Printers

Printer test: de 2 beste kleurenprinters van 2019

Profielfoto Muriël18 november 2019 - door MuriëlLaatst gewijzigd op 12 juni 2023

Ben je toe aan een nieuwe printer op kantoor of thuis, waar let je dan op? Wat is er belangrijk voor jou? Gaat het om de prijs-kwaliteitverhouding of juist de mogelijkheden van de printer? De Consumentenbond doet jaarlijks onderzoek naar de beste printers in een printer test en wij hebben de resultaten voor jou op een rijtje gezet.

INHOUDSOPGAVE

Waarop wordt de printer getest?

Om te weten welke de printer het beste is, is het belangrijk om te weten waar de printers op getest zijn. Alle printers worden door onafhankelijke specialisten getest in een testlab. Tijdens de test wordt er getest op afdruk prestaties, afdruk gemak, scannen, kopiëren, verbruik, verbruikskosten, verbindingsmogelijkheden en merktevredenheid.

Hoe werkt de printer test?

De printer test vindt plaats in een laboratorium. De laboranten voeren een testprogramma uit wat samen met de partners van de Consumentenbond is opgesteld. Na de test worden de resultaten gecontroleerd en gedeeld met bedrijven die printers verkopen of hun persbureaus. Zij controleren de resultaten op vermoedelijke fouten zodat deze opnieuw kunnen worden getest.

Hierna worden de rapportcijfers gegeven voor deelaspecten en als totaal testonderdeel.

Beste printers van dit moment

De kleurenprinter die het beste uit de test kwam was de Epson WorkForce WF-7720DTWF. Het heeft een grote papierlade en biedt de mogelijkheid om af te drukken vanaf een USB-stick, een netwerkaansluiting en wifi. De printer is goed bruikbaar voor kleine bedrijven. Het is een printer die in veel verschillende maten kan printen, waaronder ook in A3 formaat. Ook print deze printer foto's af in hoogwaardige kwaliteit. Met gemiddeld 10 kleurenpagina's per minuut, is dit een snelle printer. Door het kleuren touchscreen is de printer gemakkelijk te bedienen. De Epson printer krijgt van de consumentenbond een 7,7.

Dan is er ook nog de Brother MFC-J497DW, deze draadloze kleurenprinter kwam uit de printer test als de beste koop. Het is een alles-in-1-kleur printer. Het grootste formaat wat deze printer kan afdrukken is A4. Hij kan via wifi aangesloten worden en kan naast printen, ook scannen en kopiëren. Deze printer print 10 kleurenpagina's en tot wel 27 zwart wit pagina's per minuut. De printer bevat een kleurenscherm met knoppen, waardoor deze makkelijk in gebruik is. De Brother printer kreeg van de consument een 7,0.

Keuzehulp voor printers

Wil je hulp bij het vinden van de beste printer in jouw situatie? Op onze website vind je een printer keuzehulp. Dit helpt je bij het vinden van de printer die het beste bij jouw en je wensen past.

Ben je op zoek naar een kleurenprinter?

Bekijk de beste kleurenprinters van dit moment en vind de beste voor jou.

Vond je het een relevant artikel?

Hoe zouden we de inhoud van dit artikel kunnen verbeteren?

Let op: We gebruiken je feedback alleen om de inhoud op onze site te verbeteren; we sturen je geen reactie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op huismerk