Printers

Brother abonnementen

Tyra Gomez11 maart 2024 - door TyraLaatst gewijzigd op 12 maart 2024

Gebruik je een Brother-printer? Dan ben je waarschijnlijk bekend met EcoPro. Met deze service biedt Brother de zekerheid dat je altijd voldoende printerinkt hebt, zonder dat je naar de winkel hoeft. Handig, maar er zijn ook aspecten van dit inkt-abonnement om rekening mee te houden. In deze blog vind je alle informatie die je moet weten over Brother EcoPro.

Wat is Brother EcoPro?

EcoPro is een abonnementsservice waarbij jouw Brother-printer automatisch cartridges bestelt zodra dit nodig is. Je betaalt dan voor het aantal pagina’s dat je per maand denkt te printen. Kies uit 4 abonnementen: voor 30, 50, 100 of 500 pagina’s per maand. Hoe hoger het aantal pagina’s per maand, hoe hoger de maandprijs, maar hoe lager het bedrag dat je per pagina betaalt.

Je kiest eenvoudig een abonnement op basis van jouw printbehoeften en maak je nooit meer zorgen dat je niet kunt printen omdat de inkt of toner op is.

Is Brother EcoPro gratis?

De Brother abonnementsservice is niet gratis. Je betaalt op basis van het aantal pagina's dat je van plan bent per maand te printen. Er zijn 4 abonnementsopties waaruit je kunt kiezen, waarbij de prijs afhangt van het type printer dat je gebruikt. Er gelden verschillende tarieven voor de zwart-wit laserprinter, de inktjetprinter of een kleurenlaserprinter. Wil je toch meer printen dan je abonnement? Dan kan je per 10 pagina’s bijkopen. Hier betaal je wel flink voor: € 0,99,- voor elke extra 10 pagina's. Dat lijkt misschien niet zo duur op het eerste gezicht, maar voor een gemiddeld verslag van 100 pagina's moet je dan al bijna € 10,- extra betalen.

De prijzen: Brother EcoPro vs PrintAbout huismerk

Er zijn verschillende abonnementen te verkrijgen van EcoPro: 50, 100, 300 en 500 pagina’s per maand. Stel dat je de Brother MFC-J5740DW Inkjetprinter in huis hebt: deze printer is compatibel met EcoPro, maar je kunt er ook een reguliere Brother-cartridge (in dit geval de Brother LC-422XLVAL) of het Huismerk Brother LC-422XLVAL Inktcartridge 4-kleuren Multipack voor kopen. 

Aantal pagina's (per maand)

Brother EcoPro (per pagina)

PrintAbout huismerk (Hoge capaciteit) (per pagina)

50 (€ 3,99 per maand)

€ 0,079 of meer*

€ 0,017

100 (€5,99 per maand)

€ 0,059 of meer*

€ 0,017

300 (€11,99 per maand)

€ 0,040 of meer*

€ 0,017

500 (€18,99 per maand) 

€ 0,038 of meer*

€ 0,017


*Met Brother EcoPro betaal je een vast bedrag per maand, dus het bedrag per pagina wordt hoger als je minder print dan het opgegeven aantal pagina’s.

Conclusie

Uit de vergelijking blijkt dat het gebruik van huismerk cartridges de meest voordelige optie is. Niet alleen zijn ze vriendelijker voor je portemonnee, maar ze bevatten ook vaak meer inkt dan de originele cartridges, waardoor je meer pagina's kunt printen voor hetzelfde bedrag.

Hoewel het Brother EcoPrint abonnement handig lijkt, is het belangrijk om te overwegen of het daadwerkelijk de beste keuze is voor jou. Het vaste maandbedrag kan aantrekkelijk lijken, maar het vereist dat je het vooraf opgegeven aantal pagina's afdrukt om de kosten per pagina laag te houden. Print je minder, dan wordt het bedrag per pagina hoger, en bij meer afdrukken moet je extra betalen.

In de meeste gevallen blijkt dat ons huismerk cartridges de meest kostenbesparende keuze te zijn voor jouw Brother printer, ongeacht je printvolume. Het Brother EcoPrint abonnement komt pas echt tot zijn recht als je erg veel print, meer dan 300 pagina's per maand. Voor de gemiddelde gebruiker lijkt het dus vooral een kwestie van afwegen tussen gemak en kosten. De keuze tussen Brother EcoPrint en huismerk cartridges hangt dus af van je printbehoeften en of het gemak van een abonnement opweegt tegen de kosten.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel