetten

Tyra Gomez30 mei 2024 - door TyraLaatst gewijzigd op 3 juni 2024

Als je een Brother printer hebt, ben je ongetwijfeld bekend met de betrouwbaarheid en kwaliteit van dit merk. Maar zelfs de beste printers kunnen soms problemen krijgen of vastlopen. Gelukkig zijn er handmatige oplossingen om je Brother printer te resetten en weer aan de praat te krijgen. In deze blog leggen we je uit hoe je verschillende foutmeldingen en vastlopers kunt verhelpen, zodat je snel weer verder kunt met printen.

Voordat we beginnen, is het belangrijk om te vermelden dat het resetten van je Brother printer een laatste redmiddel is. Probeer altijd eerst andere oplossingen, zoals het controleren van de papierlade op vastgelopen papier, het vervangen van (lege) cartridges of het herstarten van je computer. Als deze stappen niet werken, kun je overwegen om je printer handmatig te resetten of terug te brengen naar fabrieksinstellingen.

Soft reset Brother printer

De eerste optie die je kunt proberen bij een vastgelopen Brother printer is een soft reset. Deze methode is eenvoudig en kan vaak kleine problemen oplossen. Volg deze stappen om je printer te resetten:

1. Schakel je printer uit. Zoek de aan/uit-knop aan de zijkant of achterkant van je printer en druk erop om deze uit te schakelen.
2. Koppel de printer los van de stroombron. Trek de stekker uit het stopcontact en wacht ongeveer een minuut.
3. Sluit de printer weer aan op de stroombron. Steek de stekker weer in het stopcontact en zet de printer aan door op de aan/uit-knop te drukken.
4. Wacht tot de printer volledig is opgestart. Dit kan enkele minuten duren. Zodra de printer gereed is, kun je proberen opnieuw af te drukken om te zien of het probleem is opgelost.

Harde reset Brother printer

Als een soft reset niet heeft gewerkt, kun je een harde reset proberen. Deze methode is iets intensiever en kan alle instellingen van je printer terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Volg deze stappen om een harde reset uit te voeren:

1. Schakel je printer uit.
2. Zoek de "Menu" knop op het bedieningspaneel van je printer. Druk op deze knop en hou deze ingedrukt terwijl je de printer weer inschakelt.
3. Blijf de "Menu" knop ingedrukt houden, totdat het bericht "Maintenance" op het scherm verschijnt. Laat dan de knop los.
4. Gebruik de pijltjestoetsen op het bedieningspaneel om naar de "Reset" optie te navigeren. Druk op de knop "OK" om de reset uit te voeren.
5. Bevestig de reset door op "1" te drukken op het bedieningspaneel van de printer.
6. Wacht tot de printer volledig is gereset. Dit kan enkele minuten duren. Zodra de printer is opgestart, kun je proberen opnieuw af te drukken om te zien of het probleem is verholpen.

Firmware update

Als zowel een soft reset als een hard reset het probleem niet hebben opgelost, kan het zijn dat je Brother printer een firmware update nodig heeft. Firmware is de software die de functionaliteit van je printer beheert. Het is belangrijk om de firmware regelmatig bij te werken om ervoor te zorgen dat je printer optimaal blijft werken.

Om een firmware update uit te voeren, moet je naar de website van Brother gaan en de nieuwste firmware downloaden voor je specifieke printermodel. Volg de instructies op de website om de firmware update uit te voeren. Zorg ervoor dat je tijdens het updateproces de printer niet uitschakelt of de verbinding met je computer verbreekt, omdat dit de update kan verstoren.


Conclusie

Het kan frustrerend zijn als je Brother printer problemen heeft, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om deze problemen op te lossen door je printer handmatig te resetten. Een soft reset kan vaak kleine problemen oplossen, terwijl een harde reset alle instellingen van je printer terugzet naar de fabrieksinstellingen. Als deze opties niet werken, kan een firmware update nodig zijn om je printer weer optimaal te laten functioneren.

Vergeet niet om altijd de handleiding van je Brother printer te raadplegen voor specifieke instructies, omdat deze kunnen verschillen per model. En als je nog steeds problemen hebt na het resetten van je printer, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice, zodat wij kunnen kijken of we jou verder kunnen helpen!

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel