Printers

Canon printer installeren

Auteur afbeelding Muriël
7 november 2019 - door Muriël

Eindelijk heeft u de nieuwe Canon printer thuis of op kantoor! Het liefste neemt u hem gelijk in gebruik, maar eerst moet u de printer installeren. Canon printers installeert u doorgaans door de printer aan te sluiten met een kabel of te verbinden via wifi. Hieronder vindt u verschillende manieren hoe u de Canon printer kunt installeren, per manier hebben we een stappenplan voor u geschreven.

Canon printer voorbereiden

Voordat u de printer gaat installeren, moet u de printer voorbereiden.

 1. Het is van belang dat u eerst al het verpakkingsmateriaal verwijderd. Hierbij kunt u denken aan de doos en het transportmateriaal, maar ook eventueel beschermmateriaal aan de binnenkant van de printer. In de handleiding kunt u zien welk beschermmateriaal aan de binnenkant van de printer zit. Lees dit goed door zodat u niks vergeet!
 2. Steek de stekker in het stopcontact.
 3. Maak de keuze: wilt u de printer verbinden door middel van een kabel of via wifi? Wanneer u ervoor kiest om het via de kabel doen, dan doet u de kabel in uw pc en in de printer. In uw handleiding kunt u vinden of uw printer kan verbinden via wifi.
 4. Plaats de cartridges en een stapeltje papier in de printer. Hij is nu klaar voor gebruik!
 5. Nu kunt u de printer aanzetten.

Wi-Fi aansluiten op printer

Indien u een printer heeft die u draadloos kunt verbinden, dan kan dit via wifi. De printer kan op twee manieren worden verbonden met de wifi, de makkelijkste weg is door hem te verbinden met de Canon software op de computer. Wanneer dit niet lukt, kan het ook nog via de Canon printer zelf.

 1. Klik bij de printer op ‘instellingen’ en daarna op ‘instellingen wifi’.
 2. U kunt hier klikken op de wifi tekentje.
 3. Selecteer de SSID, dat is de naam van uw netwerk.
 4. Voer het wachtwoord van uw wifi in en klik op OK.

Via smartphones

Indien u een draadloze printer heeft, kunt u deze ook verbinden met uw smartphone. Het installeren van een printer op uw smartphone is eigenlijk het makkelijkst via de Canon PRINT-app. Via deze app kunt u 10 printers installeren en toevoegen. Deze printers kunt u daarna ook makkelijk delen met andere inwonenden of collega’s. Ook kan de printer direct gebruikt worden via een laptop of computer. Om vanaf uw smartphone te kunnen printen, moet uw smartphone en uw printer wel verbonden zijn met de wifi.

Stappenplan voor het installeren smartphone

 1. Ga naar de App of Play Store op uw telefoon.
 2. Installeer de Canon PRINT-app.
 3. Klik in de app op het printer tekentje.
 4. Wanneer wifi nog niet is ingeschakeld, dan schakelt u deze in.
 5. Klik op: “Toev./schakelen”.
 6. Vervolgens vindt u onder in het balkje van de app: printer registreren.
 7. Ook bluetooth schakelt u in.
 8. Kies de juiste printer en verbind hem via wifi.

Uw printer is klaar voor gebruik!

Printer installeren via uw pc

Wanneer u geen smartphone heeft of uw voorkeur gaat uit naar het installeren van de Canon printer via uw computer, dan is dit uiteraard ook mogelijk en dan volgt u de volgende stappen:

 1. Ga op uw computer, in uw browser naar ‘Canon.nl/support’ 
 2. Voer de productnaam van de printer in in de zoekbalk of kies de printer uit de lijst onder het kopje ‘selecteer product’. Via deze weg kunt u in de volgende stap het exacte model kiezen. Weet u het modelnummer of de printer naam niet? Dan kunt u kijken op de voorkant van het apparaat, de doos of in de handleiding.
 3. Selecteer het besturingssysteem van uw computer in de balk “Uw operating systeem”.
 4. Vervolgens klikt u, rechts onderaan de pagina, op “downloaden”.
 5. U kunt nu het bestand openen, waarna het installatieproces start.

Wanneer in het installatieproces wordt gevraagd om de printer voor te bereiden, dan is dit niet nodig, deze stappen heeft u als het goed is al doorlopen. Daarnaast wordt in stap 3 of 4 gevraagd of u wilt verbinden via wifi of kabel, dit is afhankelijk van of u in de voorbereiding heeft gekozen voor het instellen via de kabel of wifi.

Ondervindt u nog problemen met de installatie?

Uw Canon printer is nu geïnstalleerd. Heeft u nog vragen die niet in dit artikel werden behandeld? Dan kunt u de rest van de adviespagina bekijken, door op onderstaande knop te klikken. Wilt u al onze adviezen direct op de mail? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Heeft u nog niet gevonden wat u zocht?

Bekijk hier de overige adviespagina's

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!