• Home
  • Advies
  • Hoe is de kwaliteit van een huismerk cartridge?
Cartridges

Hoe is de kwaliteit van een huismerk cartridge?

Auteurs afbeelding Muriël
13 november 2019 - door Muriël

Is de cartridge van uw printer (bijna) leeg? Dan moet u een nieuwe cartridge kopen. U heeft de keuze tussen een originele cartridge van uw printermerk of een huismerk cartridge. Een huismerk cartridge is vaak zoveel goedkoper dat u gaat twijfelen over de kwaliteit van de cartridge. Deze twijfel is niet nodig. Het huismerk is net zo goed, toch benieuwd naar de verschillen in kwaliteit? Lees dan hieronder verder.

Huismerk cartridges vs. originele cartridges

Een huismerk cartridge is vaak volledig gevuld, terwijl dit bij originele cartridges niet het geval is. De kwaliteit van huismerk inkt is exact hetzelfde als die van de originele cartridges. Nu vraagt u zich misschien af hoe dit kan, dat leggen we u graag even uit. Printerfabrikanten hebben patenten op hun eigen ontwikkelde inkt. Dat houdt in dat alternatieve partijen deze inkt niet exact na mogen maken. Hierdoor wordt de samenstelling van de inkt iets veranderd, waardoor het wel is toegestaan. Dat de inkt anders is samengesteld, ziet u niet terug in de kwaliteit van de print.

Krijgt u een foutmelding bij uw huismerk cartridges?

Het komt regelmatig voor dat de printer een foutmelding geeft wanneer u een huismerk cartridge heeft geïnstalleerd. Deze melding komt over het algemeen niet wanneer u een originele cartridge plaatst. Dit klopt, de printer geeft deze melding omdat de fabrikant liever heeft dat u de originele cartridge gebruikt. Deze melding kunt u gewoon negeren en wegklikken, de printer gaat normaliter niet kapot van het gebruik van een huismerk cartridge. 

Let op printertype

Niet elke huismerk cartridge kan in elke printer worden gebruikt. In een cartridge zit namelijk een chip en deze moet bekend zijn bij het specifieke printertype om gebruikt te kunnen worden. Op de verpakking van de huismerk cartridges kunt u zien in welke printer de cartridge werkt. Ook kunt u op onze website zien in welke printer de cartridges kunnen. Ook kunt u bij uw printer zien welke huismerk cartridge hierbij hoort. Wilt u hulp bij het kiezen van de juiste huismerk cartridge? Hier is een keuzehulp voor cartridges.

Het kan voorkomen dat de printer aangeeft dat de geplaatste huismerk cartridges leeg zijn en dat het geen originele cartridge is. Dit soort berichten kunt u negeren. Wanneer u niet verder kunt printen kan het helpen als u de printer reset. In de handleiding van uw printer, ziet u hoe u dit moet doen.

Heeft u de cartridges gekocht en gebruikt? Waardoor ze leeg zijn. Dan kunt u de lege cartridges inleveren in veel gevallen. Bent u benieuwd hoe het werkt als u cartridges inlevert? Dat kunt u lezen in dit advies.

Heeft u nog niet gevonden wat u zocht?

Bekijk hier de overige adviespagina's

Advies in de mail

Regelmatig een overzicht met advies in de mail? Meld u nu aan!